NRK Meny
Normal

Avgjorde NM-semifinalen 18 sekunder før slutt: – Det skuddet er så stort

ASKER (NRK): Stappfull hall, lokaloppgjør, Stian Mjøs i superform og NM-finale i potten. Den tredje og avgjørende semifinalen mellom Asker og Bærum var spennende til siste sekund.

Asker Aliens slo Bærum etter sekunddrama.

AVGJØRELSEN: Torgrim Sommerfeldt avgjør NM-semifinalen med en trepoenger. Foto: Ida Cecilie Madsen / NRK

18 sekunder før slutt avgjorde Askers Torgrim Sommerfeldt med en knallsterk trepoenger. Han sendte med det Asker opp i en sekspoengsledelse, og den maktet ikke Bærum å ta igjen.

– Akkurat den trepoengeren hjalp veldig. Det er ikke mange sekunder igjen, og jeg tenkte bare å beholde roen, sier Sommerfeldt til NRK sekunder etter kampslutt.

– Det skuddet er så stort. Vi har masse problemer, men det er så viktig, sier Askers Aksel Bolin til NRK.

Asker Aliens jubler for finaleplass

JUBEL: Askers Aksel Bolin smiler for finaleplass sammen med resten av laget.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Stappfull hall

Rammen rundt kampen var en NM-finale verdig. Idretten har de siste årene vært mer kjent for tomme tribuner, men Leikvollhallen var stappfull onsdag kveld.

– Det er deilig! Deilig å slå Bærum i full hall. Det er sånn vi vil ha det. Bærum gir oss en tett kamp, og det er gøy med mennesker på tribunen, oppsummerer Bolin.

Asker-spiller Aksel Bolin er storebroren til fotballspilleren Sander Berge, som så kampen fra tribunen. Han smilte bredt sa broren ble klar for NM-finale.

– Litt av en kamp, det var moro at det ble en «rysare». Aksel fikk score de to siste poengene, så nå blir det NM-finale, sier Berge til NRK.

Stort var det også for Stian Berg, som er Bærum-gutt. Han har flere sesonger bak seg i lyseblått, men spiller nå for Asker. Da ble onsdagens NM-semifinale ekstra spesiell.

– En utrolig kul kamp å spille. Vi har ikke jobbet så hardt i hele år, og det har nok ikke Bærum heller. Det er veldig kult å få spille en sånn kamp. Men jeg er egentlig Bærumsgutt i hjertet, så dette var utrolig kult.

Kaptein Stian Emil Berg (pannebånd) og trener Lars Gunnar Sønsteby, som ledet Bærum til NM-gull i 20

VANT: Asker Aliens, her representert ved Kaptein Stian Berg (med pannebånd), Torgrim Sommerfeldt og trener Lars Gunnar Sønsteby.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Mjøs i superslag

Semifinalen spilles best av tre kamper, og lagene hadde vunnet hvert sitt oppgjør før onsdagens tredje og avgjørende kamp. Asker er årets seriemester, og har på papiret det beste laget. Bærum har vært i en haug av NM-finaler, men ble bare nummer fem i serien.

Stian Mjøs

SKUFFET: Stian Mjøs.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Bærum-kaptein Stian Mjøs har dog gjentatte ganger vist at han kan senke et helt lag på egen hånd, og satte 35 poeng onsdag. Blant annet traff han på seks trepoengere, og han utgjorde nesten halvparten av Bærums poeng.

Naturligvis var han fryktelig skuffet etter kampen.

– Det er for dårlig i forsvar. Vi lar dem score 80 poeng, og det holder ikke. Ekstremt bittert, oppsummerer Stian Mjøs.

I NM-finalen møtes Asker og Kongsberg Miners.

Siste nytt

 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Mol og Sørum tok sin andre seier

  Anders Mol og Christian Sørum vant for andre gang på rad i EM i sandvolleyball i Nederland onsdag. Den norske duoen slo et russisk par 2-0.

  Vår andre herreduo, Berntsen og Mol, gikk på sitt andre strake tap, og på kvinnesiden er EM over for Ulveseth og Lunde, som tapte tre på rad i gruppespillet.

  Mol og Sørum
  Foto: Fivb.com / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 12. etappe
Tour de France: 12. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale