Solskjær tror ingen har savnet fans mer enn United: – Uhørt å vinne flere borte- enn hjemmekamper

Manchester United er én bortekamp i Premier League unna en svært sjelden bragd. Ole Gunnar Solskjær mener statistikken er bevis på at noe er fryktelig galt som følge av korona-pandemien.

Ole Gunnar Solskjær

EUROPA-TRIUMF? Ole Gunnar Solskjær og Manchester United går mot en spennende sesongavslutning.

Foto: Dave Thompson / AP

– Jeg tror vi er laget som har savnet supporterne mest. Det vil bli skrevet bøker om denne pandemien, og der vil man finne alle statistikker. Det blir interessant å lese dem. Men vi har allerede en følelse ut fra resultatene av hvor mye supporterne har vært savnet. Det er uhørt å vinne flere bortekamper enn hjemmekamper, sier Solskjær til Sky Sports.

Uslåelige borte

Han vil nok møte debatt om hvilket lag som har lidd mest av å spille for tomme tribuner, men United-sjefen har rett i at laget hans har prestert bedre på bortebane enn på Old Trafford denne sesongen.

Når to ligakamper gjenstår, én hjemmekamp (Fulham) og én bortekamp (Wolverhampton), er fasit følgende:

 • United har vunnet ni hjemmekamper, spilt tre uavgjorte og tapt seks på Old Trafford. Totalt 30 hjemmepoeng.
 • United har vunnet 11 bortekamper, spilt syv uavgjorte og ennå ikke tapt på bortebane. Totalt 40 bortepoeng.

– Når man spiller foran 76.000 på Old Trafford er det et magisk sted. Da spiller man med adrenalin, entusiasme og engasjement. Ballen blir regelrett sugd inn av supporterne på Stretford End-tribunen. Vi har hatt hjelp fra fansen utrolig mange ganger, mener Solskjær.

Eksklusiv liste

Hvis United unngår tap i siste seriekamp på bortebane vil de skrive seg inn på en svært eksklusiv liste over klubber som har spilt en hel sesong på toppnivå i England uten å tape.

Bare Preston North End (1888/89) og Arsenal (2001/02 og 2003/04) har klart en lignende bragd tidligere, skriver United på sin egen hjemmeside.

S_Nih7J5Hvs

Ole Gunnar Solskjær savner kaptein Harry Maguire på banen.

Foto: Martin Rickett / AP

Med to kamper igjen å spille trenger United kun én seier for å sikre andreplassen i Premier League. Ned til Leicester på tredjeplass er det fire poeng.

Tre dager etter serieavslutningen mot Wolves avsluttes sesongen med den meget spennende finalen i Europaligaen mot Villarreal.

Der får Solskjær igjen føle på hvordan det er å ha fans i ryggen. 10.000 tilskuere slipper inn på finalen.

– 10.000 er ikke 76.000, men det er fortsatt et stort antall. Det vil hjelpe oss mye, sier nordmannen.

Rekker kapteinen finalen?

Et stort usikkerhetsmoment før finalen er om Manchester United-kaptein Harry Maguire rekker kampen. Han er ute med skade og kjemper en kamp mot klokka.

– Forhåpentligvis får vi gode nyheter tidlig. Jeg skal gi Harry den tiden han trenger, sa Solskjær på en pressekonferanse søndag, ifølge Sky Sports.

Uten Maguire på banen har United tapt de to siste Premier League-kampene og sluppet inn seks mål.

Solskjær håper at kapteinen blir klar til å møte Villarreal.

– Han gjør fremskritt, men vi unngår bevisst å teste ham for tidlig fordi vi ikke vil forverre noe. Han vil dette veldig, så han ønsker ikke å ta noen risiko. Da jeg snakket med ham var han ganske positiv, sa Solskjær nylig.

Uniteds neste kamp spilles 18. mai hjemme mot Fulham. Den går nesten helt sikkert uten Maguire på banen.

Siste nytt

 • Verdensstjernen klar for Bislett

  Den svenske verdensstjernen Armand Duplantis er klar for stavhopp på Bislett Games, der han blant annet får møte norske Sondre Guttormsen.

  Guttormsen satte i mai norsk rekord med 5,81. Det er et stykke bak verdensrekorden til det svenske fenomenet Duplantis, som er på 6,18.

  Bislett Games arrangeres 1. juli og blir det første store internasjonale idrettsarrangementet på norsk jord etter gjenåpningen.

  Armand Duplantis
  Foto: Michal Cizek / AFP
 • Nyland ferdig i Norwich

  Ørjan Håskjold Nyland er ferdig i Norwich. Det bekrefter klubben på sine nettsider. Hans kontrakt med klubben går ut 30. juni, og nå kan han gå gratis til en ny klubb.

  – Alle i Norwich City ønsker Ørjan alt godt i hans fremtidige karriere, skriver klubben i pressemeldingen.

  Nyland fungerte som en reservekeeper for Norwich, og han fikk ingen offisielle kamper for klubben.

  Fotball, treningskamper: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Gullpucken til Lesund

  Gullpucken er den eldste og mest prestisjefylte individuelle utmerkelsen en spiller i norsk ishockey kan motta. I år går den høythengende prisen til Erlend Lesund.

  Selv om sesongen hjemme også her ble avlyst tidlig i januar mener NIHF at tildelingskriteriene for Gullpucken Menn er innfridd. Det skyldes i hovedsak at man her fikk gjennomført VM.

  I begrunnelsen fra Norges Ishockeyforbund står det blant annet: «Erlend Lesund har utviklet spillet sitt sesong for sesong, der han denne sesongen var en av de viktigste spillerne til Rögle i svensk eliteserie. Under årets VM tok han enda ett steg på den internasjonale arenaen, gjennom å videreføre utviklingen fra klubblaget. Dette gjorde han til en av lagets absolutt nyttigste spillere.»

  2021 IIHF Ice Hockey World Championship, Day 3, Norway - Italy. Erlend Lesund
  Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal