Offside-situasjonen bekymrer eksperter: – Det virker ikke som de kan reglene

En grusom forsvarstabbe gjorde at Manchester United røk på nok et poengtap i Premier League. Men baklengsmålet kunne ha vært avverget, mener TV 2s eksperter.

XX

1-1: Se offside-situasjonen der Arsenal satte inn 1–1 her. Bilder med tillatelse fra TV 2.

Laster innhold, vennligst vent..

På stillingen 1-0 til Manchester United oppsto kampens snakkis på Old Trafford. Linjedommeren vinket av Pierre-Emerick Aubameyang for offside, men dommeren lot spillet gå.

Manchester Uniteds kaptein stoppet opp, og vinket med armen for å markere offside. Dermed kunne Aubameyang nærmest uhindret vippe inn 1-1.

– Hva er det de gjør her? spurte Brede Hangeland i TV 2s studio.

– Se på Young her. Han må løpe inn, takle og blokkere. Young må bare sprinte her, de må kunne reglene, sa Ståle Solbakken. (Se situasjonen øverst i saken!)

Premier League - Manchester United v Arsenal

DOMMERDISKUSJON: Kaptein Ashley Young måtte forhøre seg med dommer Kevin Friend etter 1-1-målet.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Ikke bare Young trodde Aubameyang var på feil side. Også Ole Gunnar Solskjær var borte hos fjerdedommeren for å høre hva som foregikk. Ifølge TV 2 var United-manageren rasende, og sa «han blåste, han blåste.»

– Noen ganger hører du en lyd, og da prøver du lykken, sier Solskjær til Sky Sports.

Situasjonen ble sendt til videodømming, og dommerne i VAR-rommet konkluderte med at Aubameyang var på riktig side.

– Hvorfor skjer det? Mye tyder på at det er usikkerhet på hvordan du skal reagere. I Premier League er det «lette flagg» og «tung fløyte», sier Solbakken.

– Det betyr at linjedommeren skal vinke hvis han tror det er offside, og dommer skal avvente. Linjedommeren gjør feil, men ellers gjør de alt riktig. Du kan ikke gamble med VAR, sier Hangeland.

Fæl pasning

Ikke nok med det, Arsenals 1-1-mål kom etter en grusom feil på egen banehalvdel. Rødtrøyene hadde innkast på egen halvdel, men Axel Tuanzebe slo en pasning rett i beina på Arsenals Bukayo Saka. Han sendte ballen rett opp til målsniken Pierre-Emerick Aubameyang.

Han var helt alene med David de Gea, og vippet ballen over United-keeperen og i mål. Keeperen trodde målet var underkjent; assistentdommeren var oppe med flagget. Dessverre for United var Arsenal-spissen på riktig side, og målet ble godkjent.

– Det er dårlig å gi bort sånne mål. I dag må vi lære av det, sier Solskjær i et intervju vist på TV 2.

– Alt går feil i den situasjonen. Men at de ikke kan reglene bekymrer meg litt, sier Solbakken.

Drømmemål av McTominay

Helt mot slutten av 1. omgang hentet Manchester United opp en lekkerbisken. Etter en kontring endte ballen opp hos Scott McTominay på 16 meter. Han hamret ballen i krysset fra 16 meter, og sendte United i føringen.

1-0: Scott McTominay gir United ledelsen. Bilder med tillatelse fra TV 2.

1.-omgangen var fryktelig tam, men etter hvilen tok oppgjøret fyr. United hadde flere store muligheter, men det endte 1–1. Solskjærs menn er nummer ti etter syv serierunder. Det er Manchester Uniteds verste seriestart på 30 år.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Stemte imot fem innbytarar

  Komande sesong vil Premier League gå tilbake til å berre tillate tre bytter per kamp. Dette kjem fram etter ein avstemming mellom dei 20 klubbane, melder BBC.

  Sidan oppstarten etter koronapausen, har det vore mogleg å gjere fem bytter i løpet av ein kamp, fordelt på tre avbrot i spelet. Det har gjort at ein mellom anna opplevde at Norwich gjorde eit kvadruppel-bytte i kampen mot West Ham i juli.

  Fleire av dei minste klubbane meinte at dette gav toppklubbane med breiare stallar ein fordel. Derfor går Premier League tilbake til tre bytter frå og med komande sesong.

  Norwich kvadruppelbytte
  Foto: Tim Keeton / Tim Keeton
 • Overlegen Krüger i Lysebotn opp

  Forhåndsfavoritt Simen Hegstad Krüger knuste all motstand i Lysebotn opp torsdag ettermiddag. Han vant dermed for tredje året på rad, med tida 29.25. Oslo-gutten var 1.02 foran Hans Christer Holund.

  – Jeg er veldig fornøyd, og ting føltes bra. Så vet jeg også at dette er en spesiell øvelse. Det kan være at det er andre som ikke er så gode på akkurat dette, men som også er i rute. Så jeg kommer til å stå på fra i morgen, jeg, sa Krüger til NTB

  Det 7,5 kilometer lange motbakkeløpets store overraskelse ble Håvard Moseby (21), som gikk inn til tredjeplass, bare 1.21 bak Krüger. Rekruttlandslagsløperen, som går for Kjelsås, slo dermed meritterte løpere som Sjur Røthe, Emil Iversen, Didrik Tønseth og Finn Hågen Krogh.

  – Dette var tungt, men også veldig gøy. Det er første gang jeg går her. Jeg synes jeg klarte å løse bakken ganske bra, og jeg hadde bra med krefter mot slutten, sa Moseby.

  Skifestivalen Blink 2019
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
 • «Forbudt» overgang ryster Danmark

  FC København har hentet spissen Kamil Wilczek. Han spilte for rivalen Brøndby halve fjorårssesongen før han gikk til tyrkiske Göztepe. Svært få spillere går fra Brøndby til FCK.

  – Det er en forbudt overgang, sier fotballekspert Andreas Kraul.

  Kamil Wilczek.
  Foto: Anders Kjaerbye / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal