Solskjær tar grep: Nye spillere går rett inn på laget

MOLDE (NRK): Ole Gunnar Solskjær er lei av poengtap. Nå lar han flere av klubbens nysigneringer gå rett inn på laget mot Sarpsborg 08.

Sigurdarson og Solskjær

KLAR: Ole Gunnar Solskjær håper Bjørn Bergmann Sigurdarson (t.v.) kan bidra til Moldes første seier siden mai.

Foto: Hanne Skjellum Mueller, NRK

Moldes manager mener salg av spillere som Fredrik Gulbrandsen og Mohamed Elyounoussi er noe av grunnen til at laget har nærmest har falt av i gullkampen i løpet av de siste fire kampene.

Derfor garanterer Solskjær nærmest plass i førsteelleveren til nykommerne Fredrik Brustad og Bjørn Bergmann Sigurdarsson mot Sarpsborg 08 lørdag.

– De kan tilføre kraft, rutine, fart, mål, hår på brystet og å skape rom. De går rett inn på laget, sier Solskjær til NRK.

Begge spillerne har trent med Molde i flere uker, men fordi det norske overgangsvinduet først åpnet torsdag, har de ikke kunnet spille før.

– Folk mener Ole Gunnar roterer, men de fleste byttene jeg har gjort har vært skader eller suspensjoner. Jeg vet at vi trenger et fundament. Det blir nok ikke så mange andre endringer, forteller 43-åringen, men utelukker ikke at skadeplagede Joshua Gatt også kan få sjansen igjen.

Vil ikke være redningsmann

Islandske Sigurdarson var klubbløs etter at kontrakten med Wolverhampton gikk ut i sommer. Angriperen håper ikke han får ansvaret med å «redde klubben»

Bjørn Bergmann Sigurdarson

I ANGREP: Bjørn Bergmann Sigurdarson.

Foto: Hanne Skjellum Mueller, NRK

– Jeg vet ikke helt om de trenger en redning, men det har kommet noen spillere og det tror jeg kommer til å hjelpe litt i hvert fall, sier 25-åringen.

Sigurdarson spilte for Lillestrøm fra 2009 til 2012, og har tidligere vært på lån i Molde, men det er første gang han har Solskjær som manager.

– Jeg har gledet meg masse til å jobbe med ham Det har vært interessant og morsomt. Han snakker veldig mye med oss., og hører på hva vi har å si. Det synes jeg er viktig. Vi blir enige om ting, forklarer han.

Ser ikke på fotball

Sigurdarson er en av få spillere som sjelden ser fotball på TV. Men under EM har han fulgt med på hjemlandets suksess.

– Jeg så faktisk alle Island sine kamper. Det var helt sykt. Jeg ser aldri på fotball, men det måtte jeg få med meg, sier Sigurdarson og smiler.

Han står selv med én landskamp, og har tidligere uttalt at han ikke drømte om å spille med flagget på brystet. Det har endret seg, men «nå er han ikke god nok», forklarer han.

– Før var jeg opptatt av å ta ferie, og ikke bli skadet. Så når jeg hadde en helg jeg kunne ta det rolig, tok jeg det. Men nå er det absolutt en drøm å være en del av landslaget. Men det blir nok tøft å komme inn på det laget nå.

Siste nytt

 • Gjerdalen vant La Sgambeda

  Tord Asle Gjerdalen slo til rett før mål og vant Ski Classics-rennet La Sgambeda i Livigno. Seieren kom til tross for at flere i Team Santander var slått ut av sjukdom. Gjerdalen hadde mest krefter de siste hundre meterne og slo russiske Ilja Tsjernousov i spurten. Langløpskongen Petter Eliassen, som vant sist helgs Ski Classics-prolog i Sveits, måtte ta til takke med tredjeplass.

  Gjerdalen
  Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix
 • Trine Rønning gir seg på landslaget

  Etter 164 kamper og 22 mål med flagget på brystet gir tidligere landslagskaptein Trine Rønning seg på landslaget. Norge mister dermed en viktig brikke i laget foran EM sommeren 2017.

  – Det blir nok ett år til i Stabæk, men det føles som jeg legger opp. Det er jo landslaget man trener og spiller for, sier Rønning til NRK.

  Laster Instagram-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skøyter
V-cup skiskyting: sprint menn
V-cup hopp: Kvinner
V-cup hopp kvinner
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup hopp: Laghopp
V-cup hopp laghopp
V-cup hopp: laghopp menn
Sport i dag
Sport i dag