Hopp til innhold

Solskjær tror ingen har savnet fans mer enn United: – Uhørt å vinne flere borte- enn hjemmekamper

Manchester United er én bortekamp i Premier League unna en svært sjelden bragd. Ole Gunnar Solskjær mener statistikken er bevis på at noe er fryktelig galt som følge av korona-pandemien.

Ole Gunnar Solskjær

EUROPA-TRIUMF? Ole Gunnar Solskjær og Manchester United går mot en spennende sesongavslutning.

Foto: Dave Thompson / AP

– Jeg tror vi er laget som har savnet supporterne mest. Det vil bli skrevet bøker om denne pandemien, og der vil man finne alle statistikker. Det blir interessant å lese dem. Men vi har allerede en følelse ut fra resultatene av hvor mye supporterne har vært savnet. Det er uhørt å vinne flere bortekamper enn hjemmekamper, sier Solskjær til Sky Sports.

Uslåelige borte

Han vil nok møte debatt om hvilket lag som har lidd mest av å spille for tomme tribuner, men United-sjefen har rett i at laget hans har prestert bedre på bortebane enn på Old Trafford denne sesongen.

Når to ligakamper gjenstår, én hjemmekamp (Fulham) og én bortekamp (Wolverhampton), er fasit følgende:

  • United har vunnet ni hjemmekamper, spilt tre uavgjorte og tapt seks på Old Trafford. Totalt 30 hjemmepoeng.
  • United har vunnet 11 bortekamper, spilt syv uavgjorte og ennå ikke tapt på bortebane. Totalt 40 bortepoeng.

– Når man spiller foran 76.000 på Old Trafford er det et magisk sted. Da spiller man med adrenalin, entusiasme og engasjement. Ballen blir regelrett sugd inn av supporterne på Stretford End-tribunen. Vi har hatt hjelp fra fansen utrolig mange ganger, mener Solskjær.

Eksklusiv liste

Hvis United unngår tap i siste seriekamp på bortebane vil de skrive seg inn på en svært eksklusiv liste over klubber som har spilt en hel sesong på toppnivå i England uten å tape.

Bare Preston North End (1888/89) og Arsenal (2001/02 og 2003/04) har klart en lignende bragd tidligere, skriver United på sin egen hjemmeside.

S_Nih7J5Hvs

Ole Gunnar Solskjær savner kaptein Harry Maguire på banen.

Foto: Martin Rickett / AP

Med to kamper igjen å spille trenger United kun én seier for å sikre andreplassen i Premier League. Ned til Leicester på tredjeplass er det fire poeng.

Tre dager etter serieavslutningen mot Wolves avsluttes sesongen med den meget spennende finalen i Europaligaen mot Villarreal.

Der får Solskjær igjen føle på hvordan det er å ha fans i ryggen. 10.000 tilskuere slipper inn på finalen.

– 10.000 er ikke 76.000, men det er fortsatt et stort antall. Det vil hjelpe oss mye, sier nordmannen.

Rekker kapteinen finalen?

Et stort usikkerhetsmoment før finalen er om Manchester United-kaptein Harry Maguire rekker kampen. Han er ute med skade og kjemper en kamp mot klokka.

– Forhåpentligvis får vi gode nyheter tidlig. Jeg skal gi Harry den tiden han trenger, sa Solskjær på en pressekonferanse søndag, ifølge Sky Sports.

Uten Maguire på banen har United tapt de to siste Premier League-kampene og sluppet inn seks mål.

Solskjær håper at kapteinen blir klar til å møte Villarreal.

– Han gjør fremskritt, men vi unngår bevisst å teste ham for tidlig fordi vi ikke vil forverre noe. Han vil dette veldig, så han ønsker ikke å ta noen risiko. Da jeg snakket med ham var han ganske positiv, sa Solskjær nylig.

Uniteds neste kamp spilles 18. mai hjemme mot Fulham. Den går nesten helt sikkert uten Maguire på banen.

Sportsnyheter

Jan Jönsson

Treneren stormet banen, ble utvist og prøvde å klemme dommer: – Ikke akseptabel oppførsel

I kampen mellom Vålerenga og Stabæk ble det baluba på overtid. I sentrum: Stabæk-trener Jan Jönsson.

Siste nytt

  • Grøvdal vraker 10.000 meter i EM – går for ny distanse

    Karoline Bjerkeli Grøvdal (33) endrer konkurranseplanen for sommerens europamesterskap i Roma.

    Hun dropper 10.000 meter og planlegger for å løpe halvmaraton.

    Det bekrefter hun overfor NRK.

    Nå satser hun på å løpe 5000 meter fredag 7. juni og halvmaraton 9. juni – og regnes som en sterk medaljekandidat på begge distansene.

    – Det kan være en morsom kombo det, sier Grøvdal, som presiserer at hun vil ta en endelig avgjørelse etter det første løpet.

    Hun vant nylig New York halvmaraton på tiden 1.09.09 minutter. Hun er rangert som den femte beste europeeren i kategoriene 5000 meter og gateløp.

    Grøvdal har vel å merke ikke tatt EM-kravet på 32 minutter på 10.000 meter, men det ville vært for en formalitet å regne. Hun har løpt minuttet raskere to ganger på asfalt, men måtte tatt på seg piggsko for å kvalifisere seg til europamesterskapet. Det ønsker hun ikke å prioritere i en viktig treningsperiode inn mot EM- og OL-sesongen.

    Den erfarne langdistanseprofilen har bronse på 10.000 meter og 3000 meter hinder fra tidligere europamesterskap, samt at hun har vunnet EM i terrengløp tre år på rad.

    Halvmaraton er ikke en tradisjonell mesterskapsøvelse, men arrangeres i EM i år som sammenfaller med OL.

    PS! EM i Roma og OL i Paris ser du på NRK.

    Friidretts-VM 2023: Pressetreff
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Storhamar sikret gullet etter «sliteseier»: – Ekstrem lettelse

    Storhamar vant den femte NM-finalen med 4-3 over Vålerenga i forlengning. Med 4-1 i kamper kunne vertene juble for tittelen.

    Eirik Salsten ble helten med scoring 50 sekunder ut i spilleforlengelsen. Da eksploderte det på Hamar – som hadde «mætt fjøs» med over 7100 tilskuere.

    For veteran Patrick Thoresen ble det ekstra spesielt å vinne foran familien på tribunen.

    – Det er helt magisk. Jeg har jo vært med på veldig mange finaler, dessverre tapt veldig mange de siste par åra, så det var en ekstrem lettelse å få være med å vinne. Jeg har drømt om dette. Dette har vært et stort, stort mål de siste åra mine, sier Thoresen til NRK.

    – Det er helt sykt at det er 7000 mennesker her som har fulgt oss i tykt og tynt mer eller mindre i hele år.

    Med tirsdagens triumf er Storhamars åttende kongepokal i boks. Vålerenga er fortsatt ledende i Norge med sine 26 «bøtter».

    Tross tapet, lar Storhamar-trener Petter Thoresen seg imponere av motstanden og kaller tirsdagens kamp for en «sliteseier».

    – Imponert av Vålerenga. De har mistet flere sentrale spillere og kriget mot Oilers i syv kamper. Jeg er faktisk imponert over det de leverer, skal jeg være helt ærlig, sier Thoresen til NRK.

    Og det var gjestene fra hovedstaden som kom best i gang i den femte kampen i NM-sluttspillet. Lagets storscorer Thomas Olsen satte 1-0 etter tre og ett halvt minutt. Da Storhamar fikk muligheten i overtall i midtperioden satte Peter Quenneville inn utligningen. Storhamar gikk så opp til 2-1, før Magnus Brekke Henriksen utlignet for Vålerenga.

    55 minutter og 25 sekunder ut i kampen sendte Jakob Berglund Storhamar nok en gang opp i ledelsen, men 12 sekunder før slutt sikret Vålerenga spilleforlengelse da Christopher Bengtson satte 3-3. I spilleforlengelsen sørget Saltsten for seier til Storhamar. (NRK/NTB)

    NM finale Ishockey Storhamar IL - Vålerenga IF i CC Amfi. SIL - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB
  • Sævik med ny scoring da Vålerenga beholdt tabelltoppen

    Både Karina Sævik og Iris Omarsdottir scoret sitt fjerde mål for sesongen da Vålerenga slo Stabæk 3-2 på hjemmebane i Toppserien tirsdag.

    Kampen skulle opprinnelig spilles i september, men ble framskyndet for å legge til rette for Vålerengas deltakelse i mesterligakvalifiseringen. Med tirsdagens seier ligger Vålerenga og Rosenborg på topp med tolv poeng, men VIF har bedre målforskjell. Deretter følger Røa med ni.

    Vålerengas hjemmeseier tirsdag kom etter scoringer av Olaug Tvedten, Ylinn Tennebø og Sævik, som scoret sitt fjerde mål for sesongen. For gjestene sto spisstalentet Omarsdottir for begge nettkjenningene – den siste fem minutter før slutt. 20-åringen har i likhet med Sævik scoret fire ganger denne sesongen.

    Stabæk står med seks poeng etter to seirer og tre tap hittil. Vålerenga har byderby mot Lyn til helgen, mens Stabæk får besøk av Brann. (NTB)

    Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
    Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal