NRK Meny
Normal

Henrik (10 mnd) hjelper Moan å koble av

Magnus Moan har lagt frustrasjonen fra Vancouver-OL bak seg. Ikke bare kan han skilte med bronse fra lagkonkurransen i Holmenkollen. Størst av alt er lille Henrik, som kom til verden for 10 måneder siden.

Magnus og Henrik Moan

Magnus Moan beskriver det å få barn som 'det største man kan oppleve'. Her leker han med sønnen Henrik.

Foto: Morten Andersen / NRK

Se lagkonkurransen fra klokken 11!

Magnus Moan

Det var ikke vanskelig å tyde kroppspråket til Magnus Moan etter det siste hopprennet i Vancouver-OL.

Foto: Dmitry Lovetsky / AP

- Dette er noe fantastisk som skjedde etter OL. Det er det største man kan oppleve, sier Magnus Moan til NRK med vesle Henrik på armen.

Pjokken kom til verden noen måneder etter Vancouver-OL som endte medaljeløst for Moan. Trønderen var langt nede etter mesterskapets siste øvelse.

- Fire år rett i dass. Så enkelt er det, uttalte han til NRK.

Gav Norge gullhåp

Nå smiler livet til Magnus Moan. Og i kombinert lagkonkurranse gav han til og med Norge et gullhåp, etter en heroisk start på sisteetappen. Han startet nesten et halvt minutt bak Tyskland og Østerrike. Han klinket til på starten, og gikk seg nesten helt opp i ryggen på motstanderne.

Men knallåpningen kostet mye. Og Moan greide akkurat ikke å nå ryggen på de to foran.

- Det var fire forbanna sekunder for mye. Det er så nære at vi står her med gull. Hadde jeg tatt den ryggen, hadde de ikke gått fra meg, sa Moan til NRK etter målgang.

Betyr mye

Den siste sesongen har stemningen snudd til det positive for Magnus Moan. Etter at han før denne sesongen valgte å stå utenfor landslaget, har det blitt mer tid hjemme hos forloveden Irene og lille Henrik.

De var begge med til Seefeld da Moan tok sin første og eneste verdenscupseiere denne sesongen.

- Det var bra og veldig artig at begge to var der da jeg vant. Det betyr mye å ha familien der, sier Moan.

Fram til seieren i januar hadde det vært en skuffende sesong for Moan, men prestasjonene i Seefeld gjorde at trønderen følte seg i rute fram mot VM på hjemmebane.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Har slitt

I familiehjemmet i Trondheim har de imidlertid ikke merket mye til den frustrerende sesongstarten.

- Nei, jeg vet ikke om jeg har merket noe særlig til det. Han har tydeligvis klart å koble ordentlig av hjemme. Men han vil jo lykkes, så litt frustrasjon har det nok vært, sier Moans forlovede, Irene Vollan.

Hun er glad hans kommende ektemann fikk en seier før VM i Holmenkollen.

- Jeg tror det betydde veldig mye. Han har jo slitt denne sesongen, og har ikke klart å prestere så godt som han har ønsket, sier Vollan til NRK.

Vant i Seefeld

Magnus Moan vant årets første, og hittil eneste, verdenscupseier i Seefeld i januar.

Foto: Michael Probst / Ap

Hater å tape

Mens mamma Irene snakker med NRKs reporter, er en vilter Henrik godt i gang med å bli kjent med mikrofonen og kameraet. Han ler og smiler når pappa Magnus må løsne grepet og løfte han vekk fra tv-utstyret.

- Han er litt lik faren sin da han var på den alderen, ler Magnus Moan.

- Han er nysgjerrig, vet du. Med en gang det er noe nytt må han bortpå.

- Hvordan er Magnus Moan som person i dag?

- Jeg tror jeg stort sett er blid, positiv og utadvendt. Men når det er sagt: Jeg hater å tape. Og jeg elsker å vinne. Det er nok det som driver meg i hverdagen, sier han.

- I form kan ingenting sette meg ut

Irene Vollan

Irene Vollan er forlovet med Magnus Moan.

Han forteller videre at det er en tydelig forskjell på Magnus Moan i toppform, og Magnus Moan ute av form.

- Når jeg har flyten har jeg totalt tunellsyn. Da er det ingenting som kan vippe meg av pinnen. I dårlig form er jeg for opptatt av andre ting enn mine egne arbeidsoppgaver, vimser litt og bruker energi på feil ting, forklarer han.

Det at han har stått utenfor landslaget denne sesongen, som han bedyrer at ikke har noe med familiesituasjonen å gjøre, er ikke noe han angrer på.

Moan har denne sesongen trent med Granåsen Skiteam, sammen med Petter Tande.

- Jeg tør påstå at jeg aldri har vært på et så offensivt og humørfylt lag som det jeg er en del av nå. Jeg har blitt tatt veldig godt imot her, sier Moan.

- Får vi se deg tilbake på landslaget?

- Jeg fokuserer på Oslo nå, så får vi ta det spørsmålet etter sesongen. Jeg kommer til å være en del av laget under VM, og skal storkose meg hver eneste dag i Holmenkollen.

Alt ligger til rette

Til tross for lagendringen, har ikke Moan gjort så mye annerledes denne sesongen enn tidligere. Det røper treneren hans, Bjørn Kåre Ingebrigtsen.

- Nei, vi har ikke gjort så mye annerledes. Vi har konsentrert oss om å fokusere på det han kan gjøre noe med, og å fjerne fokuset fra vær og forhold, sier han til NRK.

Han mener at Magnus Moan har alle forutsetninger for å lykkes i VM.

- Det aller meste sitter i hodet nå. Han er godt forberedt teknisk og fysisk. Nå må han prøve å tenke minst mulig, være til stede og å slappe av, sier Ingebrigtsen.

Kan Magnus Moan klatre helt til topps i VM? Diskutér her!

Siste nytt

 • Norendal brøt IOCs sponsorregler

  Silje Norendal (24) har en privat sponsoravtale med Under Armour og reklamerte synlig for utstyrsleverandøren under forrige ukes slopestylefinale, skriver TV2. Det er brudd på regelverket til IOC. Men det får ingen konsekvenser for snowboardstjernen.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Snowboard kvinner.
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Skuffet Falk sendes hjem

  Den svenske langrennsløperen Hanna Falk får ikke gå flere distanser i OL. 28-åringen var langt nede etter å ha blitt vraket til stafetten lørdag. Anna Haag ble valgt foran løpere som Ida Ingemarsdotter og Falk på førsteetappen.

  VINTER-OS 2018 SKIDOR LÄNGD FRISTIL
  Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / NTB scanpix
 • Hockeylag får ikke lov å håndhilse

  USAs hockeylag har fått beskjed om å «fist-bumpe» med hverandre i stedet for håndhilse, for å unngå spredning av noroviruset, som er svært smittsomt. Så langt er det bekreftet 283 tilfeller smittet av viruset, som nå oppholder seg i karantene.

  Pyeongchang Olympics US Zapolski
  Foto: Peter Kneffel / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Hopp, lagkonkurranse menn
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang