NRK Meny
Normal

Søstrene-Williams videre

Og nå håper de og møtes i finalen.

Serena Williams
Foto: GLYN KIRK / AFP

Serena Williams (27) har fortsatt sjansen til å møte storesøster Venus (29) i en eventuell Wimbledon-finale.

Yngstesøster Williams, som har vunnet turneringen to ganger tidligere, var til tider i trøbbel mot den hviterussiske Viktoria Azarenka, men kunne etter hvert juble for semifinaleplass etter seier i strake sett; 6-2, 6-3.

Sterk serving

Serena tok det første settet relativt enkelt, men fikk tøffere motstand i det andre. Azarenka spilte seg umiddelbart fram til to breakballer i andresettets første servegame, men den rutinerte amerikaneren dro likevel gamet i land med sterk serving.

SE VIDEO: Serena tok seg til semifinalen. Saken fortsetter under.

Video nsps_upload_2009_6_30_18_46_18_686.jpg

Da hviterusseren nok en gang fikk muligheten til å bryte Williams' serve på stillingen 2-2, klarte imidlertid ikke den tidligere mesteren å holde unna.
Derfra og ut var det likevel ingen tvil om hvem som skulle ta seg videre. Williams vant de fire neste gamene, og kan se fram mot neste kamp der hun møter fjerdeseedete Jelena Dementjeva.

Lett match for Venus

For Venus Williams ble kvartfinalen noe enklere. Hun hadde få problemer polske Agnieszka Radwanska og vant 6-1, 6-2. Venus har hele fem Wimbledon-titler fra før, og har vunnet 32 sett på rad på London-gresset.

Hun møter verdensener Dinara Safina i semifinalen, noe som betyr at de fire høyest rangerte spillerne på WTA-touren har lagt beslag på de fire siste plassene i turneringen. Storesøster Williams er ikke i tvil om hvem hun ønsker seg som eventuell finalemotstander.

- Det ville vært fantastisk å møte Serena i en finale, og det håper vi begge også at vi kan klare. Men vi må fortsette å spille vår beste tennis for å komme dit, og det skal vi selvsagt gjøre, sier hun til BBC.

Siste nytt

 • Skarpnord falt av i Australia

  Marianne Skarpnord trengte 78 slag på lørdagens runde på europatouren golf i Bonville i Australia og falt til 40.-plass.

  Skarpnord var på 12.-plass etter runder på 73 og 70 slag de to første dagene, men fikk problemer og er beste norske etter at Tonje Daffinrud spilte seg opp med en 72-runde.

  skarp
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Sverige tapte curlingfinalen

  USA slo Sverige 10-7 i curlingfinalen for menn. I sju omganger var det helt jevnt, og det stod 5-5 før omgang 8. Der vant USA hele 5-0, og da Sverige bare maktet to poeng i niende omgang, gav de opp.

  USA åpnet turneringen med fire tap på de seks første kampene, inkludert 4-10 mot finalemotstander Sverige.

  Niklas Edin
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Bergrem falt fra OL-medalje

  Torgeir Bergrem (26) var best av alle i finalen i snøbrett Big Air i sitt første run, men etter fall i både sitt andre- og tredje run, ble det ingen topplassering for mannen fra Harstad. Sebastian Toutant fra Canada vant OL-gullet.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Big Air menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Skøyter fellesstart
OL i Pyeongchang
OL-magasin
4-4-2 med Schau og Aune
Høydepunkter fra dagen
4-4-2 med Schau og Aune
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang
OL-magasin