Avgjorde NM-semifinalen 18 sekunder før slutt: – Det skuddet er så stort

ASKER (NRK): Stappfull hall, lokaloppgjør, Stian Mjøs i superform og NM-finale i potten. Den tredje og avgjørende semifinalen mellom Asker og Bærum var spennende til siste sekund.

Asker Aliens slo Bærum etter sekunddrama.

AVGJØRELSEN: Torgrim Sommerfeldt avgjør NM-semifinalen med en trepoenger. Foto: Ida Cecilie Madsen / NRK

18 sekunder før slutt avgjorde Askers Torgrim Sommerfeldt med en knallsterk trepoenger. Han sendte med det Asker opp i en sekspoengsledelse, og den maktet ikke Bærum å ta igjen.

– Akkurat den trepoengeren hjalp veldig. Det er ikke mange sekunder igjen, og jeg tenkte bare å beholde roen, sier Sommerfeldt til NRK sekunder etter kampslutt.

– Det skuddet er så stort. Vi har masse problemer, men det er så viktig, sier Askers Aksel Bolin til NRK.

Asker Aliens jubler for finaleplass

JUBEL: Askers Aksel Bolin smiler for finaleplass sammen med resten av laget.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Stappfull hall

Rammen rundt kampen var en NM-finale verdig. Idretten har de siste årene vært mer kjent for tomme tribuner, men Leikvollhallen var stappfull onsdag kveld.

– Det er deilig! Deilig å slå Bærum i full hall. Det er sånn vi vil ha det. Bærum gir oss en tett kamp, og det er gøy med mennesker på tribunen, oppsummerer Bolin.

Asker-spiller Aksel Bolin er storebroren til fotballspilleren Sander Berge, som så kampen fra tribunen. Han smilte bredt sa broren ble klar for NM-finale.

– Litt av en kamp, det var moro at det ble en «rysare». Aksel fikk score de to siste poengene, så nå blir det NM-finale, sier Berge til NRK.

Stort var det også for Stian Berg, som er Bærum-gutt. Han har flere sesonger bak seg i lyseblått, men spiller nå for Asker. Da ble onsdagens NM-semifinale ekstra spesiell.

– En utrolig kul kamp å spille. Vi har ikke jobbet så hardt i hele år, og det har nok ikke Bærum heller. Det er veldig kult å få spille en sånn kamp. Men jeg er egentlig Bærumsgutt i hjertet, så dette var utrolig kult.

Kaptein Stian Emil Berg (pannebånd) og trener Lars Gunnar Sønsteby, som ledet Bærum til NM-gull i 20

VANT: Asker Aliens, her representert ved Kaptein Stian Berg (med pannebånd), Torgrim Sommerfeldt og trener Lars Gunnar Sønsteby.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Mjøs i superslag

Semifinalen spilles best av tre kamper, og lagene hadde vunnet hvert sitt oppgjør før onsdagens tredje og avgjørende kamp. Asker er årets seriemester, og har på papiret det beste laget. Bærum har vært i en haug av NM-finaler, men ble bare nummer fem i serien.

Stian Mjøs

SKUFFET: Stian Mjøs.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Bærum-kaptein Stian Mjøs har dog gjentatte ganger vist at han kan senke et helt lag på egen hånd, og satte 35 poeng onsdag. Blant annet traff han på seks trepoengere, og han utgjorde nesten halvparten av Bærums poeng.

Naturligvis var han fryktelig skuffet etter kampen.

– Det er for dårlig i forsvar. Vi lar dem score 80 poeng, og det holder ikke. Ekstremt bittert, oppsummerer Stian Mjøs.

I NM-finalen møtes Asker og Kongsberg Miners.

Siste nytt

 • Frisk endte uten poeng i CHL

  Frisk Asker tapte onsdag 3-7 mot finske Tappara og ryker ut av gruppespillet i Champions Hockey League med null poeng fra seks kamper. Det er aller første gang at et norsk lag ikke tar et eneste poeng i løpet av CHL-gruppespillet. Tidligere har Vålerenga (2014) og Stavanger (2017) tatt ett poeng, ifølge Budstikka.

  Anders Bastiansen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Sævik scorte i PSG-triumf

  Karina Sævik fant veien til nettmaskene i mesterligaen for PSG. Ti minutter ut i kampen banken Norges landslagsspiller inn det første av tre scoringen i 1. omgang. Sæviks PSG møtte Breidablik i mesterligaens første av to åttedelsfinaler.

  Karina Sævik
  Foto: Paris Saint-Germain
 • Syrstad Engens Wolfsburg vant

  Ingrid Syrstad Engen spilte hele kampen for Wolfsburg da de i dag vant 6-0 mot nederlandske Twente i den første av to kamper i åttedelsfinalen i mesterligaen. Returoppgjøret i Nederland spilles 30. oktober.

  Landskamp fotball kvinner: Norge-England (2-1).
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal