NRK Meny
Normal

Søstrene-Williams videre

Og nå håper de og møtes i finalen.

Serena Williams
Foto: GLYN KIRK / AFP

Serena Williams (27) har fortsatt sjansen til å møte storesøster Venus (29) i en eventuell Wimbledon-finale.

Yngstesøster Williams, som har vunnet turneringen to ganger tidligere, var til tider i trøbbel mot den hviterussiske Viktoria Azarenka, men kunne etter hvert juble for semifinaleplass etter seier i strake sett; 6-2, 6-3.

Sterk serving

Serena tok det første settet relativt enkelt, men fikk tøffere motstand i det andre. Azarenka spilte seg umiddelbart fram til to breakballer i andresettets første servegame, men den rutinerte amerikaneren dro likevel gamet i land med sterk serving.

SE VIDEO: Serena tok seg til semifinalen. Saken fortsetter under.

Video nsps_upload_2009_6_30_18_46_18_686.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Da hviterusseren nok en gang fikk muligheten til å bryte Williams' serve på stillingen 2-2, klarte imidlertid ikke den tidligere mesteren å holde unna.
Derfra og ut var det likevel ingen tvil om hvem som skulle ta seg videre. Williams vant de fire neste gamene, og kan se fram mot neste kamp der hun møter fjerdeseedete Jelena Dementjeva.

Lett match for Venus

For Venus Williams ble kvartfinalen noe enklere. Hun hadde få problemer polske Agnieszka Radwanska og vant 6-1, 6-2. Venus har hele fem Wimbledon-titler fra før, og har vunnet 32 sett på rad på London-gresset.

Hun møter verdensener Dinara Safina i semifinalen, noe som betyr at de fire høyest rangerte spillerne på WTA-touren har lagt beslag på de fire siste plassene i turneringen. Storesøster Williams er ikke i tvil om hvem hun ønsker seg som eventuell finalemotstander.

- Det ville vært fantastisk å møte Serena i en finale, og det håper vi begge også at vi kan klare. Men vi må fortsette å spille vår beste tennis for å komme dit, og det skal vi selvsagt gjøre, sier hun til BBC.

Siste nytt

 • Ødegaard ikke med til Tallinn

  Martin Ødegaard er som eneste spiller vraket fra Real Madrid-troppen til kampen mot Atlético Madrid i Tallinn onsdag kveld. Det tolkes som at han er på vei bort. Fra 30-mannstroppen som møtte AC Milan manglet nemlig kun Ødegaard.

  Martin Ødegaard
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Kan bli slutt på OL-ishockey

  Ishockey for menn kan bli teke heilt ut av OL-programmet i Beijing i 2022, ifølgje presidenten i det internasjonale ishockeyforbundet René Fasel, melder sportbladet.se.

  Det er eitt av fire alternativ IIHF har lagt fram. Dei tre andre er å få med NHL-spelarane som tidlegare, ei turnering utan NHL-spelarar slik som sist vinter, og å arrangere OL som U23-turnering.

  Ishockey under OL
  Foto: KIM KYUNG-HOON / Reuters
 • Jim «The Anvil» Neidhart er død

  Den tidligere World Wrestling Entertainment-utøveren Jim «The Anvil» Neidhart (63) døde i går av hodeskader etter et fall i hjemmet sitt i Florida. Neidhart varaktiv i ringen fra 1985 til 1997.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag