NRK Meny
Normal

Solskjær: – Å være trener for det norske landslaget er noe de fleste drømmer om

Ole Gunnar Solskjær drømmer om å lede det norske landslaget, men vil ikke svare på om han er én av de aktuelle kandidatene.

Glad solskjær

DRØM: Ole Gunnar Solskjær drømmer om å kunne ta over det norske landslaget.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær ble ikke overrasket da Norges Fotballforbund onsdag bekreftet at Per-Mathias Høgmo er ferdig som landslagssjef for Norge.

Den tidligere Manchester United-spilleren mener at starten på VM-kvalifiseringen har vært skuffende. Da skjer det som er helt naturlig i fotballverden. At landslagssjefen må gå.

– Det ender som oftest slik med landslagstrenere, dessverre. Uansett om det er i Norge, Sverige, England eller hvor du er hen. Det blir veldig sjelden at en får gå ut slik Drillo gjorde det etter VM i 98. Det er en del av fotballen, sier Solskjær til NRK.

– Det er mange som pisser den veien det blåser

Solskjær tror det er flere grunner til at «Prosjekt Høgmo» nå er slutt, men retter samtidig en liten pekefinger til kritikerne av Høgmo.

– Vi må ikke glemme at for tre år siden var vi alle veldig fornøyde med ansettelsen av Per-Mathias, og en ny æra og vei å gå i norsk fotball. De som skrøt da har kritisert mye etter hvert. Det får jeg med meg og de fleste andre. Og helt sikkert Per-Mathias. Det er mange som pisser den veien det blåser, svarer Solskjær.

Per Mathias Høgmo og Ole Gunnar Solskjær

IKKE OVERRASKET: Ole Gunnar Solskjær ble ikke overrasket over at Per-Mathias Høgmo er ferdig som landslagssjef.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

– Hvem er det da?

– Det tror jeg vi vet, svarer Molde-treneren kryptisk.

– Å være trener for landslaget er noe de fleste drømmer om

Molde-treneren er en av de heteste kandidatene til å ta over etter Høgmo, selv om NRKs eksperter har FC København-trener Ståle Solbakken som den foretrukne kandidaten. Selv sier han det ville være en fantastisk mulighet å ta over landslaget.

– Å være trener for det norske landslaget er noe de fleste trenerne på et visst nivå drømmer om, men akkurat nå har jeg en jobb her i Molde som jeg er veldig konsentrert på, forteller Solskjær.

Høgmo vil bli lønnet av NFF ut 2017

Per-Mathias Høgmo er ferdig som landslagssjef for Norge, men får lønn ut 2016.

Men Molde-treneren ønsker ikke å svare på om han er en av de aktuelle kandidatene.

– Det må du spørre forbundet om. Hva de har tenkt vet jeg absolutt ingenting om, forteller Solskjær.

– Kunne du ha hatt lyst om du blir spurt?

– Jeg har en jobb her som jeg har lyst til å gjøre så godt som mulig.

– Om du ikke skulle være en kandidat, hvem ser du på da som aktuelle kandidater?

– Det har jeg ikke tenkt på. Jeg så i sted at de var blitt enige og det er jeg glad for at det gjøres på en ordentlig måte. Så får de kjøre prosessen som de sannsynligvis har startet for en stund siden. Den får de bare kjøre og finne en ny en, avslutter Solskjær.

Per-Mathias Høgmo går av som landslagssjef, et år før kontrakten utløper.

FERDIG: Per-Mathias Høgmo er ferdig som landslagssjef.

Siste nytt

 • Rosenborg enkelt videre

  Rosenborg hadde 2-0 å gå på fra den første kampen mot irske Cork i kvalifiseringen til europaligaen og gjorde jobben i den andre. Mål fra Besim Serbecic, Alexander Søderlung og Anders Trondsen sørget for 3-0 seier for trønderne og 5-0 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Cork City - Rosenborg
  Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix
 • Iuel står over 400 meter hekk i NM

  Det skriver Norges Friidrettsforbund i en pressemelding. Iuel har pådratt seg en rift i en hinne under foten, og siden skaden er i landingsfoten på hekk har hun blitt rådet til å ikke løpe 400 meter hekk. Hun håper likevel å kunne løpe 400 meter flatt i NM.

  Friidretts-EM: Amalie Iuel løper semifinale på 400 meter hekk
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Eiking vurderer å bryte Arctic Race

  Odd Christian Eiking fikk en smertefull åpning på Arctic Race. Nå spøker det for fortsettelsen i rittet. – Jeg hadde fryktelig vondt i sittesårene, sier Eiking til TV 2. Det er uklart om Eiking, som har slitt med sittesår i hele sommer, stiller til start på fredagens 2. etappe.

  Eiking
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld