NRK Meny
Normal

Sparket og anmeldt etter sjokkoverfall

Søndag overfalt han Västerås-spileren. I dag fikk voldshandlingen store konsekvenser for André Deveaux.

Rögle-spiller André Deveaux har fått sparken etter at han angrep Västerås-spiller Per Helmersson.

Her står Rögles André Deveaux og prater med assistenttrener Mikael Gath før han løper bort og slår ned Västerås-spiller Per Helmersson.

NHL/ Montreal Canadiens Lapierre is grabbed by Toronto Maple Leafs Deveaux as Hagman moves in during the third period of their NHL hockey game in Montreal

KJENT FOR BRÅK: Toronto Maple Leafs André Deveaux (bak) holder Montreal Canadiens Maxim Lapierre i NHL for noen år siden.

Foto: SHAUN BEST / REUTERS

– Vi som klubb fordømmer hendelsen. Det var uakseptabelt, og ikke noe vi som klubb står bak. Agendaen er ikke på noe vis sanksjonert fra oss. Vi har pratet med André i dag, om det inntreffende og vi har sammen besluttet å gå hver vår vei, forteller ordfører Håkan Eriksson i den svenske ishockeyklubben Rögle til SVT.

Uttalelsen kommer etter at André Deveaux i går løp bort til og hamret løs på Västerås-spiller Per Helmersson med hockeykølla (se video).

Deveaux får sparken med umiddelbar virkning, bekrefter klubbordfører Eriksson.

Politianmeldes

Den canadiske ishockeyproffen skøytet raskt bort mot Helmersson under oppvarmingen til gårsdagens kamp mellom Rögle og Västerås, før han hugget til i motspillerens rygg og nakke.

– Følelsene tok overhånd i noen sekunder. Selv om mitt rykte går foran meg er jeg ingen voldelig person. Om noe, er jeg en spiller med følelser. Jeg mente aldri å gjøre alvorlig skade, sier Deveaux til Rögles hjemmeside.

– Med tanke på at jeg er mye større en Per Helmersson er det klart at om intensjonen var å skade han, så ville han verken ha kunnet spille denne eller neste kamp, fortsetter han.

Per Helmersson har allerede anmeldt Deveax til disiplinnemnda i det svenske ishockeyforbundet. Deveaux kan også forvente seg en politianmeldelse de nærmeste dagene.

– Om man ser på filmen tror jeg de fleste forstår at vi vil anmelde dette. Ser man på reaksjonene som har kommet er vi ikke alene om å mene at han skal tiltales, sier Västerås-ordfører Johan Fägerblad til SVT.

Siste nytt

 • Rooney sentral i Everton-seier

  Wayne Rooney var involvert i samtlige av Evertons mål i 3-1-seieren mot Swansea mandag. Først bommet han på straffen, som Calvert-Lewin satt i mål på returen. Så assisterte han Gylfi Sigurdsson, før han selv satte inn 3-1 fra krittmerket.

  Rooney
  Foto: Martin Rickett / AP
 • Avis: Gatlin i ny dopingskandale

  Ifølge britiske Telegraph er den tidligere dopingtatte sprinteren Justin Gatlin og det amerikanske støtteapparatet under etterforskning. Avisen skriver at medlemmer av støtteapparatet skal ha tilbudt stoffer i brudd med idrettens antidopingregler.

  gull
  Foto: Jewel Samad / AFP
 • Ny russisk bobfører OL-utestengt

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) har utestengt bobfører Aleksej Voevoda fra OL på livstid for å være en del av Russlands statsstøttede dopingprogram, skriver NTB. Voevoda (37) tok gull i toer- og firerbob under Sotsji-OL i 2014.

  ol
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal