Hopp til innhold

Spår flere sololøp etter Northugs landslagsbrudd

Nils Marius Otterstad mener Petter Northugs avtale med Skiforbundet gjør det lettere å stå utenfor landslaget.

Nils Marius Otterstad

Team Centric-manager Nils Marius Otterstad mener Petter Northugs avtale med Skiforbundet gjør hans jobb lettere.

Foto: Stig Jaarvik / NRK

– Avtalen mellom Petter og Skiforbundet innebærer at han tråkker opp stien for oss andre i forhold til rettigheter man har, og ikke minst hva man kan forvente hvis man blir tatt ut på verdenscup- og landslag, sier Nils Marius Otterstad.

Otterstad har drevet privat langrennslag i seks år og hatt sine feider med Norges Skiforbund. Men aldri har han vært igjennom en tilsvarende prosess som den mellom Petter Northug og Skiforbundet etter at Northug sa nei til landslaget i mai.

– Får stå utenfor

Etter lange forhandlingsrunder, valgte Northug i forrige uke å signere en representasjonsavtale som gjør at han får delta i verdenscup og OL i vinter uten å være på landslaget.

I perioder der han konkurrerer internasjonalt, er Northug såkalt representasjonsløper og følger de samme markedsmessige retningslinjene som landslagsløperne. Resten av året står han helt fritt både sportslig og markedsmessig.

Otterstad har fulgt prosessen med ekstra stor nysgjerrighet. Han mener Northug har kommet «seirende ut» av forhandlingene med forbundet.

– Jeg er veldig glad for at de nå er blitt enige om at Petter har lov til å satse 100 prosent utenfor landslaget, og at han samtidig får lov til å delta for landslaget i verdenscup, VM og OL, sier Otterstad.

Han tør ikke spå om Northugs landslagsfarvel vil føre til at mange andre gjør det samme. Men han er ikke i tvil om at Northugs eksempel gjør at andre løpere har mindre å frykte hvis de ønsker å bryte med forbundets opplegg.

– Flere team ser muligheten

– Det viktigste er at de beste får lov til å gå for landslaget i verdenscup, VM og OL samtidig som det er rom for å satse utenfor landslaget, påpeker han.

– Tror du flere vil velge å gå ut av landslaget?

– Jeg tror flere kommer til å velge en mer optimal sportslig løsning for seg selv. Men jeg tror samtlige som gjør det ønsker å gå for landslaget i en konkurransesituasjon, sier Otterstad.

Han mener avklaringene rundt Northug gjør det lettere for ham å selge sitt eget lag, som akkurat har skiftet navn fra Team Xtra personell til Team Centric.

– Først og fremst fordi markedet nå kan bli større. Det er flere team som ser muligheten til å satse. Jeg håper næringslivet også ser muligheten til å profilere sine merkevarer på den store og brede arenaen som det nå er blitt, sier Otterstad.

– En trussel

– Tror du skiforbundets sponsorer føler det som en trussel at Petter Northug kan reklamere for konkurrenter ti måneder av året?

– Absolutt. Jeg tror de ser det som en sterk konkurrent. Men konkurranse er bra, sier Otterstad, som ikke tror konkurranse vil føre til et langsiktig tap for idretten. Tvert imot.

– Jeg tror det bidrar til å øke den totale markedsverdien. Kaka blir større, poengterer han.

Som NRK tidligere har omtalt, foretar langrennskomiteen i Norges skiforbund nå en grundig evaluering av Northug-saken. Det kan ende med et forslag om å stramme inn reglene på skitinget in 2014.

Siste nytt

  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal