Spania til VM

Sverige fikk sjanser til å ta nok en Spania-skalp i VM-jakten, men på tampen sikret Álvaro Morata spansk 1-0-seier og billett til Qatar-sluttspillet.

Avgjørelsen i Sevilla falt i det 86. minutt. Da fistet Robin Olsen et langskudd i tverrliggeren og ut, og på returen styrte innbytter Morata inn vinnermålet som ga ville jubelscener på tribunene.

Spania hadde knapt skapt noe som helst i gruppefinalen. Vertene ville også gått videre med 0-0.

Emil Forsberg kom til to store sjanser før pause. Etter et kvarter sendte RB Leipzig-profilen en avslutning like utenfor Unai Simons stolpe, og i det 38. minutt var han farlig frampå igjen på volley.

Sverige måtte vinne for å bli gruppevinner og ta seg direkte til neste års VM. Tidligere i høst så de blågule ut til storme mot mesterskapet, men forspranget smuldret bort med to strake bortetap i Hellas og Georgia

I mars skal svenskene prøve å ta seg til sluttspillet via to omspillkamper. (NTB)

Siste nytt

 • Mané sendte Senegal til kvartfinale

  Storfavoritt Senegal slet lenge mot lille Kapp Verde i afrikamesterskapets åttedelsfinale, men vant 2-0 etter at motstanderen fikk to mann utvist.

  Kapp Verde har vært en av mesterskapets mange overraskelser, og laget holdt nullen i over en time, men Liverpool-stjernen Sadio Mané satte inn ledermålet i det 63. minutt.

  Da var Kapp Verde redusert til ni mann etter at midtbaneankeret Patrick Andrade og keeper Vozinha var sendt av banen med rødt kort. Andrade ble utvist i det 27. minutt, Vozinha i det 57., begge etter VAR-inngripen.

  Vozinha ble utvist etter å ha skallet med Mané. Tydelig preget av hodesmellen spilte Senegal-kapteinen videre lene nok til å score ledermålet, men så måtte han ut.

  Kampen levde helt til overtiden, da Ahmadou Bamba Dieng satte inn 2-0. Det var Dieng som kom inn for Mané.

  Sadio Mane
  Foto: PIUS UTOMI EKPEI / AFP
 • Afrikansk fotballpresident: Stengt port førte til tribunetragedie

  En inngangsport som av ukjente årsaker var stengt, forårsaket trengselen som kostet åtte mennesker livet før mandagens åttedelsfinale i afrikamesterskapet, sier Patrice Motsepe, som er president i Det afrikanske fotballforbundet (CAF).

  Åtte mennesker døde og 38 ble skadd da publikum prøvde å ta seg inn på Olembe stadion for å se vertslandet Kamerun møte Komorene.

  – Den porten skulle vært åpen. Om de hadde vært det, kunne publikum bare gått gjennom, men av uforklarlige årsaker var den stengt, sa Motsepe på en pressekonferanse tirsdag.

  – Nå sitter vi her og må forklare tap av menneskeliv. Hvem stengte porten? Hvem hadde ansvar for å holde den åpen?

  I en foreløpig rapport fra Kameruns helsemyndigheter står det at en av de døde var et barn. Det var også to kvinner i 30-årene og fire menn i 30-årene. Den åttendes alder er ukjent fordi familien tok hånd om kroppen før vedkommendes identitet kunne fastslås.

  Et spedbarn var blant de skadde, men barnets tilstand er ifølge helsedepartementet stabil. Sju mennesker har derimot alvorlige skader.

  Kameruns president Paul Biya har beordret en full gransking av omstendighetene. (NTB)

  Cameroon African Cup Soccer
  Foto: Themba Hadebe / AP
 • Ett hundredel fra ny seier

  Etter å ha utklasset konkurrentene i vinterens første verdenscuprenn i telemark var Trym Nygaard Løken tirsdag ett hundredel fra en ny seier. Jacob Alverberg kjørte inn til 10.-plass.

  Løken måtte se seg slått av sveitsiske Bastien Dayer i klassiskrennet i St. Gervais, med minste margin. De to var i en klasse for seg.

  Mandag var Løken i en helt egen klasse i sprint, da han slo toer Theo Sillon med 3,88 sekund og treer Dayer med 4,07.

  I kvinneklassen ble Gøril Strøm Eriksen nummer fire, tre hundredeler fra den siste pallplasseringen. Mandag tok hun tredjeplassen i sprintrennet.

  VM i telemark
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal