NRK Meny
Normal

Sølv-Svendsen vurderte å droppe VM

KONTIOLAHTI (NRK): Emil Hegle Svendsen (29) var så langt nede etter motgangen at han tenkte tanken på å bli hjemme.

Svendsen

GODT SOM GULL: Her er Emil Hegle Svendsen med sølvmedaljen, som kommer til tross for lang tid med sykdom og svake resultater.

Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / Afp

– Jeg var ikke helt frisk, og da begynner man å lure på om han har noe der å gjøre. Da var jeg langt nede. Men jeg klamret meg til håpet og gjorde det beste ut av det, sier Svendsen etter VM-sølvet.

29-åringen har vært gjennom to sykdomsperioder denne sesongen. Etter den siste, som altså kom rett før Holmenkollen i februar, gikk trønderen i kjelleren mentalt.

Nå sitter han på podiet foran pressen med en sølvmedalje. Han er tydelig sliten og ser ofte ned i bordet når han venter på å få ordet. Når journalistene kommer frem, dukker også smilet opp.

– Aldri gi opp

Her snakker han om oppturen med en VM-medalje etter motgangen. Når NRK spør ham om han noengang trodde at VM røk, svarer han først:

– Jeg var aldri inne på tanken om det. Men jeg er en person som gir alt eller ingenting, sier Svendsen, før han tar seg en tenkepause.

– Skal jeg være helt ærlig, tenkte jeg jo tanken på at jeg ikke hadde lyst til å reise hit i det hele tatt hvis det bare går «ræva». Men når jeg først ble frisk og kjente formen komme, var det håp. Det er viktig aldri å gi opp. Det kan åpne seg muligheter, og det gjorde det i dag, sier Svendsen til NRK.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Emils 4. skyting

STANG INN: Her skyter Emil Hegle Svendsen fullt på siste skyting etter to hårfine treff.

– Strekker meg litt ekstra

Selv om han innrømmer at han fortsatt har mye å gå på, klarte trønderen med den fryktede vinnerskallen å skyte feilfritt på normaldistansen. I ren langrennstid tapte Svendsen over minuttet til Martin Fourcade, som altså vant til tross for at han bommet én gang på andre skyting.

Svendsen hadde i vanlig form ikke hatt problemer med å holde Fourcade bak seg. Og det vet han naturligvis godt.

– Jeg vil alltid kjempe om gullet, men med tanke på den oppladningen jeg har hatt, er det godt å sitte her med et sølv, smiler Svendsen.

29-åringen tynte også kroppen til det maksimale for å klare det. De siste hundre meterne var så tunge at han nærmest sjanglet i mål.

– Jeg stiller jo opp for å vinne. Jeg mener jo at jeg er en av dem som burde kjempe om medaljer. Og da strekker jeg meg det lille ekstra for å klare det, sier trønderen, som nå står med hele 18 VM-medaljer.

Created by InfoDispatcher

SLITEN: Emil Hegle Svendsen hadde så vidt krefter nok til å komme seg til mål. Trønderen fortalte etter løpet at han så stjerner på oppløpet.

Siste nytt

  • Tutta visekaptein i Solheim Cup

    Suzann Pettersens ryggplager stoppet spill i Solheim Cup. Nå får hun være visekaptein for Europa i den prestisjetunge turneringen.

    Laster Instagram-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM feltritt: Dressurridning
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka: Fellesstart
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Fellesstart