Hopp til innhold

Solskjær tar grep: Nye spillere går rett inn på laget

MOLDE (NRK): Ole Gunnar Solskjær er lei av poengtap. Nå lar han flere av klubbens nysigneringer gå rett inn på laget mot Sarpsborg 08.

Sigurdarson og Solskjær

KLAR: Ole Gunnar Solskjær håper Bjørn Bergmann Sigurdarson (t.v.) kan bidra til Moldes første seier siden mai.

Foto: Hanne Skjellum Mueller, NRK

Moldes manager mener salg av spillere som Fredrik Gulbrandsen og Mohamed Elyounoussi er noe av grunnen til at laget har nærmest har falt av i gullkampen i løpet av de siste fire kampene.

Derfor garanterer Solskjær nærmest plass i førsteelleveren til nykommerne Fredrik Brustad og Bjørn Bergmann Sigurdarsson mot Sarpsborg 08 lørdag.

– De kan tilføre kraft, rutine, fart, mål, hår på brystet og å skape rom. De går rett inn på laget, sier Solskjær til NRK.

Begge spillerne har trent med Molde i flere uker, men fordi det norske overgangsvinduet først åpnet torsdag, har de ikke kunnet spille før.

– Folk mener Ole Gunnar roterer, men de fleste byttene jeg har gjort har vært skader eller suspensjoner. Jeg vet at vi trenger et fundament. Det blir nok ikke så mange andre endringer, forteller 43-åringen, men utelukker ikke at skadeplagede Joshua Gatt også kan få sjansen igjen.

Vil ikke være redningsmann

Islandske Sigurdarson var klubbløs etter at kontrakten med Wolverhampton gikk ut i sommer. Angriperen håper ikke han får ansvaret med å «redde klubben»

Bjørn Bergmann Sigurdarson

I ANGREP: Bjørn Bergmann Sigurdarson.

Foto: Hanne Skjellum Mueller, NRK

– Jeg vet ikke helt om de trenger en redning, men det har kommet noen spillere og det tror jeg kommer til å hjelpe litt i hvert fall, sier 25-åringen.

Sigurdarson spilte for Lillestrøm fra 2009 til 2012, og har tidligere vært på lån i Molde, men det er første gang han har Solskjær som manager.

– Jeg har gledet meg masse til å jobbe med ham Det har vært interessant og morsomt. Han snakker veldig mye med oss., og hører på hva vi har å si. Det synes jeg er viktig. Vi blir enige om ting, forklarer han.

Ser ikke på fotball

Sigurdarson er en av få spillere som sjelden ser fotball på TV. Men under EM har han fulgt med på hjemlandets suksess.

– Jeg så faktisk alle Island sine kamper. Det var helt sykt. Jeg ser aldri på fotball, men det måtte jeg få med meg, sier Sigurdarson og smiler.

Han står selv med én landskamp, og har tidligere uttalt at han ikke drømte om å spille med flagget på brystet. Det har endret seg, men «nå er han ikke god nok», forklarer han.

– Før var jeg opptatt av å ta ferie, og ikke bli skadet. Så når jeg hadde en helg jeg kunne ta det rolig, tok jeg det. Men nå er det absolutt en drøm å være en del av landslaget. Men det blir nok tøft å komme inn på det laget nå.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal