Hopp til innhold

United rundspilt av PSG – gikk på sitt største tap på hjemmebane i mesterligaen noensinne

Det gikk tolv kamper før Ole Gunnar Solskjær tapte som Manchester United-manager. Etter kampen erkjente nordmannen at PSG var klart best.

Laster innhold, vennligst vent..

Paris Saint-Germain vant 0–2 på Old Trafford, og tok første stikk i åttedelsfinalen i mesterligaen mellom de to lagene.

Dermed må det en enorm snuoperasjon til hvis Manchester United skal gå videre til kvartfinalen.

Ifølge statistikktjenesten Opta er dette første gang United har tapt med to mål på hjemmebane i mesterligaen.

Over en time etter kampslutt dukket Ole Gunnar Solskjær opp på pressekonferansen.

– Dette var et nivå opp fra de lagene vi har spilt mot i det siste. Vi kom inn til denne kampen i god form, men dette var et stort steg opp. Det er grunn til at de er blant favorittene til å vinne mesterligaen. De var et nivå over oss i dag, vi må være ærlige, sier nordmannen etter kampen.

– Vi skal ikke slippe inn mål på dødballer mot PSG

Etter 53 minutter kom kampens første skåring. Tidligere Manchester United-spiller Ángel Di María slo et hjørnespark hardt inn, og på bakerste stolpe fikk midtstopper Presnel Kimpembe stå alene. Fra få meter satte han ballen kontant i nettaket.

– Måten vi slipper inn det første målet på er skuffende. Vi skal ikke slippe inn mål på dødballer mot PSG, sier Solskjær.

Seks minutter senere doblet PSG ledelsen. Di Maria fikk god plass på venstrekanten. Han slo en strøken markkryper inn foran mål, og stjernespiller Kylian Mbappé styrte ballen i nettet.

Solskjær tror ikke tapet vil ødelegge klubbens gode form.

– Ikke i det hele tatt. I denne klubben slår vi tilbake, sier han, og legger til at klubben ikke har gitt opp håpet om avansement i mesterligaen, til tross for tirsdagens tap.

Mbappé med kjempemiss

Solskjærs menn åpnet kampen med et svært høyt press, og stresset PSG i oppbyggingsfasen av spillet. Men bortelaget kom etter hvert mer inn i kampen.

Etter 28 minutters spill fikk Mbappé en kjempesjanse. Unggutten ble spilt nydelig gjennom av Julian Draxler, men alene med United-keeper David de Gea satte han ballen utenfor.

Mbappe bommer.

STOR SJANSE: Kylian Mbappé bommer her på en kjempesjanse.

Foto: Phil Noble / Reuters

Det var tidvis røft spill i kveldens kamp, og den italienske dommeren Daniele Orsato delte ut hele ti gule kort i løpet av kampen. Seks av dem til hjemmelaget.

Rødt kort til Pogba

Like før slutt fikk Paul Pogba sitt andre gule kort for en takling på Dani Alves. Dermed må United-stjernen stå over returoppgjøret i Paris, som spilles 6. mars.

– Det er synd vi ikke har Paul med oss i neste kamp. Han var vår beste spiller i kveld. Det er et stort tap, erkjenner Solskjær.

Til neste oppgjør kan PSG også ha Mbappés spisskollega Edinson Cavani tilbake. Han sto over tirsdagens kamp med skade, i likhet med Neymar og Thomas Meunier. Neymar blir ikke klar til returkampen mot United.

Solskjær.

FØRSTE TAP: Ole Gunnar Solskjær tapte sin første kamp som United-manager mot PSG.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Storkampene kommer på rekke og rad for United de neste ukene. Mandag venter Chelsea i FA-cupen, mens Liverpool gjester Old Trafford søndag i neste uke.

I kveldens andre åttedelsfinale i mesterligaen endte det 2–1 mellom Roma og Porto.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal