NRK Meny
Normal

Solskjær tar grep: Nye spillere går rett inn på laget

MOLDE (NRK): Ole Gunnar Solskjær er lei av poengtap. Nå lar han flere av klubbens nysigneringer gå rett inn på laget mot Sarpsborg 08.

Sigurdarson og Solskjær

KLAR: Ole Gunnar Solskjær håper Bjørn Bergmann Sigurdarson (t.v.) kan bidra til Moldes første seier siden mai.

Foto: Hanne Skjellum Mueller, NRK

Moldes manager mener salg av spillere som Fredrik Gulbrandsen og Mohamed Elyounoussi er noe av grunnen til at laget har nærmest har falt av i gullkampen i løpet av de siste fire kampene.

Derfor garanterer Solskjær nærmest plass i førsteelleveren til nykommerne Fredrik Brustad og Bjørn Bergmann Sigurdarsson mot Sarpsborg 08 lørdag.

– De kan tilføre kraft, rutine, fart, mål, hår på brystet og å skape rom. De går rett inn på laget, sier Solskjær til NRK.

Begge spillerne har trent med Molde i flere uker, men fordi det norske overgangsvinduet først åpnet torsdag, har de ikke kunnet spille før.

– Folk mener Ole Gunnar roterer, men de fleste byttene jeg har gjort har vært skader eller suspensjoner. Jeg vet at vi trenger et fundament. Det blir nok ikke så mange andre endringer, forteller 43-åringen, men utelukker ikke at skadeplagede Joshua Gatt også kan få sjansen igjen.

Vil ikke være redningsmann

Islandske Sigurdarson var klubbløs etter at kontrakten med Wolverhampton gikk ut i sommer. Angriperen håper ikke han får ansvaret med å «redde klubben»

Bjørn Bergmann Sigurdarson

I ANGREP: Bjørn Bergmann Sigurdarson.

Foto: Hanne Skjellum Mueller, NRK

– Jeg vet ikke helt om de trenger en redning, men det har kommet noen spillere og det tror jeg kommer til å hjelpe litt i hvert fall, sier 25-åringen.

Sigurdarson spilte for Lillestrøm fra 2009 til 2012, og har tidligere vært på lån i Molde, men det er første gang han har Solskjær som manager.

– Jeg har gledet meg masse til å jobbe med ham Det har vært interessant og morsomt. Han snakker veldig mye med oss., og hører på hva vi har å si. Det synes jeg er viktig. Vi blir enige om ting, forklarer han.

Ser ikke på fotball

Sigurdarson er en av få spillere som sjelden ser fotball på TV. Men under EM har han fulgt med på hjemlandets suksess.

– Jeg så faktisk alle Island sine kamper. Det var helt sykt. Jeg ser aldri på fotball, men det måtte jeg få med meg, sier Sigurdarson og smiler.

Han står selv med én landskamp, og har tidligere uttalt at han ikke drømte om å spille med flagget på brystet. Det har endret seg, men «nå er han ikke god nok», forklarer han.

– Før var jeg opptatt av å ta ferie, og ikke bli skadet. Så når jeg hadde en helg jeg kunne ta det rolig, tok jeg det. Men nå er det absolutt en drøm å være en del av landslaget. Men det blir nok tøft å komme inn på det laget nå.

Siste nytt

 • Styrer mot stort underskudd

  De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden, skriver NTB.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Svensk OL-gull i curlingfinalen

  De svenske curlingkvinnene slo søndag Sør-Korea i OL-finalen i curling. Sveriges sjuende gull i Pyeongchang tangerer nasjonens beste vinter-OL noensinne, skriver NTB.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Høydepunkter fra dagen
Sportsrevyen
OL-magasin spesial