– Spiller for den klubben som vil satse på meg

Han eies av Rosenborg og har suksess i Bodø/Glimt. Hva som skjer neste år, kan ikke Alexander Sørloth svare på.

Alexander Sørloth

I FORM: Alexander Sørloth scoret sitt første mål for U21-landslaget i 2-1-seieren over Kasakhstan i forrige uke.

– Jeg spiller for den klubben som ønsker å satse på meg hundre prosent, sier Alexander Sørloth (19) til NRK.

– Men det er smigrende at både Glimt og Rosenborg vil ha meg på laget, sier U21-landslagsspilleren til NRK, fire dager før han reiser til Lerkendal for å stikke kjepper i hjulene for trønderne i gullinnspurten.

På lån

Fakta er at RBK-spillerens låneavtalen med Bodø-Glimt avsluttes ved nyttår, mens han har ett år igjen av kontrakten med RBK.

– Jeg tenker ikke så mye på dette foreløpig, fortsetter han. Jeg fokuserer mest på de fire kampene som gjenstår i serien.

Rosenborgs trener Kåre Ingebrigtsen sier til Adressa at han har planer om å få Alex hjem til Rosenborg etter sesongslutt. Mens Jan Halvor Halvorsen ønsker å beholde 19-åringen i Bodø.

Ni mål

Alexander Sørloth har vært blant de beste i eliteserien i høst. Han har scoret jevnt og trutt, og sørget for at laget ligger på god avstand fra nedrykk. Ni mål har det blitt denne sesongen.

– Skal man bli god, kan man ikke sitte på benken. Derfor er jeg avhengig av mye spilletid. Jeg får sjekke ut mulighetene før jeg bestemmer meg. Jeg har utviklet meg som spiss i år. Først og fremst har jeg blitt bedre til å score mål.

Har det noen betydning at pappa Gøran var en stor RBK-profil på 80- og 90-tallet?

– He-he, nei, det påvirker ikke beslutningen. Men jeg har forstått at det var en artig tid, sier Alexander Sørloth.