NRK Meny
Normal

Sørlie på 8.-plass

Robert Sørlie, fortsatt med alle hundene intakte, lå på 8.-plass da de beste kjørerne i Iditarod kom inn til sjekkpunktet Rohn tirsdag morgen.

Robert Sørlie
Foto: SCANPIX

Nordmannen som har to seirer i Iditarod fra før, lå snaue fem timer bak Lance Macay som leder. På strekningen fra Rainey Pass til Rohn holdt Sørlie litt lavere gjennomsnittshastighet enn de aller raskeste, men det norske håpet følger godt opp.

Måtte bryte

Doug Swingley som har fire seirer i denne manndomsprøven, måtte bryte mandag etter at han var blitt skadet etter et fall. Uhellet var hans egen skyld, men skaden var så vidt alvorlig at 53-åringen ikke kunne fortsette.

Sigrid Ekran som er den andre norske deltakeren i årets Iditarod, lå på 21.-plass ut fra Rainey Pass. Hun ligger noen timer bak Robert Sørlie, men debutanten har klart seg veldig bra i starten av årets løp.

Mistet en hund

Ekran kjører med 15 hunder i spannet og har altså mistet en hund. Fjorårsvinneren Jeff King var sju minutter foran Ekran inn til Rainey Pass, men gikk ut fra dette sjekkpunktet snaue to timer foran den norske kvinnen som bor i Fairbanks. King lå da på 16.-plass.

Robert Sørlie skal nå videre fra Rohn til Nikolai, en strekning på 120 kilometer, og det er ingen tvil om at nordmannen som er på jakt etter sin tredje seier i dette løpet, har fått en veldig bra start.

Siste nytt

 • NRK sender X Games

  X Games i Minneapolis starter i natt, med menn skateboard kvalifisering klokken 02.00 norsk tid. Alt fra skateboard, BMX og motorcross i X Games kan du se på NRK.no.

  Norske Hermann Stene skal i aksjon i menn skateboard street kvalifisering fredag. Det kan du se på NRK 3 fra klokken 21.45.

  X Games Oslo 2018: Street skate
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Ronaldo spiller ikke mot Real

  Cristiano Ronaldo er ikke med på Juventus' treningsleir i USA. Dermed skal han, ifølge ESPN, ikke spille mot gamleklubben Real Madrid som Juventus møter i en treningsturnering der borte.

  Cristiano Ronaldo
  Foto: Miguel Medina / AFP
 • Burchnall i Östersund ut sesongen

  Tidligere Viking-trener Ian Burchnall har overbevist Östersund-ledelsen og skal trene Allsvenskan-laget minst ut årets sesong.

  Ian Burchnall
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk
Tour de France: 11. etappe
Tour de France: 11. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering