Sør-Koreas landslagssjef: – Livet der oppe er nok ikke lett

Den tidligere tyske storspilleren Ulrich «Uli» Stielike er Sør-Koreas trener. Han tror Jørn Andersen kan tilføre Nord-Koreas landslag noe positivt.

FBL-WC-2018-ASIA-KUW-KOR

I NABOLANDET: Tyske «Uli» Stielike er trener for Sør-Korea.

Foto: YASSER AL-ZAYYAT / Afp

Tyske Ulrich «Uli» Stielike ledet Sør-Korea da de spilte 0-0 mot nabolandet Nord-Korea i en vennskapskamp i august i fjor. En motstander som det neste året vil være ledet av norsk-tyske Jørn Andersen.

Jørn Andersen i Mainz

TIL NORD-KOREA: Jørn Andersen.

Foto: Roberto Pfeil / AP

– Vi var mye bedre i den kampen, men jeg tror det nordkoreanske laget har mye mer i seg enn det vi så der. Det er kanskje derfor de ønsker seg en utenlandsk trener som kan ta med sin erfaring utenfra inn i landet og til landslaget, sier Stielike til NRK.

Den tidligere tyske storspilleren spilte over 200 kamper for Real Madrid på 70- og 80-tallet. Han har ledet en rekke landslag og siden 2014 hatt ansvaret for Sør-Korea.

– Det er ikke mulig å vite noe om Nord-Korea fra utsiden. Dette er jo et stengt land. Det gjelder for oss her borte også, forklarer Stielike og ler.

– Er nok ikke lett

– Logisk nok er det jo alltid spesielt å spille mot dem, men dette var en vennskapskamp og sikkert ikke helt det samme som i en offisiell kvalifiseringskamp. Spillerne deres oppførte seg helt normalt på banen, og det var ingen problemer eller noen forskjell sånn sett, fortsetter han.

Det gjør ham ikke mindre overrasket over at Jørn Andersen har takket ja til jobben.

– Livet der oppe er nok ikke lett, tror jeg, men hvis han har bestemt seg, så har han nok en grunn. Men hvor mange europeere bor det egentlig i Nord-Korea? spør han retorisk.

STIELIKE REAL MADRID LAST MATCH STIELIKE REAL MADRID LAST MATCH

STJERNE: Ulrich Stielike da Real Madrid vant den spanske cupen i 1995.

Foto: Ap

– Det blir veldig interessant å snakke med Jørn om tre-fire måneder for å høre hva han har å si om landet, mener Stielike.

Nytt møte?

I april sa FIFA-president Gianni Infantino at han ønsket å planlegge en ny privatlandskamp mellom Sør- og Nord-Korea. Da vil i så fall to tidligere tyske storspillere møtes på sidelinjen.

– Det i seg selv er ikke så spesielt. Etter så mange år i i fotball, møter man alltid noen man kjenner. Vi har egentlig ikke tid til privatkamper, fordi vi har VM-kvalifiseringskamper i september og utover. Dette er uansett ikke en sportslig avgjørelse. En slik kamp avgjøres politisk, sier Stielike på telefon fra Sør-Korea.

Siste nytt

 • Andre strake NM-gull for Riiber

  Jarl Magnus Riiber tok helgens andre NM-seier da han også vant 10-kilometeren i kombinert på Beitostølen. Riiber vant også lørdagens 5-kilometer. Jørgen Graabak tok sølvet, mens Magnus Krog kapret bronsen - over 50 sekunder bak Riiber.

  Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Christensen med superdebut

  Med startnummer 64. klarte den norske slalåmkjøreren Simen Ramberg Christensen å kjøre inn til en råsterk 21. plass i sin verdenscupdebut. Nordmannen som vant NM foran barndomskompis Henrik Kristoffersen i år, endte bare 1.64 sekund bak Marcel Hirscher. Dermed er nordmannen klar for finaleomgang sammen med Kristoffersen og Leif Kristian Nestvold Haugen.

 • Røthe vant etter super-avslutning

  Sjur Røthe vant dagens 15 kilometer på Beitostølen. Vossingen åpnet fornuftig og økte gradvis farten. Da klarte verken dagens andremann, Simen Hegstad Krüger, eller dagens tredjemann, Martin Johnsrud Sundby, å holde tritt.

  Røthe
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM kombinert: 10 km langrenn menn
NM kombinert: 10km
Vinterstudio
Sesongstart langrenn: 10 km fri teknikk, kvinner
Sesongåpning langrenn: 10km fri teknikk, kvinner
Sesongstart langrenn: 10 km fri teknikk, kvinner
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
Vinterstudio