Sørloth-assist høydepunktet

Alexander Sørloth ble byttet inn og fikk målgivende i Real Sociedads 1-0-seier i europaligaen torsdag. West Ham slo Kristian Thorstvedt og Genk 3-0.

Det var en lang stillingskrig i oppgjøret mellom Sturm Graz og Real Sociedad, og det sto lenge målløst. Men det var før Alexander Sørloth ble byttet inn etter en time. Han satte umiddelbart preg på kampen da han fant navnebror Alexander Isak med en pasning. Svensken skjøt via både forsvarer og keeper før ballen trillet i mål.

Hjemmelaget Sturm Graz klarte ikke skape de største sjansene mot slutten å måtte tåle sitt tredje tap på tre kamper. Sørloths Sociedad har fem poeng og deler tabelltoppen sammen med PSV.

Oppgjøret mellom West Ham og Genk var målløst lenge, men London-laget hadde god kontroll og sikret 3-0-seier.

Craig Dawson scoret først på hodet etter innlegg fra Aaron Cresswell, før Cresswell igjen assisterte Issa Diop som stanget inn 2-0. Kun minuttet etter scoret Jarrod Bowen etter en fin soloprestasjon til 3-0 som også ble sluttresultatet.

Thorstvedt spilte 83 minutter i kampen.

Jens Petter Hauge kom inn helt mot slutten i Eintrach Frankfurts 3-1-seier mot Olympiacos.

Spain Soccer La Liga
Foto: Miguel Morenatti / AP

Siste nytt

 • Langrenn utsettes på grunn av kulde

  Det er sprengkaldt i Ruka der verdenscupens åpningshelg skulle avsluttes med jaktstart i 10 og 15 kilometer fristil for damer og menn søndag.

  Men på morgenkvisten kom meldingen om at damerennet, som var tenkt startet klokken 10:20, ble utsatt på grunn av sprengkulde.

  NRK-ekspert Torgeir Bjørn har vært mye ute i løypa og inspisert forholdene. Ifølge Bjørn har FIS (Det internasjonale skiforbundet) opplyst at det er 19,4 minusgrader på stadion, mens det er 23,2 minusgrader på løypas kaldeste punkt. Kuldegrensen i langrenn er 20 minusgrader.

  Men NRK får klokken 10:28 opplyst at damerennet utsettes til klokken 13:45 norsk tid. En endelig avgjørelse skal tas klokken 12:45. Damene har vært ute og varmet opp i morgentimene, men må nå avbryte oppvarmingen og trekke inn i varmen.

  NRK møtte langrennssjef Espen Bjervig i målområdet like etter juryens avgjørelse. Han legger ikke skjul på at situasjonen er utfordrende for utøverne.

  – Det er mye nerver her, du har kommet i gang og skal sette deg ned igjen. Men det er likt for alle. Om du er norsk, russisk, svensk eller tysk, så skal de gjøre det samme. Men det er tøft for utøverne, sier Bjervig, som deretter ble spurt om utøverne ønsket seg en endelig avgjørelse.

  – Det er det beste å få en endelig avgjørelse. Å sitte å vente er det verste. Det blir man sliten av og ikke minst nervøs av.

  Ifølge renndirektør i FIS (Det internasjonale skiforbundet), Pierre Mignerey, planlegger arrangøren for at herrelangrennet skal gå som oppsatt klokken 12:30.

  Søndag, Ruka
  Foto: Jann Post / NRK
 • Riiber går ut på tredjeplass

  Jarl Magnus Riiber går ut 14 sekunder bak Johannes Lamparter i langrennet over 10 km. Den ordinære omgangen ble avlyst og man tok i bruk provisorisk omgang,

  Den provisoriske omgangen i kombinert ble gjennomført torsdag kveld og Riiber hadde to østerrikere foran seg i verdenscuprennet.

  Det var Johannes Lamparter som var best med sine 140 meter og tre ganger 18 i stil. Han går ut seks sekunder foran landsmannen Mario Seidel (142), mens Riiber kommer ytterligere åtte sekunder bak.

  Nordmannen fikk opp 141 meter, men ble trukket kraftig på stilen på grunn av en dårligere landing.

  Jens Lurås Oftebro ble nummer fem med sine 137 meter og går ut 33 sekunder bak Lamparter.

  Jørgen Graabak med 130 meter vil gå ut 1.29 minutter bak, mens Espen Andersen (134) går ut to sekunder bak der igjen.

  Kasper Moen Flatla går ut 2.14 bak. mens Espen Bjørnstad (114,5) starter hele 4.50 bak. Simen Tiller ble diskvalifisert på grunn av ureglementer hoppdress.

 • Nedtur for Kilde i comebacket

  Etter et 316 dager langt skadeavbrekk var Aleksander Aamodt Kilde tilbake i verdenscupsirkuset. Han var best på trening, men da det virkelig gjaldt holdt det ikke helt inn for nordmannen.

  Kilde hang godt med fra start, men etter henget var han halvsekundet bak. Derfra og ut tapte han tid og i mål var han 1,01 sekund bak Matthias Mayer som vant. Dermed endte comebacket med en niendeplass.

  – Det var godt å komme i gang. Jeg vil si at en topp ti-plassering er greit. Litt som forventet egentlig, men samtidig har det gått veldig bra på trening da. Så jeg hadde lagt lista litt høyere kanskje, sier Kilde til NRK.

  – Når det ble som det ble i dag, startnummer 19 på forhold hvor det har snødd en meter på toppen og samtidig mørkt og høy hastighet, da ble det litt mye på en gang for å ta hjem noen seier.

  Heller ikke for Kjetil Jansrud gikk det veien i Canada. 36-åringen havnet litt for langt bak i den øverste delen av traseen og fortsatte å tape nedover løypa. Nordmannen endte på 18.-plass.

  – Litt skuffende avstand opp til de foran meg, men samtidig kanskje av de vanskeligere forholdene jeg har kjørt på i Lake Louise noen gang, sier Jansrud til NRK.

  Adrian Smiseth Sejersted leverte bra i øverste del av løypa, men tapte en del tid nedover. Han endte til slutt på 29.-plass. Henrik Røa ble nummer 53.

  Alpine Skiing: Lake Louise Audi FIS Ski World Cup
  Foto: Sergei Belski / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal