Solskjær utelukker landslagsjobben: – Jeg blir i Molde

MOLDE/OSLO (NRK): Da Nils Johan Semb ringte Ole Gunnar Solskjær i morges, fikk toppfotballsjefen beskjed om at Molde-manageren ikke er aktuell for landslagsjobben.

Ole Gunnar Solskjær bekrefter i dag at han takker til å bli landslagstrener.

Ståle Solbakken ga forrige uke beskjed om at han ikke er aktuell som Per-Mathias Høgmos erstatter.

Torsdag morgen, dagen etter det ble kjent at NFF hadde kontaktet Molde, fikk Nils Johan Semb samme svar av Ole Gunnar Solskjær.

– Jada, jeg blir i Molde. Vi har lagt planer for sesongen her, hentet inn trenere og spillere, og gitt dem mitt ord på at jeg blir her. Og da blir jeg her, sier Solskjær til NRK etter dagens trening i Akerhallen.

Lovet Dempsey

43-åringen trekker frem at han har hentet Mark Dempsey tilbake til Molde som trener foran denne sesongen, og at han dermed ikke kan «stikke av selv».

– Jeg snakket med Nils Johan på telefon, og har sagt det samme som jeg sier til deg. Vi har startet et løp her som vi skal fortsette med, forklarer Solskjær.

Før dagens Molde-trening samlet han spillerne til en prat i Akerhallen. Solskjær innrømmer at landslaget ble nevnt, og at hovedbudskapet var at «vi må stå sammen i en viktig sesong». Han er klar på at han aldri følte noe press fra Molde-ledelsen før han avviste NFF.

molde

SAMLET SPILLERNE: Solskjær snakket med Molde-troppen i forkant av dagens trening. FOTO: TORE ELLINGSETER

– Nei, jeg har en fullstendig åpning der at jeg kan gå hvis jeg vil.

– Var dette en lett eller vanskelig avgjørelse?

– Nei, det er slik det er for alle. Jeg syns det var smigrende og en ære. Å være landslagstrener i et sluttspill er en ambisjon og en drøm en eller annen gang, men akkurat nå passer det ikke slik for meg. Jeg har også en drøm om å lede Molde i et Champions League-sluttspill, sier Solskjær.

Håpet på Solbakken

Molde-manageren mener det var riktig at NFF å innlede samtaler med Ståle Solbakken, og mener FCK-sjefen burde vært førstevalget til jobben.

– Dessverre kom de ikke i mål der, sier Solskjær.

Fotballpresident Terje Svendsen fortalte onsdag om prosessen som har ledet frem til det som nå er en «håndfull kandidater» til landslagsjobben.

– Solskjær ønsker å fullføre sin jobb i Molde. Det tar vi til etterretning. Vi sendte et brev til Molde for å be om tillatelse til å samtale med Ole Gunnar, men vi kom ikke så langt som til samtaler med dagens avklaring. Ansettelsesutvalget er i samtaler med flere kandidater, og vi har ennå ikke kommet dit at noen er blitt tilbudt jobben. Utover det ønsker vi ikke å kommentere denne ansettelsesprosessen nærmere, sier kommunikasjonssjef Yngve Haavik til NRK.

Siste nytt

 • Lundby endte på 3. plass

  Maren Lundby endte på 3. plass i dagens hopprenn i japanske Zao, og tok med det sin 55. pallplass i verdenscupen. Hun lå på samme plassering etter den første omgangen, men klarte ikke å hoppe seg opp. Østerrikerne Eva Pinkelnig og Chiara Hölzl ble for sterke.

  Lundby beholder uansett den gule ledertrøya i verdenscupen med et fattig poeng poeng.

  Anne Odine Strøm endte på 23. plass, mens Silje Opseth ikke klarte å kvalifisere seg til finaleomgangen.

  – Vi vet at det ikke har vært hoppet maks av våre utøvere (i Japan, journ.anm.), og vi må jobbe godt i tiden fremover for å ta ut mer av kapasiteten siden spesielt Østerrike nå har et lag som er meget sterkt, sier hoppsportssjef Clas-Brede Bråthen til NRK.

  Maren Lundby, her under verdenscuprennet i Klingenthal, skuffet i Zao i Japan.
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Zuccarello scoret igjen

  Mats Zuccarello bidro med scoring og assist da Minnesota Wild knuste Dallas Stars 7–0 i NHL lørdag.

  En assist fra Zuccarello sørget for at Wild tok en tidlig ledelse i Xcel Energy Center i Saint Paul lørdag kveld lokal tid. Etter ti minutter i første periode skjøt Jared Spurgeon direkte på en pasning fra Mats Zuccarello og sendte hjemmelaget i føringen.

  På tampen av andre periode kom også Zuccarello på scoringslista. Han var raskt frampå og snappet opp en retur fra Stars' målmann. Den satte han trygt i et åpent mål og førte Wild til en 5–0 ledelse. Zuccarello fikk 14,46 minutter på isen lørdag.

  (NTB)

  Minnesota Wild v Colorado Avalanche
  Foto: Matthew Stockman / AFP
 • Kroatia klar for EM-semifinale

  Kroatia er klar for semifinale i håndball-EM før de to siste kampene i hovedrunden. Lørdagens 25-24-seier over Tyskland sørget for det. Kroatia og Spania topper tabellen i gruppe I med full pott, seks poeng hver. De er fire foran de nærmeste rivalene, og ettersom kroatene har slått alle de tre lagene som teoretisk kan innhente dem er laget allerede klart for semifinale. (NTB)

  Austria Handball European Championship
  Foto: Ronald Zak / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal