Solskjærs beskjed etter spørsmål om United-fremtiden: – Nå må du endre manus

MANCHESTER/OSLO (NRK) Ole Gunnar Solskjær måtte mandag igjen svare på spørsmål om hans fremtid som Manchester United-manager.

SOCCER-CHAMPIONS-MUN-PSG/PREVIEW

KLAR FOR CHAMPIONS LEAGUE: Ole Gunnar Solskjær, her på podiet under pressekonferansen før møtet med Paris Saint-Germain tirsdag.

Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Det ble ikke mindre aktuelt ettersom den britiske tabloidavisen The Sun mandag meldte at nordmannen kom til å få fortsette som United-manager utover perioden som vikarmanager.

Ikke så rart, kanskje. Etter at han tok over for José Mourinho har pilene pekt rett oppover for klubben.

Ti seire og én uavgjort er fasiten etter at Solskjær fikk jobben.

– For enkelt

På en elegant måte ønsket journalistene som møtte opp til pressekonferanse på Old Trafford mandag, dagen før gigantmøtet med Paris Saint-Germain i åttedelsfinalen i Champions League, å spørre Solskjær hva han tenker om sine egne muligheter for å fortsette i storklubben.

– Ja, det blir for enkelt, sier Solskjær, når en journalist spurte om det er så enkelt at seire mot PSG, Chelsea og Liverpool de neste tre kampene, kan overbevise dem som styrer klubben om at han bør få en ny kontrakt.

Saken fortsetter under bildet.

FBL-EUR-C1-MAN-UTD-TRAINING

SISTE TRENING FØR STORKAMPEN: Ole Gunnar Solskjær titter utover treningen mandag morgen. Foran står Andreas Pereira og Anthony Martial.

Foto: FRANCK FIFE / AFP

– Endre manus

Da han igjen fikk samme spørsmål - litt omformulert - om det ikke ville bli vanskelig å komme utenom ham, dersom man både vant de storkampene og overbeviste prestasjonsmessig, svarer Solskjær slik:

– Du må endre manuset ditt nå, fordi du har så mange måter å stille de spørsmålene på. Det er for enkelt. Det er fortsatt noen måneder igjen av sesongen til å gjøre det jeg kan for klubben, sier Solskjær.

– For tidlig

Det var The Sun-reporter Neil Custis som mandag meldte at Solskjær kom til å få fortsette. Redaktør for United.no, Dag Langerød, forteller til NRK at det er en journalist han «kan gå god for», men at Custis jobber for en avis Langerød mener «jobber i gråsonen».

– Så vi må avvente å se, sier redaktøren.

Det blir hevdet i The Sun sin sak at styret i Manchester United er overbevist av jobben Solskjær har gjort og at en ny kontrakt først vil annonseres etter sesongen er over.

– Jeg synes det er for tidlig, fordi Solskjær ble hentet inn vel vitende om at avgjørelsen skulle tas etter sesongen. Så hvorfor ta avgjørelsen nå, da han bare har vært i flytsonen. Han har ikke møtt motgang på noen som helst måte, så hvorfor nå? spør Langerød.

– Har overrasket alle

På pressekonferansen i Manchester er også Custis på plass. Han forteller til NRK at han av kildehensyn ikke kan fortelle hvorfor han vet at Solskjær kommer til å få en ny og forlenget kontrakt.

Neil Custis

THE SUN-REPORTER: Neil Custis, her under Solskjærs pressekonferanse mandag.

Foto: Vibeke Undhjem / NRK

Han forklarer, basert på det han selv vet, at nordmannen først og fremst ble hentet inn som vikar og at Uniteds hovedmål som manager var Tottenhams Mauricio Pochettino.

– Men med den utrolige påvirkningen han har hatt, ikke bare resultatene, men også prestasjonsmessig, så har han tatt klubben tilbake til dagene under Sir Alex Ferguson. Solskjær har overrasket alle når det gjelder planlegging, det taktiske, og hvordan han behandler spillerne. Det satte ham i «pole position» for jobben, og nå har han fått klarsignal, sier Custis.

– Uoversiktlig

Solskjær fikk også en rekke spørsmål om tirsdagens motstander. For Manchester United virker tidspunktet å møte det franske storlaget å være svært godt. Laget mangler blant annet Edinson Cavani og Neymar til åttedelsfinalen.

SOCCER-FRANCE-PSG-GUI/

UTE MOT UNITED: Neymar og Edinson Cavani er begge skadet.

Foto: CHARLES PLATIAU / Reuters

Solskjær pekte på at det kunne ses på to måter. Han legger ikke skjul på at å miste to så gode spillere ville hatt en effekt på hvilket som helst lag, men at det også gir nye spillere anledning til å vise seg frem.

– Og det gjør det mer uoversiktlig for oss når det gjelder hvem de kommer til å spille med. Akkurat nå gjetter vi litt på hvordan de vil komme, men vi har en god tanke om hvordan de kommer til å angripe denne kampen, sier nordmannen selvsikkert.

– Gitt oss selv en god sjanse

Deretter fikk han spørsmål om hva slags utbytte han fikk av å være på plass for å se Paris Saint-Germain live i Frankrike for en drøy uke siden. Solskjær trakk frem at man får et annet inntrykk av å være til stede på tribunen selv enn å se kampen på TV.

SOCCER-CHAMPIONS-MUN-PSG/PREVIEW

SMILET PÅ LUR: Selv om alvoret venter tirsdag, var Solskjær i godt humør under pressekonferansen mandag.

Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

– Du ser ulike rom, ulike mønstre og prinsipper. Og så ser du hvor lynrask Kylian Mbappé er, sier Solskjær – og smiler.

Han var ennå ikke hentet som vikarmanager da United trakk PSG i Champions League. Han forteller at han sammen med sønnen Noah så trekningen og tenkte «wow, det er en tøff utfordring».

– Men vi har gitt oss selv en god sjanse og den beste muligheten med tanke på hvordan vi går inn i den kampen. Vi er fulle av selvtillit, jeg har funnet ut hvilket lag vi har, vi ser ut som et lag, vi er enige i måten vi spiller på, vi er enige om hvordan vi angriper kamper. Hvis det skulle være en sjanse, i en stor kamp, så er det det nå for oss, sier Solskjær.

Siste nytt

 • Lillehammer slo Oilers

  Stavanger Oilers gikk på sitt første tap i ordinær spilletid i årets sesong da Lillehammer vant 5-2 på hjemmebane. Stavangerklubben leder eliteserien i ishockey suverent. Lillehammer klatret til tredjeplass på tabellen.

  Hockey Classic Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Wales klare for EM

  Aaron Ramsey scoret begge målene da Wales slo Ungarn 2-0, og tok seg til EM i fotball i 2020. Waliserne måtte vinne for å ta seg til mesterskapet, og knep EM-plassen foran Slovakia og Ungarn.

  Wales
  Foto: Paul Ellis / AFP
 • Byåsen Håndball må kutte

  Byåsen Håndball Elite fristiller tre av spillerne og innfører lønnskutt på resten. Klubben går ca. to millioner i underskudd, melder Adresseavisen. Byåsen ligger på tredjeplass i kvinnenes eliteserie.

  Ida Alstad, Byåsen håndball
  Foto: Bent Lindsetmo/NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal