Hopp til innhold

Spår Mourinho-sparking i løpet av neste uke

Flere eksperter mener José Mourinhos dager i Manchester United er over. Tidligere storscorer Alan Shearer tror han får sparken.

FBL-ENG-PR-WEST HAM-MAN UTD

SNART FERDIG? José Mourinho har styrt Manchester United i tre sesonger, men har aldri helt fått det til å flyte.

Foto: IAN KINGTON / AFP

Lørdagens 1-3-tap mot West Ham var dråpen som fikk det til å renne over for mange.

– Jeg tror Mourinho vil miste jobben, sier BBC-ekspert og tidligere storscorer Alan Shearer, før han begrunnet uttalelsen:

– Jeg kan ikke se hvordan han skal snu dette. Det var håpløst fra start til slutt. Det gikk for sakte, de var sløve og spilte svakt.

Daily Mail skriver også søndag at ansatte i klubben tror Mourinho kan få sparken ved slutten av uken, men oppgir ingen åpne kilder.

– Alvorlig situasjon

Lørdagens 1-3-tap var Manchester Uniteds tredje tap på de sju første kampene. Med ti poeng ligger Mourinhos menn som nummer ti i Premier League, allerede ni poeng bak serieleder og byrival Manchester City.

bilder fra TV2 Sport Premium

Her kan du se målene i kampen mellom Manchester United og West Ham, som endte 3-1 til sistnevnte. (Bilder med tillatelse fra TV 2)

NRKs fotballskribent Thore Haugstad, som følger engelsk fotball tett, ser ikke for seg at klubben skal komme seg på rett kjøl med det første.

– Situasjonen er veldig alvorlig. De har tre veldig svake resultater på rad, og det er ingen tegn til at de kommer til å snu det. De har ikke vært et lag som spiller bra, men bare har hatt uflaks. Det er noe fundamentalt galt, sier han.

Rio Ferdinand var i Manchester United i tolv år fra 2002 til 2014, og forventer at noe gjøres på Old Trafford. Den tidligere stopperkjempen er ekspert i BT Sports, og sa følgende til kanalen etter tapet lørdag:

– Det er store avgjørelser som må bli tatt i United nå. Det kommer til å bli samtaler på øverste nivå, både om Uniteds framtiden og om spillerstallen. Det mangler noe helt grunnleggende, og da er det noen som må ta affære.

Reddet av manglende erstattere?

Haugstad tror imidlertid ikke Mourinho mister jobben med det aller første, og i alle fall ikke før tirsdagens mesterligarunde.

Han tror Mourinho foreløpig kan reddes av at det ikke finnes mange åpenbare kandidater til å erstatte ham, noe som gjør at det er lite å vinne på å gi ham sparken akkurat nå.

– De fleste dyktige trenerne er ansatt i andre jobber, sier han.

Tidligere Real Madrid-trener Zinedine Zidane har blitt løftet frem som en mulig erstatter, men Haugstad er ikke helt overbevist av de ryktene.

– Zidane er en enorm risk å ta, for han har aldri vært i en klubb han ikke kjenner, og engelsken hans er vel heller ikke den beste. En stor grunn til suksessen hans i Real Madrid kom av at han kjente klubben så godt etter å ha vært både spiller og hatt forskjellige trenerroller der, sier Haugstad.

SOCCER-ENGLAND-WHU-MUN/

Heller ikke spillergruppa skal ha tillit til manageren lenger. Forholdet mellom Mourinho og stjerna Paul Pogba skal være svært betent.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Tror de havner utenfor topp fire

Mourinho selv ga skylden til dommerne for flere av baklengsmålene mot West Ham, men mener spillerstallen mangler skikkelige vinnertyper.

– Du ser det på mentale innstillingen og hvordan de går i dueller. Du må alltid prøve, det ligger i en fotballspillers natur. Men det er egenskaper vi ikke har, sa Mourinho på pressekonferansen etter kampen.

Haugstad er ikke helt enig i at dommerne hadde skylden for tapet.

– Det første målet var offside, men United spilte ikke godt nok til at dommerne var en gyldig unnskyldning, sier han.

Han tror Manchester United, som ble nummer to i fjorårets Premier League, vil slite med å nå topp fire denne sesongen.

– Så sant det ikke snur. Men akkurat nå er Liverpool klart bedre, Chelsea ser bedre ut enn noen hadde trodd og Tottenham ser mer stabile ut enn United. Med Manchester City der også ser det ut til at de fort kan havne utenfor topp fire, sier Haugstad.

Siste nytt

  • Storhamar knuste Vålerenga

    Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

    Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

    Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

    NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

    Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

    Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

    Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

    Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
    Foto: Alf Simensen / NTB
  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal