NRK Meny
Normal

Solskjær: – Årsbeste

Molde knuste Vålerenga på hjemmebane.

Eliteserien fotball 2017, Molde - Vålerenga.

FIRE MINUTTER: Så lang tid tok det for Moldes spisser å punktere kampen mot Vålerenga.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Ikke siden 2011 har Vålerenga scoret i Molde, og dag stilte hovedstadslaget i tillegg uten sin midtstoppersjef Tollås Nation (karantene). Det skulle bli en oppskrift på hjemmeseier. Molde var til tider svært overbevisende både forover og bakover på banen. Til slutt sto det 4-0

Etter kampen var trener Ole Gunnar Solskjær svært fornøyd med laget.

– Var det årsbeste?

– Ja, det var det. Vi har vært solide i hele år, foruten de to minuttene mot Rosenborg. I dag er vi igjen solide defensivt og så er vi gnistrende offensivt, sier Solskjær til NRK.no etter kampen.

Med spillet i dag ser Solskjær oppover på tabellen. Der ligger nå bare Rosenborg.

– Spiller vi som i dag og er stabile, skal vi henge med vi, sier han.

Vålerengas trener Ronny Deila har betraktelig mer å jobbe med før neste kamp.

– Det er klart vi er skuffa. Kampen er over før den har startet. Det er ikke bra nok, og det gjør at vi mister selvtillit. Molde får kampen inn i sin bane etter våre feil, og de kan legge seg litt lavt og kontre, sier Ronny Deila.

Det er tredje tap på rad for Vålerenga, men det finnes likevel noe å glede seg over

– Det er masse potensial i laget, og det skal vi få ut over tid. Det er også bra å få tilbake Magnus Lekven og Christian Grindheim, de trenger matchtrening, sier han.

To mål på fire minutter

Det tok ikke mer enn sju minutter før Molde satte inn sitt første mål. Samspillet Svendsen/Sigurdarson rev Vålerengas allerede frynsete forsvar i filler. Svendsen ga til Sigurdarson som satte fart inn mot feltet og spilte lavt på tvers tilbake til Svendsen, som sikkert avsluttet ned i nærmeste hjørne. 1-0.

Fire minutter etter:

Babacar Sarr sender en lang ball opp mot Sigurdarson, som tar ned lekkert og vrir ballen i retning mål. VIF-forsvarer Ivan Näsberg er uheldig og sklir ballen i mål. 2-0.

Vålerenga hadde ingenting å stille opp med. Ikke duellstyrke, ikke presisjon, ikke aggresjon og svært rufsete bakover. Lekne Moldespillere var best i alt, også i målprotokollen, og 3-0 var mest en formalitet, også denne gang Sander Svendsen som fikk sjansen etter en uheldig klarering.

Ny kalddusj i andre omgang

Andre omgang begynte like overlegent som første omgang sluttet. Etter 40 sekunder ga Petter Strand et presist innlegg, og Sigurdarson trenger ikke engang bevege seg for å heade ballen forbi VIF-keeper Sandberg. 4-0.

Etter fire kamper klatrer Molde opp til ni poeng og en foreløpig andreplass. VIF blir stående med tre.

OBS! Vålerenga har ikke scoret i Molde siden 2011. De siste seks årene viser målstatistikken 16-0.

Laster innhold, vennligst vent..
 • Saken oppdateres

Siste nytt

 • Ruud faller på rankingen

  Casper Ruud faller ti plasser på verdensrankingen i tennis mandag og ligger nå på 147.-plass. Sveitsiske Roger Federer er tilbake på topp. Denne uken skal Casper Ruud i aksjon i Challengerturneringen i Poprad Tatry i Slovakia.

  Casper Ruud
  Foto: Carl Andreas Wold
 • Koepka vant US Open

  Amerikanske Brooks Koepka ble søndag den sjuende spilleren til å vinne golfturneringen US Open to år på rad. Koepka slo britiske Tommy Fleetwood med ett slag. Amerikaneren avsluttet med en 68-runde. Landsmannen Dustin Johnson tok 3.-plassen.

  SPO-GLF-MAJ-USG-U.S.-OPEN---FINAL-ROUND
  Foto: STREETER LECKA / AFP
 • Topptrioen vann i 1. div.

  Alle fire topplaga vann i 1. divisjon søndag, og AaFK leier med fire poeng på Sogndal og Mjøndalen. I botnen passerte Florø Strømmen.

  Resultat: HamKam - Sogndal 1-3, Florø - Jerv 3-2, Levanger - Mjøndalen 0-4, Notodden - Kongsvinger 1-2, Sandnes Ulf - Aalesund 1-2, Strømmen - Tromsdalen 1-3, Åsane - Ull/Kisa 1-5.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Belgia - Panama