NRK Meny
Normal

Søstrene-Williams videre

Og nå håper de og møtes i finalen.

Serena Williams
Foto: GLYN KIRK / AFP

Serena Williams (27) har fortsatt sjansen til å møte storesøster Venus (29) i en eventuell Wimbledon-finale.

Yngstesøster Williams, som har vunnet turneringen to ganger tidligere, var til tider i trøbbel mot den hviterussiske Viktoria Azarenka, men kunne etter hvert juble for semifinaleplass etter seier i strake sett; 6-2, 6-3.

Sterk serving

Serena tok det første settet relativt enkelt, men fikk tøffere motstand i det andre. Azarenka spilte seg umiddelbart fram til to breakballer i andresettets første servegame, men den rutinerte amerikaneren dro likevel gamet i land med sterk serving.

SE VIDEO: Serena tok seg til semifinalen. Saken fortsetter under.

Video nsps_upload_2009_6_30_18_46_18_686.jpg

Da hviterusseren nok en gang fikk muligheten til å bryte Williams' serve på stillingen 2-2, klarte imidlertid ikke den tidligere mesteren å holde unna.
Derfra og ut var det likevel ingen tvil om hvem som skulle ta seg videre. Williams vant de fire neste gamene, og kan se fram mot neste kamp der hun møter fjerdeseedete Jelena Dementjeva.

Lett match for Venus

For Venus Williams ble kvartfinalen noe enklere. Hun hadde få problemer polske Agnieszka Radwanska og vant 6-1, 6-2. Venus har hele fem Wimbledon-titler fra før, og har vunnet 32 sett på rad på London-gresset.

Hun møter verdensener Dinara Safina i semifinalen, noe som betyr at de fire høyest rangerte spillerne på WTA-touren har lagt beslag på de fire siste plassene i turneringen. Storesøster Williams er ikke i tvil om hvem hun ønsker seg som eventuell finalemotstander.

- Det ville vært fantastisk å møte Serena i en finale, og det håper vi begge også at vi kan klare. Men vi må fortsette å spille vår beste tennis for å komme dit, og det skal vi selvsagt gjøre, sier hun til BBC.

Siste nytt

 • Liverpool knuste Bournemouth 4-0

  Liverpool imponerte mot Joshua King og Bournemouth. Dermed har de heng på lagene som ligger og vaker bak Manchester City. King måtte ut med skade i den første omgangen.

  Philippe Coutinho
  Foto: Andrew Powell / Liverpool FC via Getty Images
 • Kaká legger opp

  Spillerkarrieren til Kaká (35) er over. Den bekreftet den tidligere Milan-stjernen til brasiliansk TV søndag. Han ble kåret til verdens beste spiller i 2007, som den siste spilleren før Messi og Ronaldo tok over.

  Kaká
  Foto: Scott Audette / AP
 • Hvas endte sist i EM-finalen

  Tomoe Hvas (17) lå lenge an til å kapre andreplassen i 200 meter butterfly. Men mye tydet på at han gikk for hardt ut, da han kollapset i nest siste runde. Hvas endte dermed på en sisteplass i EM-finalen i kortbanesvømming.– Det mentale hang ikke helt med i dag. Jeg har mer kraft å gi, men det er hodet som stopper meg, sier Hvas.

  tomoe
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM håndball kvinner: Finale Frankrike - Norge
VM håndball kvinner: Finale Frankrike - Norge
VM håndball kvinner: Finale Frankrike - Norge
Sportsrevyen
Sportsrevyen