NRK Meny
Normal

Sør-Afrika deltar i VM-kvalik

Sør-Afrika arrangerer fotball-VM i 2010, men må likevel delta i kvalifiseringen.

Den sikre plassen i VM som vertsnasjon er ikke truet, men Sør-Afrika må være med ettersom kvalifiseringen også teller for deltakelse i Afrikamesterskapet i 2010.

Dersom Sør-Afrika skulle vinne sin gruppe, vil toeren få plass i VM sammen med vertsnasjonen.

Angola arrangerer Afrikamesterskapet. Som vertsnasjon slipper de å kvalifisere seg dit, men landet må kjempe om VM-billett.

Ikke siden 1934 har en vertsnasjon deltatt i kvalifiseringsspillet. Italia møtte Hellas og vant første kampen 4-0. Grekerne trakk seg fra returkampen.

Siste nytt

 • Klar for USA

  Jørgen Skjelvik er klar for fotballklubben LA Galaxy, Det melder klubben selv på twitter. Skjelvik forlater dermed Rosenborg, som må finne en erstatter før neste sesong.

  Jørgen Skjelvik
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
 • Bjørnsen til EM-finale på 100 meter

  Susann Bjørnsen er klar for finalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. Hun satte personlig rekord med 59,65 i semifinalen torsdag. Bjørnsen var langt framme etter butterfly, men falt tilbake til sjetteplass etter ryggsvømmingen.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • Haugen foreløpig på 2.-plass

  Kristine Gjelsten Haugen er på 2.-plass etter første omgang i europacuprennet i storslalåm i Andalo. Finaleomgangen ble utsatt til fredag. Det er annen uke på rad at Haugen legger seg torsdag med halvgjort jobb i et europacuprenn.

  US Alpine World Cup Skiing Leona Popovic, Kristine Gjelsten Haugen
  Foto: Charles Krupa / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal