Hopp til innhold

Solskjær vil gjøre Rashford til en målmaskin

Ole Gunnar Solskjær var kjent for å være nådeløs foran mål, og dukke opp på riktig sted til rett tid. Målscorings-egenskapene vil han nå lære Marcus Rashford og de andre angrepsspillerne i Manchester United.

FBL-ENG-PR-MAN UTD-FULHAM

MÅL: Solskjær vil sørge for at Rashford scorer enda flere mål. Her feirer han scoringen mot Fulham tidligere denne sesongen.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Før Solskjær tok over som Manchester United-manager, stod den tradisjonsrike klubben med ikke mer enn 29 scorede mål på 17 kamper. De siste to kampene har det løsnet for de røde djevlene som har scoret åtte mål på de to.

Solskjær, som har en lang fortid i klubben, har scoret 166 mål for Manchester United, blant annet da han tuppet inn det legendariske målet som avgjorde mesterligafinalen i 1999.

– Har mye mer enn jeg hadde

Nordmannen tror han kan bidra til å gjøre spillere som Marcus Rashford mer målfarlige.

– Marcus har mye mer enn det jeg hadde i form av fysiske egenskaper, som farten, styrken og skudd utenfor boksen, fortalte han pressen i forkant av kveldens kamp mot Bournemouth.

Med de forutsetningene mener han at Rashford har alt som skal til for å bli en målmaskin, selv om spissen har litt å jobbe med foran mål.

– Kanskje kan jeg lære han litt av den smartheten jeg hadde i boksen. Da snakker jeg om de små bevegelsene du må gjøre for å komme deg fri, og litt ro foran mål.

– Du må være ett steg foran som spiss for å skape rommet man trenger. Bortsett fra ballen er rom din beste venn når du er spiss, sier han ifølge Manchester Evening News.

For to dager siden la Marcus Rashford selv ut en tweet, der han hintet til at han får kunnskap fra Solskjær:

Laster Twitter-innhold

Vil spille spiss

Rashford har blitt henvist til kanten i store deler av sesongen, selv om han selv har ønsket å spille som spiss. Han har fire mål i ligaen denne sesongen på 16 kamper, der to av dem har vært på de siste fire kampene.

Ole Gunnar Solskjær

MÅLSCORER: Ole Gunnar Solskjær scoret 166 mål på 366 kamper for Manchester United. Her fra en kamp mot Charlton Athletic i 2003.

Foto: Tor Richardsen / SCANPIX

Kunsten å være god i boksen var en av Solskjærs spesialiteter, men det kommer ikke gratis.

– Jeg ble ikke født med det. Jeg studerte avslutninger, jeg studerte mål, jeg studerte bevegelser. Jeg jobbet med mentaliteten, fordi det er nøkkelen. Du vil alltid bomme på sjanser, men man kan ikke gjøre noe med det når de er borte, sier Solskjær.

SOCCER-ENGLAND-LIV-MUN/

TOK TID: Denne sesongen sleit Manchester United lenge, og Rashford scoret bare to mål etter de 15 første kampene. Nå har det løsnet for både han og laget.

Foto: CARL RECINE / Reuters

Etter at Solskjær tok over som manager har Rashford startet begge to som midtspiss, selv om det er verdt å notere at Romelu Lukaku som har startet i midten de fleste kampene denne sesongen, har vært ute med skade.

Mye tyder på at Rashford fortsetter som spiss når United tar imot Bournemouth senere i kveld. Da kan lærdommen fra Solskjær være viktig om målformen til 21-åringen skal fortsette.

– Jeg har sett at han en del ganger skyter litt for tidlig. Han tenker «jeg må få skutt tidlig», når man noen ganger bare kan sentre ballen forbi keeperen. Målet flytter seg aldri, sier Solskjær ifølge hjemmesidene til Manchester United.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal