Hopp til innhold

Avgjorde NM-semifinalen 18 sekunder før slutt: – Det skuddet er så stort

ASKER (NRK): Stappfull hall, lokaloppgjør, Stian Mjøs i superform og NM-finale i potten. Den tredje og avgjørende semifinalen mellom Asker og Bærum var spennende til siste sekund.

Asker Aliens slo Bærum etter sekunddrama.

AVGJØRELSEN: Torgrim Sommerfeldt avgjør NM-semifinalen med en trepoenger. Foto: Ida Cecilie Madsen / NRK

18 sekunder før slutt avgjorde Askers Torgrim Sommerfeldt med en knallsterk trepoenger. Han sendte med det Asker opp i en sekspoengsledelse, og den maktet ikke Bærum å ta igjen.

– Akkurat den trepoengeren hjalp veldig. Det er ikke mange sekunder igjen, og jeg tenkte bare å beholde roen, sier Sommerfeldt til NRK sekunder etter kampslutt.

– Det skuddet er så stort. Vi har masse problemer, men det er så viktig, sier Askers Aksel Bolin til NRK.

Asker Aliens jubler for finaleplass

JUBEL: Askers Aksel Bolin smiler for finaleplass sammen med resten av laget.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Stappfull hall

Rammen rundt kampen var en NM-finale verdig. Idretten har de siste årene vært mer kjent for tomme tribuner, men Leikvollhallen var stappfull onsdag kveld.

– Det er deilig! Deilig å slå Bærum i full hall. Det er sånn vi vil ha det. Bærum gir oss en tett kamp, og det er gøy med mennesker på tribunen, oppsummerer Bolin.

Asker-spiller Aksel Bolin er storebroren til fotballspilleren Sander Berge, som så kampen fra tribunen. Han smilte bredt sa broren ble klar for NM-finale.

– Litt av en kamp, det var moro at det ble en «rysare». Aksel fikk score de to siste poengene, så nå blir det NM-finale, sier Berge til NRK.

Stort var det også for Stian Berg, som er Bærum-gutt. Han har flere sesonger bak seg i lyseblått, men spiller nå for Asker. Da ble onsdagens NM-semifinale ekstra spesiell.

– En utrolig kul kamp å spille. Vi har ikke jobbet så hardt i hele år, og det har nok ikke Bærum heller. Det er veldig kult å få spille en sånn kamp. Men jeg er egentlig Bærumsgutt i hjertet, så dette var utrolig kult.

Kaptein Stian Emil Berg (pannebånd) og trener Lars Gunnar Sønsteby, som ledet Bærum til NM-gull i 20

VANT: Asker Aliens, her representert ved Kaptein Stian Berg (med pannebånd), Torgrim Sommerfeldt og trener Lars Gunnar Sønsteby.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Mjøs i superslag

Semifinalen spilles best av tre kamper, og lagene hadde vunnet hvert sitt oppgjør før onsdagens tredje og avgjørende kamp. Asker er årets seriemester, og har på papiret det beste laget. Bærum har vært i en haug av NM-finaler, men ble bare nummer fem i serien.

Stian Mjøs

SKUFFET: Stian Mjøs.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Bærum-kaptein Stian Mjøs har dog gjentatte ganger vist at han kan senke et helt lag på egen hånd, og satte 35 poeng onsdag. Blant annet traff han på seks trepoengere, og han utgjorde nesten halvparten av Bærums poeng.

Naturligvis var han fryktelig skuffet etter kampen.

– Det er for dårlig i forsvar. Vi lar dem score 80 poeng, og det holder ikke. Ekstremt bittert, oppsummerer Stian Mjøs.

I NM-finalen møtes Asker og Kongsberg Miners.

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal