Spansk avis: Politimann død etter supporterbråk

Ifølge den spanske avisen El Correo omkom en politimann da det oppsto voldsomme opptøyer i forkant av Europaliga-duellen mellom Athletic Bilbao og Spartak Moskva.

BRÅK: Spartak Moskva-sympatisører på Spania-tur skal være involvert i bråket i Bilbao.

Foto: Ander Gillenea / AFP

Foran returkampen i Europaligaen i Spania torsdag kveld, ble et område utenfor stadion San Mames forvandlet det som kunne minne om en krigssone.

Ifølge avisen El Correo og flere andre spanske medier skal en politimann fra den regionale styrken Ertzaintza ha omkommet. Han skal ha fått hjertestans og ble fraktet til sykehuset Basurto, men livet sto ikke til å redde.

Spanske medier skriver at oppsto bråk da russiske supportere marsjerte mot stadion rundt en og en halv time før kampstart. 20 minutter senere smalt det utenfor stadion i bydelen Deusto.

Spartak-fansen skal ha kastet glass, bluss og andre gjenstander mot en gruppe Athletic Bilbao-supportere. Minst fem supportere skal være arrestert.

Europa League Round of 32 Second Leg - Athletic Bilbao vs Spartak Moscow

FOLKSOMT: Politiet stilte mannsterke utenfor San Mames.

Foto: Vincent West / Reuters

El Correo skriver at fem personer endte på sykehuset etter bråket, og like mange er arrrestert.

Rundt 2500 russiske fans, mange av dem uten billetter, var ventet til den spanske byen. Spanjolene skal derfor ha vært forberedt på at det kunne oppstå bråk i Bilbao, og 500 personer fra en lokal spesialstyrke, 100 politimenn og 200 private sikkerhetsvakter ble innkalt.

Europaliga-kampen mellom Athletic Bilbao og Spartak Moskva ble satt i gang senere torsdag kveld som planlagt. Russerne vant 2-1 etter et sent seiersmål, men ryker ut grunnet 1-3-tap hjemme forrige uke.

Siste nytt

 • Norge jakter kvartfinale

  Norge tapte onsdag for første gang i curling-VM for blandet lag, men kan fortsatt gå rett til kvartfinale som gruppevinner. Natt til torsdag ble det nederlag med 6-8 mot New Zealand. Etter seks kamper er Norge likt med Canada på toppen av gruppen.

  Ingvild Skaga
  Foto: Valentin Flauraud / AP
 • Rangers tapte på overtid

  Mats Zuccarello og New York Rangers tapte bortekampen mot Washington Capitals på overtid. Stillingen ble 3-4. Zuccarello fikk drøye 20 minutter på isen. Tapet mot Capitals er det femte av sju kamper spilt så langt i sesongåpningen.

  Predators Rangers Hockey
  Foto: Frank Franklin II / AP
 • Slovenia-sjef fikk sparken

  Slovenias landslagssjef Tomaz Kavcic har fått sparken. Laget, som tapte for Norge i nasjonsligaen lørdag, har bare tatt ett poeng i gruppa – til tross for at de var i øverste seedingsnivå i gruppe C-divisjonen. Norge møter Slovenia borte i november.

  SOCCER-UEFA-NATIONS-SVN-CYP/
  Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag