NRK Meny
Normal

Solskjær: – Trodde dette var et avsluttet kapittel

MOLDE (NRK): Ole Gunnar Solskjær måtte virkelig kjenne etter, før han tok Molde-jobben.

Ole Gunnar Solskjær

OVERRASKET SEG SELV: Ole Gunnar Solskjær trodde aldri han skulle vende tilbake til Molde som manager.

Foto: Espen A. Istad / NTB scanpix

– Det er kjekt å være tilbake. Det er litt spesielt, for jeg trodde det var et avsluttet kapittel, sier en smørblid Ole Gunnar Solskjær til NRK.

Mange gamle kjente hadde møtt opp til pressekonferansen før Molde-Celtic i europaligaen onsdag. Ettersom Solskjær bare timer tidligere ble presentert som ny MFK-manager handlet dermed pressemøtet om mer enn bare morgendagens kamp.

Overfor NRK innrømmer den hjemvendte nordmøringen at han måtte tenke seg lenge om, før han takket ja til administrerende direktør Tarje Nordstrand Jacobsens tilbud.

– Ja, jeg har tenkt en del på det - om jeg var sulten nok, ville nok og om jeg har det i meg. Nå er jeg ganske sikker på at jeg har det, forteller Solskjær med et smil.

Sjekk hvordan Solskjær overrasket Molde-spillerne: – En kul måte å gjøre det på.

Ville bo i Kristiansund

Manchester United-legenden var i samtaler med Molde allerede i sommer, da det ble kjent at Tor Ole Skullerud skulle gi seg i jobben. På den tiden ble saken lagt på is.

Partene tok imidlertid opp igjen samtalene for kort tid siden. Så har det hele gått fort.

Solskjær har vært klar på at han ønsket ferie, etter Cardiff-fiaskoen. I tillegg har det vært viktig for han å få bo videre i Kristiansund, sammen med familien.

– For meg var det veldig viktig å få bo hjemme. Samtidig kjenner jeg denne klubben ut og inn. Det er en perfekt «match».

Nå stiller nordmøringen knallharde krav til de nye spillerne sine.

Solskjær pressekonferanse

BLE PRESENTERT ONSDAG: Ole Gunnar Solskjær er ny Molde-manager.

Foto: Gunnar Sandvik

– Uaktuelt med KBK

Kristiansund BK har klatret i ligasystemet de siste årene. Og i år har klubben vært veldig nære opprykk til eliteserien. Solskjær hevder likevel at det ikke har vært aktuelt å ta over klubben i hjembyen.

– Hehe. Nei, jeg har ikke lyst til å ta fra Christian (Michelsen, trener) jobben. Men de kommer seg nok opp i eliteserien en gang. KBK har hatt gode trenere lenge, så det går sin gang, sier den ferske Molde-manageren.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen er mer skeptisk til Solskjærs ferdigheter. Han tror ikke på noen revolusjon i norske fotball, til tross for at den populære nordmøringen har vendt hjem.

Siste nytt

 • Lance Armstrong inngår forlik

  Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.

  Lance Armstrong
  Foto: Thao Nguyen / AP
 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier. Rosenborg slo Trygg/Lade 4-2.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal