NRK Meny
Normal

Sør-Koreas landslagssjef: – Livet der oppe er nok ikke lett

Den tidligere tyske storspilleren Ulrich «Uli» Stielike er Sør-Koreas trener. Han tror Jørn Andersen kan tilføre Nord-Koreas landslag noe positivt.

FBL-WC-2018-ASIA-KUW-KOR

I NABOLANDET: Tyske «Uli» Stielike er trener for Sør-Korea.

Foto: YASSER AL-ZAYYAT / Afp

Tyske Ulrich «Uli» Stielike ledet Sør-Korea da de spilte 0-0 mot nabolandet Nord-Korea i en vennskapskamp i august i fjor. En motstander som det neste året vil være ledet av norsk-tyske Jørn Andersen.

Jørn Andersen i Mainz

TIL NORD-KOREA: Jørn Andersen.

Foto: Roberto Pfeil / AP

– Vi var mye bedre i den kampen, men jeg tror det nordkoreanske laget har mye mer i seg enn det vi så der. Det er kanskje derfor de ønsker seg en utenlandsk trener som kan ta med sin erfaring utenfra inn i landet og til landslaget, sier Stielike til NRK.

Den tidligere tyske storspilleren spilte over 200 kamper for Real Madrid på 70- og 80-tallet. Han har ledet en rekke landslag og siden 2014 hatt ansvaret for Sør-Korea.

– Det er ikke mulig å vite noe om Nord-Korea fra utsiden. Dette er jo et stengt land. Det gjelder for oss her borte også, forklarer Stielike og ler.

– Er nok ikke lett

– Logisk nok er det jo alltid spesielt å spille mot dem, men dette var en vennskapskamp og sikkert ikke helt det samme som i en offisiell kvalifiseringskamp. Spillerne deres oppførte seg helt normalt på banen, og det var ingen problemer eller noen forskjell sånn sett, fortsetter han.

Det gjør ham ikke mindre overrasket over at Jørn Andersen har takket ja til jobben.

– Livet der oppe er nok ikke lett, tror jeg, men hvis han har bestemt seg, så har han nok en grunn. Men hvor mange europeere bor det egentlig i Nord-Korea? spør han retorisk.

STIELIKE REAL MADRID LAST MATCH STIELIKE REAL MADRID LAST MATCH

STJERNE: Ulrich Stielike da Real Madrid vant den spanske cupen i 1995.

Foto: Ap

– Det blir veldig interessant å snakke med Jørn om tre-fire måneder for å høre hva han har å si om landet, mener Stielike.

Nytt møte?

I april sa FIFA-president Gianni Infantino at han ønsket å planlegge en ny privatlandskamp mellom Sør- og Nord-Korea. Da vil i så fall to tidligere tyske storspillere møtes på sidelinjen.

– Det i seg selv er ikke så spesielt. Etter så mange år i i fotball, møter man alltid noen man kjenner. Vi har egentlig ikke tid til privatkamper, fordi vi har VM-kvalifiseringskamper i september og utover. Dette er uansett ikke en sportslig avgjørelse. En slik kamp avgjøres politisk, sier Stielike på telefon fra Sør-Korea.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street