Sølv-Svendsen vurderte å droppe VM

KONTIOLAHTI (NRK): Emil Hegle Svendsen (29) var så langt nede etter motgangen at han tenkte tanken på å bli hjemme.

Svendsen

GODT SOM GULL: Her er Emil Hegle Svendsen med sølvmedaljen, som kommer til tross for lang tid med sykdom og svake resultater.

Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / Afp

– Jeg var ikke helt frisk, og da begynner man å lure på om han har noe der å gjøre. Da var jeg langt nede. Men jeg klamret meg til håpet og gjorde det beste ut av det, sier Svendsen etter VM-sølvet.

29-åringen har vært gjennom to sykdomsperioder denne sesongen. Etter den siste, som altså kom rett før Holmenkollen i februar, gikk trønderen i kjelleren mentalt.

Nå sitter han på podiet foran pressen med en sølvmedalje. Han er tydelig sliten og ser ofte ned i bordet når han venter på å få ordet. Når journalistene kommer frem, dukker også smilet opp.

– Aldri gi opp

Her snakker han om oppturen med en VM-medalje etter motgangen. Når NRK spør ham om han noengang trodde at VM røk, svarer han først:

– Jeg var aldri inne på tanken om det. Men jeg er en person som gir alt eller ingenting, sier Svendsen, før han tar seg en tenkepause.

– Skal jeg være helt ærlig, tenkte jeg jo tanken på at jeg ikke hadde lyst til å reise hit i det hele tatt hvis det bare går «ræva». Men når jeg først ble frisk og kjente formen komme, var det håp. Det er viktig aldri å gi opp. Det kan åpne seg muligheter, og det gjorde det i dag, sier Svendsen til NRK.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Emils 4. skyting

STANG INN: Her skyter Emil Hegle Svendsen fullt på siste skyting etter to hårfine treff.

– Strekker meg litt ekstra

Selv om han innrømmer at han fortsatt har mye å gå på, klarte trønderen med den fryktede vinnerskallen å skyte feilfritt på normaldistansen. I ren langrennstid tapte Svendsen over minuttet til Martin Fourcade, som altså vant til tross for at han bommet én gang på andre skyting.

Svendsen hadde i vanlig form ikke hatt problemer med å holde Fourcade bak seg. Og det vet han naturligvis godt.

– Jeg vil alltid kjempe om gullet, men med tanke på den oppladningen jeg har hatt, er det godt å sitte her med et sølv, smiler Svendsen.

29-åringen tynte også kroppen til det maksimale for å klare det. De siste hundre meterne var så tunge at han nærmest sjanglet i mål.

– Jeg stiller jo opp for å vinne. Jeg mener jo at jeg er en av dem som burde kjempe om medaljer. Og da strekker jeg meg det lille ekstra for å klare det, sier trønderen, som nå står med hele 18 VM-medaljer.

Created by InfoDispatcher

SLITEN: Emil Hegle Svendsen hadde så vidt krefter nok til å komme seg til mål. Trønderen fortalte etter løpet at han så stjerner på oppløpet.

Siste nytt

 • Ruud slått ut i semifinalen

  Casper Ruud gnistret tidvis i semifinalen mot australske toppseedede Jordan Thompson i challengerturneringen i Calgary lørdag, men tapte til slutt 2-1. Ruud tapte med settsifrene 7-6, 0-6, 6-7.

  Casper Ruud
  Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP
 • Mol og Sørum til finale

  Sandvolleyballstjernene Anders Mol og Christian Sørum er klar for finale i verdensserieturneringen i Las Vegas. Duoen slo ut amerikanerne Trevor Crabb og Tri Bourne 2–0. Finalen spilles søndag mot den polske duoen Grzegorz Fijalek og Michal Bryl

  Anders Mol & Christian Sørum
  Foto: NORGES VOLLEYBALLFORBUND
 • Messi ute i tre veker

  Lionel Messi er ute i tre veker etter armskaden han fekk i kampen mot Sevilla i kveld, melder Barcelona.

  Klubben opplyser at Messi har brote eit bein i høgre armen.

  Dermed mister han både meisterligakampen mot Inter onsdag og El Clasico mot Real Madrid neste søndag. Kanskje også returkampen mot Inter 6. november.

  Lionel Messi
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportssøndag: med oppdatering fra norsk og internasjonal fotball
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien: Stabæk - Brann