Hopp til innhold

Henrik (10 mnd) hjelper Moan å koble av

Magnus Moan har lagt frustrasjonen fra Vancouver-OL bak seg. Ikke bare kan han skilte med bronse fra lagkonkurransen i Holmenkollen. Størst av alt er lille Henrik, som kom til verden for 10 måneder siden.

Magnus og Henrik Moan

Magnus Moan beskriver det å få barn som 'det største man kan oppleve'. Her leker han med sønnen Henrik.

Foto: Morten Andersen / NRK

Se lagkonkurransen fra klokken 11!

Magnus Moan

Det var ikke vanskelig å tyde kroppspråket til Magnus Moan etter det siste hopprennet i Vancouver-OL.

Foto: Dmitry Lovetsky / AP

- Dette er noe fantastisk som skjedde etter OL. Det er det største man kan oppleve, sier Magnus Moan til NRK med vesle Henrik på armen.

Pjokken kom til verden noen måneder etter Vancouver-OL som endte medaljeløst for Moan. Trønderen var langt nede etter mesterskapets siste øvelse.

- Fire år rett i dass. Så enkelt er det, uttalte han til NRK.

Gav Norge gullhåp

Nå smiler livet til Magnus Moan. Og i kombinert lagkonkurranse gav han til og med Norge et gullhåp, etter en heroisk start på sisteetappen. Han startet nesten et halvt minutt bak Tyskland og Østerrike. Han klinket til på starten, og gikk seg nesten helt opp i ryggen på motstanderne.

Men knallåpningen kostet mye. Og Moan greide akkurat ikke å nå ryggen på de to foran.

- Det var fire forbanna sekunder for mye. Det er så nære at vi står her med gull. Hadde jeg tatt den ryggen, hadde de ikke gått fra meg, sa Moan til NRK etter målgang.

Betyr mye

Den siste sesongen har stemningen snudd til det positive for Magnus Moan. Etter at han før denne sesongen valgte å stå utenfor landslaget, har det blitt mer tid hjemme hos forloveden Irene og lille Henrik.

De var begge med til Seefeld da Moan tok sin første og eneste verdenscupseiere denne sesongen.

- Det var bra og veldig artig at begge to var der da jeg vant. Det betyr mye å ha familien der, sier Moan.

Fram til seieren i januar hadde det vært en skuffende sesong for Moan, men prestasjonene i Seefeld gjorde at trønderen følte seg i rute fram mot VM på hjemmebane.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Har slitt

I familiehjemmet i Trondheim har de imidlertid ikke merket mye til den frustrerende sesongstarten.

- Nei, jeg vet ikke om jeg har merket noe særlig til det. Han har tydeligvis klart å koble ordentlig av hjemme. Men han vil jo lykkes, så litt frustrasjon har det nok vært, sier Moans forlovede, Irene Vollan.

Hun er glad hans kommende ektemann fikk en seier før VM i Holmenkollen.

- Jeg tror det betydde veldig mye. Han har jo slitt denne sesongen, og har ikke klart å prestere så godt som han har ønsket, sier Vollan til NRK.

Vant i Seefeld

Magnus Moan vant årets første, og hittil eneste, verdenscupseier i Seefeld i januar.

Foto: Michael Probst / Ap

Hater å tape

Mens mamma Irene snakker med NRKs reporter, er en vilter Henrik godt i gang med å bli kjent med mikrofonen og kameraet. Han ler og smiler når pappa Magnus må løsne grepet og løfte han vekk fra tv-utstyret.

- Han er litt lik faren sin da han var på den alderen, ler Magnus Moan.

- Han er nysgjerrig, vet du. Med en gang det er noe nytt må han bortpå.

- Hvordan er Magnus Moan som person i dag?

- Jeg tror jeg stort sett er blid, positiv og utadvendt. Men når det er sagt: Jeg hater å tape. Og jeg elsker å vinne. Det er nok det som driver meg i hverdagen, sier han.

- I form kan ingenting sette meg ut

Irene Vollan

Irene Vollan er forlovet med Magnus Moan.

Han forteller videre at det er en tydelig forskjell på Magnus Moan i toppform, og Magnus Moan ute av form.

- Når jeg har flyten har jeg totalt tunellsyn. Da er det ingenting som kan vippe meg av pinnen. I dårlig form er jeg for opptatt av andre ting enn mine egne arbeidsoppgaver, vimser litt og bruker energi på feil ting, forklarer han.

Det at han har stått utenfor landslaget denne sesongen, som han bedyrer at ikke har noe med familiesituasjonen å gjøre, er ikke noe han angrer på.

Moan har denne sesongen trent med Granåsen Skiteam, sammen med Petter Tande.

- Jeg tør påstå at jeg aldri har vært på et så offensivt og humørfylt lag som det jeg er en del av nå. Jeg har blitt tatt veldig godt imot her, sier Moan.

- Får vi se deg tilbake på landslaget?

- Jeg fokuserer på Oslo nå, så får vi ta det spørsmålet etter sesongen. Jeg kommer til å være en del av laget under VM, og skal storkose meg hver eneste dag i Holmenkollen.

Alt ligger til rette

Til tross for lagendringen, har ikke Moan gjort så mye annerledes denne sesongen enn tidligere. Det røper treneren hans, Bjørn Kåre Ingebrigtsen.

- Nei, vi har ikke gjort så mye annerledes. Vi har konsentrert oss om å fokusere på det han kan gjøre noe med, og å fjerne fokuset fra vær og forhold, sier han til NRK.

Han mener at Magnus Moan har alle forutsetninger for å lykkes i VM.

- Det aller meste sitter i hodet nå. Han er godt forberedt teknisk og fysisk. Nå må han prøve å tenke minst mulig, være til stede og å slappe av, sier Ingebrigtsen.

Kan Magnus Moan klatre helt til topps i VM? Diskutér her!

Siste nytt

  • Kastet opp før renn – nå legger NM-vinneren opp 

    Landslagsalpinist Markus Nordgård Fossland (25) avslutter karrieren. Han sier følelsen av å risikere livet, samt vedvarende skadeproblemer, ligger bak.

    Fossland, som nylig tok NM-gull i super-G, forteller på Instagram at det er hovedsaklig tilbakevendende problemer med ryggen som utgjør en viktig del av beslutningen om å gi seg. Smertene har han hatt i seks år.

    – På renndager mobiliserer jeg og håndterer smertene i et run. Treningsdager er en helt annen historie, skriver Fossland på Instagram.

    Deretter peker han på at risikoen han tar ved å sette utfor verdens mest krevende alpinløyper også har blitt en stor belstning. 25-åringen sier perspektivet hans rundt dette har endret seg det siste året.

    – Det å kjøre verdenscuprenn i fartsdisiplinene medfører en risiko. Det trodde jeg at jeg var OK med. Å erfare at jeg ikke kan akseptere denne risikoen har vært smertefullt, frustrerende og sjokkerende, skriver Fossland – og fortsetter:

    – Å kaste opp før flesteparten av rennene i år, og følelsen av å sette livet på spill hver helg, har vært tøft. Det å oppdage at jeg ikke gir hundre prosent på renndager, har vært enda tøffere.

    (NTB)

    World cup alpint utfor Kvitfjell
    Foto: Erik Johansen / NTB
  • Ruud storspilte - klar for semi i Barcelona

    Casper Ruud (25) tok to strake sett 6-4, 6-3 mot Matteo Arnaldi (23) og er klar for semifinale mot Tomas Etcheverry (24) i ATP-turneringen i tennis i Barcelona.

    Casper Ruud tok åpningssettet mot den to år yngre italieneren med 6-4 etter at det svingte stort i starten på kampen med flere brudd begge veier.

    I det andre settet ble det 6-3 til Casper Ruud. Nordmannen brøt til 4-2 og servet det neste inn til 5-2. Arnaldi reduserte til 3-5 med et blankt game, men Ruud tok seg av sitt eget servegame og sikret seg 6-3 i det andre settet. Dermed var kampen over.

    (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP
  • Halvorsen sikret norsk OL-plass

    Rifleskytter Ole Martin Halvorsen (24) ble nummer tre i fredagens OL-kvalifisering i Brasil, og sikret Norges sjette OL-plass i idrettsgrenen.

    – Det føles veldig godt nå, men det var hardt å skyte. Det er første gang på pallen individuelt for meg internasjonalt, og det var ikke forventet. Men det er veldig gøy, sier Halvorsen til NTB.

    – Det betyr at vi har mulighet til å delta i alle øvelser med maks antall skyttere. Vi kan blant annet stille to lag i blandet lag. Vi står godt rustet foran OL, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund til NTB.

    OL-ilden i Paris tennes 26. juli. Dagen etter deles første medalje i skyting ut.

    (NRK/©NTB)

    Ole Martin Halvorsen
    Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal