Solskjær utelukker landslagsjobben: – Jeg blir i Molde

MOLDE/OSLO (NRK): Da Nils Johan Semb ringte Ole Gunnar Solskjær i morges, fikk toppfotballsjefen beskjed om at Molde-manageren ikke er aktuell for landslagsjobben.

Ole Gunnar Solskjær bekrefter i dag at han takker til å bli landslagstrener.

Ståle Solbakken ga forrige uke beskjed om at han ikke er aktuell som Per-Mathias Høgmos erstatter.

Torsdag morgen, dagen etter det ble kjent at NFF hadde kontaktet Molde, fikk Nils Johan Semb samme svar av Ole Gunnar Solskjær.

– Jada, jeg blir i Molde. Vi har lagt planer for sesongen her, hentet inn trenere og spillere, og gitt dem mitt ord på at jeg blir her. Og da blir jeg her, sier Solskjær til NRK etter dagens trening i Akerhallen.

Lovet Dempsey

43-åringen trekker frem at han har hentet Mark Dempsey tilbake til Molde som trener foran denne sesongen, og at han dermed ikke kan «stikke av selv».

– Jeg snakket med Nils Johan på telefon, og har sagt det samme som jeg sier til deg. Vi har startet et løp her som vi skal fortsette med, forklarer Solskjær.

Før dagens Molde-trening samlet han spillerne til en prat i Akerhallen. Solskjær innrømmer at landslaget ble nevnt, og at hovedbudskapet var at «vi må stå sammen i en viktig sesong». Han er klar på at han aldri følte noe press fra Molde-ledelsen før han avviste NFF.

molde

SAMLET SPILLERNE: Solskjær snakket med Molde-troppen i forkant av dagens trening. FOTO: TORE ELLINGSETER

– Nei, jeg har en fullstendig åpning der at jeg kan gå hvis jeg vil.

– Var dette en lett eller vanskelig avgjørelse?

– Nei, det er slik det er for alle. Jeg syns det var smigrende og en ære. Å være landslagstrener i et sluttspill er en ambisjon og en drøm en eller annen gang, men akkurat nå passer det ikke slik for meg. Jeg har også en drøm om å lede Molde i et Champions League-sluttspill, sier Solskjær.

Håpet på Solbakken

Molde-manageren mener det var riktig at NFF å innlede samtaler med Ståle Solbakken, og mener FCK-sjefen burde vært førstevalget til jobben.

– Dessverre kom de ikke i mål der, sier Solskjær.

Fotballpresident Terje Svendsen fortalte onsdag om prosessen som har ledet frem til det som nå er en «håndfull kandidater» til landslagsjobben.

– Solskjær ønsker å fullføre sin jobb i Molde. Det tar vi til etterretning. Vi sendte et brev til Molde for å be om tillatelse til å samtale med Ole Gunnar, men vi kom ikke så langt som til samtaler med dagens avklaring. Ansettelsesutvalget er i samtaler med flere kandidater, og vi har ennå ikke kommet dit at noen er blitt tilbudt jobben. Utover det ønsker vi ikke å kommentere denne ansettelsesprosessen nærmere, sier kommunikasjonssjef Yngve Haavik til NRK.

Siste nytt

 • Bodø/Glimt tok viktig poeng

  Nordlendingane klarte ikkje ta tilbake tabelltoppen, då laget spelte 1-1 borte mot Sarpsborg 08. Laget har dermed likt poeng med serieleiar Molde, men dårlegare målforskjell. Kristoffer Zachariassen sørga for 1-0 til heimelaget, men sju minutt før full tid utlikna Ulrik Saltnes for Glimt.

  Eliteserien i fotball 2019 Sarpsborg 08 - Bodø/Glimt
  Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix
 • Neerland gir seg som Molde-direktør

  Øystein Neerland sluttar som sjef for Molde Fotball ved årsskiftet, melder klubben. 55-åringen har vore direktør i klubben sidan 2015. Som fotballspelar har han 120 kampar og 35 mål for klubben. Styret er i gang med å finne Neerland sin erstattar.

  Nerland
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Overtar det polske landslaget

  Storhamar-trenar Arne Senstad blir ny trenar for det polske kvinnelandslaget i handball. Det opplyser det polske handballforbundet. Han skal erstatte Leszek Krowicki som fekk sparken tidlegare i sommar grunna svake resultat.

  HÅNDBALL: Eliteserien kvinner. Rælingen Storhamar Marikollhallen. (11 - 34)
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal