NRK Meny
Normal

Solskjær ut mot gamleklubben: – Krisemøte hvis vi ble nummer to

Å bli blant de fire beste på tabellen har blitt selve målet for flere store fotballag. Mens klubbeierne gnir seg i hendene, er gamle fotballhelter skeptiske til manglende ambisjoner.

Eliteserien fotball 2017: Sandefjord-Molde (3-3)

MESTER(LIGA): Ole Gunnar Solskjær avgjorde mesterligafinalen i 1999. Solskjær scoret det avgjørende målet på overtid mot Bayern München.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Det var aldri snakk om 4. plass for oss, sier Ole Gunnar Solskjær bestemt til NRK.

Men nå snakker «alle» i internasjonal klubbfotball om fjerdeplassen. Den stygge andungen har blitt en smellfeit gullkalv, som sikrer mesterligaspill.

I årets Premier League har det vært minst spenning rundt hvem som løfter trofeet ved sesongslutt, mens kampen om fjerdeplassen har vært et hett tema uke inn og uke ut.

– Det er snakk om mye penger. Det er veldig stor forskjell på å være med i mesterligaen og ikke være med. Det gir klubben mulighet til å satse og hente inn spillere som de ikke kunne gjort hvis de hadde spilt i europaligaen, forklarer Manchester United-legenden.

– Det er ikke sikkert spillere vil komme til klubben din med mindre du er i mesterligaen. Alle vil løfte det gjeveste trofeet, sier Solskjær når NRK møter han etter trening på Molde stadion.

Kampen om fjerdeplassen er vidåpen

Johnsen og Solskjær

GODE DAGER: Ronny Johnsen og Ole Gunnar Solskjær hadde fine år i Manchester United.

Foto: Lars Aamodt / NTB scanpix

Dagens Molde-manager avgjorde mesterligafinalen for Manchester United i 1999 og scoret et av klubbens viktigste mål noensinne. I dag rister han på hodet over at gamleklubben er fornøyd med en fjerdeplass.

– Det var en mislykket sesong om vi ble nummer to. Det var vel én gang jeg husker vi ble nummer tre og måtte ut i kvalifisering mot et ungarsk lag, sier Solskjær og rister på hodet.

– Det har forandret seg når klubber som Liverpool og Manchester United, Manchester City og Arsenal feirer en 4. plass. Da handler det bare om økonomi. Da handler det ikke om den stoltheten av være best. Jeg husker det ble krisemøte hvis vi ble nummer to.

Hva betyr det å spille i mesterligaen?

– Det betyr alt. Det gir deg et fundament og mulighet til å bygge videre på noe du har startet.

Johnsen: – Det er nye tider nå

Solskjærs gamle lagkamerat i United, Ronny Johnsen, mener kampen om fjerdeplassen viser den nye hverdagen i England.

– Premier League er ekstremt viktig for klubben (United), men du ser jo hvor tett det er i kampen om fjerdeplassen. Nå er deltakelse i mesterligaen blitt det viktigste målet, sier han.

United spiller torsdag semifinale i Europaligaen. Seier i turneringen vil sikre klubben plass i play offen til mesterligaen neste sesong. Siden United ligger fem poeng bak byrival City i kampen om 4. plassen er trolig Europaliga-seier klubbens beste sjanse til å nå mesterligaen neste sesong.

Solskjær mener uansett at Manchester United skal ha som mål å vinne Premier League.

– Det blir ikke mange trofeer som blir løftet hvis er fornøyde med å bli nummer to eller nummer fire. Når du først er kommet til United er det ikke nok å komme til mesterligaen, avslutter målsniken.

FRANCE SOCCER CHAMPIONS LEAGUE

MESTERE: Ole Gunnar Solskjær scoret i 1999 et av de viktigste målene i Manchester Uniteds historie. Det ga triumf i mesterligaen.

Foto: BOB EDME / AP
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Tapte på overtid

  Norge tapte ishockey-kampen mot Russland i kveld 3-4. Nordmennene kjempet godt, men tapte kampen på overtid etter Vladimir Tkachyov sin scoring. Russland stilte med et redusert lag, men spilte likevel med mange gode spillere i Hamar.

  thoresen
 • Klar for USA

  Jørgen Skjelvik er klar for fotballklubben LA Galaxy, Det melder klubben selv på twitter. Skjelvik forlater dermed Rosenborg, som må finne en erstatter før neste sesong.

  Jørgen Skjelvik
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
 • Bjørnsen til EM-finale på 100 meter

  Susann Bjørnsen er klar for finalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. Hun satte personlig rekord med 59,65 i semifinalen torsdag. Bjørnsen var langt framme etter butterfly, men falt tilbake til sjetteplass etter ryggsvømmingen.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup fristil: Skicross
V-cup fristil: Skicross
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
Best i verden: Kupper'n
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
EM svømming