Hopp til innhold

Langt nede etter fall og ny vraking: – Føler de ikke har helt trua på meg

Sondre Turvoll Fossli (24) har kjempet seg tilbake til verdenstoppen etter tre ryggoperasjoner. Vrakingen til OL-sprinten i Pyeongchang ble en brutal nedtur.

Sondre Turvoll Fossli falt under lørsdagens sprint

HER STRANDER OL-DRØMMEN: Sondre Turvoll Fossli hadde planer om pallen i lørdagens sprint i Planica. I stedet ble det fall i semifinalen.

– Det går utover motivasjonen og «driven» litt. Jeg føler de ikke har helt trua på meg, det må jeg ærlig innrømme, sier Fossli med adresse til landslagsledelsen i langrenn.

Han var med på lista over langrennsløpere da toppidrettssjef Tore Øvrebø presenterte OL-troppen til Pyeongchang onsdag. Det lista ikke sa noe om, var at Fossli ikke skal delta.

Han er tatt ut som ren reserve på sprinten. Samme rolle som han hadde til VM-sprinten i Falun i 2015.

Beskjeden fikk han i Planica lørdag kveld, etter det siste kvalifiseringsrennet. Det sto til slutt mellom Fossli og Pål Golberg om den fjerde plassen.

– Krevende fysisk og psykisk

Golberg ble utslått i sin semifinale og ble nummer sju. Fossli falt i sin semifinale og ble nummer 12.

Verdenscup langrenn Planica

OL-TURIST: Sondre Turvoll Fossli reiser til Pyeonchang som reserve.

Foto: Primoz Lovric, Primoz Lovric / NTB scanpix

– Jeg var uenig i uttaket. Jeg håpet at denne gangen at jeg skulle få litt stang inn, men dessverre le det stang ut og reserve dette året igjen, sier han.

Skuffelsen kommer etter to år med mye motgang. Fossli var igjennom et kirurgisk inngrep i ryggen sommeren 2016. I løpet av det neste året måtte han opereres ytterligere to ganger.

– Det har vært knallhardt, og det var selvfølgelig tungt å få beskjed igjen om at det hadde smelt baki ryggen etter fjorårssesongen og at jeg måtte operere ut en cyste som lå og murret og var veldig vond. Det har vært mye kjedelig trening for å stabilisere seg og komme tilbake, så det har vært krevende fysisk og psykisk, sier 24-åringen.

Han skjønte OL-veien ble vanskeligere da uhellet var ute lørdag.

– Men jeg hadde likevel et håp i forhold til de kriteriene som var blitt kommunisert til meg, jeg følte at det fortsatt var muligheter, sier han.

– Grunn til å være skuffet

Fossli sikter til at vinterens aller første sprint – i Ruka i november – ble avgjørende. Der sikret Golberg seg en andreplass, bare slått av Johannes Høsflot Klæbo. Fossli var fortsatt på vei tilbake fra skade og har etterpå vært jevnt bedre enn Golberg.

Sprintlandslagstrener Arild Monsen forstår Fosslis skuffelse.

– Han har absolutt grunn til å være skuffet. Sånn er det å være toppidrettsutøver. Men han må se framover, for han skal jo være med videre, og det er jo ikke helt totalt mørkt ettersom han skal til Pyeongchang. Det er jo en mager trøst, men det er jo en liten sjanse for at han får gå, påpeker Monsen.

– Jeg håper selvfølgelig de fire gutta som er tatt ut holder seg friske og får gått, understreker Sondre Turvoll Fossli.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal