Hopp til innhold

Spansk politi gjennomførte razzia mot kontorene til fotballdommerne i landet

Spansk politi slo torsdag til mot kontorene til de spanske fotballdommerne. Razziaen har sammenheng med etterforskning i korrupsjonssaken mot Barcelona.

Det er nyhetsbyråene AFP og Reuters, samt en rekke spanske medier, som melder om den nye utviklingen i den mye omtalte «Caso Negreira»-saken. AP melder også at spansk politi har gjennomført razzia mot kontorene til Det spanske fotballforbundet.

Den spanske påtalemyndigheten siktet tidligere i år Barcelona for korrupsjon som følge av at storklubben skal ha betalt en dommer over 80 millioner kroner. Rettsdokumenter torsdag viser at det nå er igangsatt formell etterforskning i saken.

Det er den tidligere nestlederen Jose Maria Enriquez Negreira i dommerkomiteen i Spanias fotballforbund som mottok de aktuelle pengene mellom 2001 og 2018. Det var gjennom sitt eget firma at Negreira fikk utbetalingene.

Barcelona har begrunnet transaksjonene med at Negreira skal ha levert tekniske rapporter til klubben som konsulent. I tillegg skal han angivelig ha bidratt med informasjon om talenter fra andre klubber i Spania. (NTB)

Siste nytt

 • Ibrahimovic returnerer til fotballen – blir en del av styret i AC Milan

  Zlatan Ibrahimovic vender tilbake til italiensk fotball og AC Milan. Svensken skal fungere som rådgiver for klubbens eiere.

  42-åringen tok farvel med både Milan og fotballen da han la opp i sommer, men greide ikke å holde seg unna fotballverdenen i mer enn et snaut halvår.

  Ibrahimovic slutter seg til styret i Milan. Klubben eies av amerikanske RedBird der Gerry Cardinale er styreleder. Giorgio Furlani og Geoffrey Moncada er sportsdirektører i klubben.

  – Min kjærlighet til Milan kommer aldri til å dø, og det å få muligheten til å være en del av klubbens framtid er noe jeg bare kunne drømme om, sier svensken i en pressemelding. (NTB)

  . Zlatan Ibrahimovic
  Foto: NTB
 • Skiskytterprofil med positiv koronatest

  Skiskytter Marthe Kråkstad Johansen har lagt ut et bilde på Instagram der det kommer frem at hun har testet positivt for korona.

  – Kjipt, skriver 24-åringen.

  Johansen har denne sesongen en 7. plass fra sprinten i Östersund som bestenotering i verdenscupen.

  Sweden Biathlon World Cup
  Foto: Pontus Lundahl / AP
 • Disse er tatt ut til håndball-EM

  Mandag ettermiddag tok landslagstrener Jonas Wille ut troppen som skal presentere Norge under EM.

  Wille tar ut disse 19 spillerne som skal være med til Tyskland på nyåret.

  Keepere: Torbjørn Bergerud, Kristian Sæverås.

  Kantspillere: Sebastian Barthold, Alexander Blonz, Kristian Bjørnsen, Kevin Gulliksen.

  Strekspillere: Petter Øverby, Magnus Gullerud, Henrik Jakobsen,

  Bakspillere: Vetle Aga, Magnus Abelvik Rød, Harald Reinkind, Sander Sagosen, Gøran Johannessen, Tobias Grøndahl, Christian O'Sullivan, Sander Øverjodet, Erik Toft, Simen Lyse.

  For sistnevnte blir dette mesterskapsdebut.

  – Vi trodde for et par måneder siden at vi ikke skulle finne plass til Simen, men han måtte vi ha med, sier landslagstrener under pressekonferansen.

  Håndball-VM herrer 2023: Hovedrunde Tyskland - Norge (26 - 28)
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal