NRK Meny
Normal

Sør-Korea tok sitt tredje OL-gull

Sprintverdensmester Lee Sang-Hwa fra Sør-Korea vant foran tyske Jenny Wolf på kvinnenes 500 meter på skøyter i OL.

Lee Sang-Hwa fra Sør-Korea under 500 meter i OL

Lee Sang-Hwa fra Sør-Korea under hennes løp i Vancouver.

Foto: SAEED KHAN / Scanpix/AFP

Lee tok VM-tittelen i sprint i japanske Obihiro i januar. Tirsdag var hun også best da verdens raskeste kvinner gjorde opp om OL-gullet på 500 meter.

Lee klokket inn til 38,24 sekunder, seks hundredeler raskere enn verdensrekordholder Wolf i det første løpet.

I det andre vant Wolf, men sammenlagt var den sørkoreanske jenta sterkest med totalt 76,09 sekunder, fem hundredeler foran sin tyske rival.

De tre beste på topp

Bronsjen gikk til Beixing Wang fra Kina. Hun var 0,54 sekunder bak Lee. De tre antatt beste løperne i verden tok altså alle medaljene, akkurat slik NRK-kommentator Ove Eriksen spådde på forhånd.

Les: Wolf, Wang og Lee tar medaljene

Nederlandske Margot Boer var bare to hundredeler bak tredjeplassen.

Etter store problemer med isprepareringen under mennenes 500 meter tirsdag fungerte prepareringen godt onsdag. Arrangøren hadde også fløyet inn en prepareringsmaskin fra skøytehallen i Calgary.

Sør-Koreansk gull i går

Mandag vant Tae-bum Mo fra Sør-Korea mennenes 500 meter. Det var Sør-Koreas første gullvinner i olympiske vinterleker i andre grener enn kortbaneskøyteløp.

Landets 18 første gullmedaljer kom i den varianten av skøyteløp. Onsdag kveld kom det andre.

Siste nytt

 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Mol og Sørum tok sin andre seier

  Anders Mol og Christian Sørum vant for andre gang på rad i EM i sandvolleyball i Nederland onsdag. Den norske duoen slo et russisk par 2-0.

  Vår andre herreduo, Berntsen og Mol, gikk på sitt andre strake tap, og på kvinnesiden er EM over for Ulveseth og Lunde, som tapte tre på rad i gruppespillet.

  Mol og Sørum
  Foto: Fivb.com / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering