Solskjær: – Å være trener for det norske landslaget er noe de fleste drømmer om

Ole Gunnar Solskjær drømmer om å lede det norske landslaget, men vil ikke svare på om han er én av de aktuelle kandidatene.

Glad solskjær

DRØM: Ole Gunnar Solskjær drømmer om å kunne ta over det norske landslaget.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær ble ikke overrasket da Norges Fotballforbund onsdag bekreftet at Per-Mathias Høgmo er ferdig som landslagssjef for Norge.

Den tidligere Manchester United-spilleren mener at starten på VM-kvalifiseringen har vært skuffende. Da skjer det som er helt naturlig i fotballverden. At landslagssjefen må gå.

– Det ender som oftest slik med landslagstrenere, dessverre. Uansett om det er i Norge, Sverige, England eller hvor du er hen. Det blir veldig sjelden at en får gå ut slik Drillo gjorde det etter VM i 98. Det er en del av fotballen, sier Solskjær til NRK.

– Det er mange som pisser den veien det blåser

Solskjær tror det er flere grunner til at «Prosjekt Høgmo» nå er slutt, men retter samtidig en liten pekefinger til kritikerne av Høgmo.

– Vi må ikke glemme at for tre år siden var vi alle veldig fornøyde med ansettelsen av Per-Mathias, og en ny æra og vei å gå i norsk fotball. De som skrøt da har kritisert mye etter hvert. Det får jeg med meg og de fleste andre. Og helt sikkert Per-Mathias. Det er mange som pisser den veien det blåser, svarer Solskjær.

Per Mathias Høgmo og Ole Gunnar Solskjær

IKKE OVERRASKET: Ole Gunnar Solskjær ble ikke overrasket over at Per-Mathias Høgmo er ferdig som landslagssjef.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

– Hvem er det da?

– Det tror jeg vi vet, svarer Molde-treneren kryptisk.

– Å være trener for landslaget er noe de fleste drømmer om

Molde-treneren er en av de heteste kandidatene til å ta over etter Høgmo, selv om NRKs eksperter har FC København-trener Ståle Solbakken som den foretrukne kandidaten. Selv sier han det ville være en fantastisk mulighet å ta over landslaget.

– Å være trener for det norske landslaget er noe de fleste trenerne på et visst nivå drømmer om, men akkurat nå har jeg en jobb her i Molde som jeg er veldig konsentrert på, forteller Solskjær.

Høgmo vil bli lønnet av NFF ut 2017

Per-Mathias Høgmo er ferdig som landslagssjef for Norge, men får lønn ut 2016.

Men Molde-treneren ønsker ikke å svare på om han er en av de aktuelle kandidatene.

– Det må du spørre forbundet om. Hva de har tenkt vet jeg absolutt ingenting om, forteller Solskjær.

– Kunne du ha hatt lyst om du blir spurt?

– Jeg har en jobb her som jeg har lyst til å gjøre så godt som mulig.

– Om du ikke skulle være en kandidat, hvem ser du på da som aktuelle kandidater?

– Det har jeg ikke tenkt på. Jeg så i sted at de var blitt enige og det er jeg glad for at det gjøres på en ordentlig måte. Så får de kjøre prosessen som de sannsynligvis har startet for en stund siden. Den får de bare kjøre og finne en ny en, avslutter Solskjær.

Per-Mathias Høgmo går av som landslagssjef, et år før kontrakten utløper.

FERDIG: Per-Mathias Høgmo er ferdig som landslagssjef.

Siste nytt

 • Syk Ingebrigtsen dropper løp

  Jakob Ingebrigtsen stiller ikke til starte i det 10 km lange gateløpet Hytteplanmila lørdag. Gjert Ingebrigtsen bekrefter fredag overfor NRK at europamesteren på 1500 og 5000 meter sliter med forkjølelse. Derimot stiller brødrene Henrik og Filip til start. Søndag reiser alle tre til Flagstaff, Arizona, på høydesamling.

  Jakob Ingebrigtsen i Ostrava
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Håndballens superstjerne mister VM

  Ifølge avisen L'Equipe ser Nikola Karabatic ut til å miste håndball-VM i januar. Den franske storavisen mener å vite at Karabatic skal opereres i foten fredag og blir borte fra spill i fire måneder. Dette kan føre til at PSG-spilleren ikke kommer til å spille i mesterskapet i Danmark og Tyskland 10. til 27. januar.

  HANDBALL-GOLDEN-LEAGUE-FRA-NOR
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Norge til kvartfinalen i mixed-VM

  Norge slo Ungarn 8-1 i den siste gruppespillkampen og er klar for kvartfinalen i mixed-VM i curling i Kelowna i Canada. Kvartfinalen spilles natt til lørdag norsk tid, og det er ikke klart hvem som blir Norges motstander. Seieren over Ungarn var Norges sjette av sju mulige i mesterskapet

  Ingvild Skaga
  Foto: Valentin Flauraud / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag