Hopp til innhold

Søtt ansikt, sur stemme

Den lille jenta som sang Kinas nasjonalsang på åpningseremonien mimet. Sangeren selv var nemlig tjukk og hadde skjeve tenner, ifølge kinesiske myndigheter.

Lin Miaoke

Den lille jenta Lin Miaoke ble spådd en stor karriere etter å ha sunget vakkert under OLs åpningsseremoni. Men hun kan ikke synge.

Her mimer hun Kinas nasjonalsang

Chen Qigang, musikkansvarlig ved åpningsseremonien, medgir i et intervju med kinesisk TV at Lin bare mimet. Hun ble valgt fordi sjuåringen som virkelig sang ikke ble vurdert som søt nok.

Ujevne tenner

Bilder av Lin ble trykket i aviser og på nettsteder verden over,og den engelskspråklige kinesiske avisen China Daily skrev om henne som en blivende sangstjerne.

Yang Peiyi

Yang Peiyi var ikke søt nok for Kina.

Foto: AFP / AFP

- Egentlig var det Yang Peiyi som sang, men hun er lubben og har ujevne tenner. Derfor valgte vi Lin til å mime til opptaket under åpningsseremonien.

- Vi tenkte på hva som var best for nasjonen, sa Chen.

- Feilfritt utseende

Sangen "Ode til moderlandet" ble framført idet Kinas flagg ble båret inn på stadion.

- Vi ville at barnet i TV-bildet skulle ha feilfritt utseende og uttrykk. Lin tilfredsstiller de kravene. Men når det gjelder stemmen er Yang perfekt, sa Chen.

Manipulerte åpningsseremonien

Dette var ikke det eneste kineserne jukset med under åpningsseremonien. Fyrverkeriet av fotavtrykkene som gikk gjennom Beijing mot fugleredet i åpningssekvensen så ut som et fyrverkeri, men ifølge Daily Telegraph var det i realiteten en data-animasjon

Føler du deg lurt, eller var det greit å "pynte" på åpningsseremonien? Si din mening!

Siste nytt

 • Rankinghopp for Ruud

  Casper Ruud går opp to hakk på verdensrankingen i tennis og er rangert som verdens 8. beste spiller kort tid før sesongens store mål.

  Ruud måtte gi tapt for verdensener Novak Djokovic i semifinalen i Masters-turneringen i Roma i helgen. Djokovic blir værende på toppen av mandagens ferske ranking. Bak ham følger Daniil Medvedev og Alexander Zverev.

  Ruud har 7.-plass som sin høyeste plassering på rankingen. Nordmannen har vært blant de ti beste spillerne i verden siden september i fjor. (NTB)

  ATP Masters 1000 - Italian Open
  Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE / Reuters
 • Moldes Brynhildsen ute i to måneder

  Molde-angriper Ola Brynhildsen må være på sidelinjen i omkring to måneder, opplyser lagets trener Erling Moe til VG.

  23 år gamle Brynhildsen måtte forlate banen i 3-0-seieren over Odd etter 78 minutter. Etter et skuddforsøk tok han seg til lysken og signaliserte at han måtte bytte.

  Fra før har Molde Eirik Ulland Andersen på skadelisten. Han røk korsbåndet i kneet i cupfinalen og mister resten av sesongen. Kristoffer Haraldseid, Sheriff Sinyan, Etzaz Hussain og Martin Ellingsen er andre spillere som også er utilgjengelig for de blåkledde. David Datro Fofana er også skadd, men skal være nær et comeback.

  Molde møter Aalesund på bortebane mandag kveld. (NTB)

  Eliteserien fotball 2021: FK Haugesund-Molde
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Russlands tennisess Medvedev om Ukraina-krigen: – Veldig rystende

  Den russiske verdenstoeren Daniil Medvedev sier han har fulgt krigen i Ukraina tett den siste tiden. Han er forferdet over det som utspiller seg i nabolandet.

  26-åringen svarte søndag på spørsmål fra pressen foran grusturneringen i Genève. Der skal han i dyst etter fem ukers fravær fra ATP-touren. Russeren ble i starten av mai operert for brokk, og i mellomtiden har Medvedev fulgt nyheter fra Ukraina-krigen tett.

  – Jeg hadde litt tid til å følge med på hva som skjer, ja. Det er veldig rystende.

  Tidligere har Medvedev sagt at han er «kun for fred». Uttalelsen kom kort tid etter Russlands invasjon av Ukraina i februar.

  Russiske tennisspillere er ikke utestengt fra å konkurrere på ATP- eller WTA-touren, men det har Wimbledon-arrangørene valgt å se bort ifra. Nylig besluttet de å forby russisk og hviterussisk deltakelse i årets turnering.

  Medvedev satser fortsatt på at det vil komme en helomvending, slik at han kan konkurrere i Wimbledon. Grand Slam-turneringen starter 27. juni og varer over to uker.

  – Jeg håper denne avgjørelsen ikke er fastsatt for godt. Hvis jeg får spille, så kommer jeg til å gjøre det. Jeg elsker Wimbledon. (NTB)

  Daniil Medvedev
  Foto: Wilfredo Lee / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste