NRK Meny
Normal

Sørkoreansk isprinsesse

Vakre Kim Yu-na er bare 1,65 høy og veier 48 kilo. Men den sørkoreanske kunstløperen er storfavoritt til OL-gull.

Sørkoreansk isprinsesse

Kim Yu-na er favoritt til OL-gullet i kunstløp.

Foto: Christinne Muschi / Scanpix/Reuters

Medaljevinnerne i kunstløp-VM 2009

Kim Yu-na (midten) tok gull i fjorårets VM. Joannie Rochette (t.v.) og Miki Ando tok sølv og bronse.

Foto: Jae C. Hong / Scanpix/AP

19-åringen er regjerende verdensmester og ble den første kvinnen til å bryte 200-poengsgrensen i VM i fjor.

OL-profil: Kim Yu-na

- Jeg prøver å ikke tenke på gullmedaljen, for det gir meg økt press. Jeg har sett på OL siden jeg var liten og vet at overraskelser kan skje, sier Kim.

Yu-na-feber

Selv om Kim har bodd og trent i Toronto de tre siste årene, herjer Yu-na-feberen i hjemlandet Sør-Korea. Der pryder kunstløperens ansikt utallige reklameskilt, og hennes navn er lisensiert til produkter fra brød til smykker. Magasinet Forbes utropte henne til den mest innflytelsesrike kjendisen i Sør-Korea i 2009.

Sør-Korea har tidligere vunnet 17 OL-gull, men kun i hurtigløp. Nå kan altså en kunstløper sørge for ytterligere et isgull, men i en mer kunstnerisk fasong.

Kims hovedrivaler i Vancouver blir de japanske løperne Mao Asada og Miki Ando, begge tidligere verdensmestre, og hjemmehåpet Joannie Rochette, som tok sølvet bak Kim i VM 2009.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal