Offside-situasjonen bekymrer eksperter: – Det virker ikke som de kan reglene

En grusom forsvarstabbe gjorde at Manchester United røk på nok et poengtap i Premier League. Men baklengsmålet kunne ha vært avverget, mener TV 2s eksperter.

XX

1-1: Se offside-situasjonen der Arsenal satte inn 1–1 her. Bilder med tillatelse fra TV 2.

Laster innhold, vennligst vent..

På stillingen 1-0 til Manchester United oppsto kampens snakkis på Old Trafford. Linjedommeren vinket av Pierre-Emerick Aubameyang for offside, men dommeren lot spillet gå.

Manchester Uniteds kaptein stoppet opp, og vinket med armen for å markere offside. Dermed kunne Aubameyang nærmest uhindret vippe inn 1-1.

– Hva er det de gjør her? spurte Brede Hangeland i TV 2s studio.

– Se på Young her. Han må løpe inn, takle og blokkere. Young må bare sprinte her, de må kunne reglene, sa Ståle Solbakken. (Se situasjonen øverst i saken!)

Premier League - Manchester United v Arsenal

DOMMERDISKUSJON: Kaptein Ashley Young måtte forhøre seg med dommer Kevin Friend etter 1-1-målet.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Ikke bare Young trodde Aubameyang var på feil side. Også Ole Gunnar Solskjær var borte hos fjerdedommeren for å høre hva som foregikk. Ifølge TV 2 var United-manageren rasende, og sa «han blåste, han blåste.»

– Noen ganger hører du en lyd, og da prøver du lykken, sier Solskjær til Sky Sports.

Situasjonen ble sendt til videodømming, og dommerne i VAR-rommet konkluderte med at Aubameyang var på riktig side.

– Hvorfor skjer det? Mye tyder på at det er usikkerhet på hvordan du skal reagere. I Premier League er det «lette flagg» og «tung fløyte», sier Solbakken.

– Det betyr at linjedommeren skal vinke hvis han tror det er offside, og dommer skal avvente. Linjedommeren gjør feil, men ellers gjør de alt riktig. Du kan ikke gamble med VAR, sier Hangeland.

Fæl pasning

Ikke nok med det, Arsenals 1-1-mål kom etter en grusom feil på egen banehalvdel. Rødtrøyene hadde innkast på egen halvdel, men Axel Tuanzebe slo en pasning rett i beina på Arsenals Bukayo Saka. Han sendte ballen rett opp til målsniken Pierre-Emerick Aubameyang.

Han var helt alene med David de Gea, og vippet ballen over United-keeperen og i mål. Keeperen trodde målet var underkjent; assistentdommeren var oppe med flagget. Dessverre for United var Arsenal-spissen på riktig side, og målet ble godkjent.

– Det er dårlig å gi bort sånne mål. I dag må vi lære av det, sier Solskjær i et intervju vist på TV 2.

– Alt går feil i den situasjonen. Men at de ikke kan reglene bekymrer meg litt, sier Solbakken.

Drømmemål av McTominay

Helt mot slutten av 1. omgang hentet Manchester United opp en lekkerbisken. Etter en kontring endte ballen opp hos Scott McTominay på 16 meter. Han hamret ballen i krysset fra 16 meter, og sendte United i føringen.

1-0: Scott McTominay gir United ledelsen. Bilder med tillatelse fra TV 2.

1.-omgangen var fryktelig tam, men etter hvilen tok oppgjøret fyr. United hadde flere store muligheter, men det endte 1–1. Solskjærs menn er nummer ti etter syv serierunder. Det er Manchester Uniteds verste seriestart på 30 år.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Dürr fikk betinget fengselsstraff

  Den tidligere østerrikske langrennsløperen Johannes Dürr ble dømt til 15 måneders betinget fengsel da dopingsaken mot ham var oppe i retten mandag.

  Dürr har selv innrømmet bloddoping, men bidro også til å sette politiet på sporet av dopingsaken som nådde offentlighetens lys under fjorårets ski-VM i Seefeld. Der ble fem løpere tatt, mistenkt for bloddoping.

  Dürr ble selv avslørt i forbindelse med OL i Sotsji i 2014.

  Johannes Dürr dopingdokumentar
  Foto: ARD
 • Arsenal videre i FA-cupen

  Scoringer av Bukayo Saka (18) og Eddie Nketiah (20) sikret Arsenal 2-1-seier mot Bournemouth og plass i 5. runde av FA-cupen. I neste runde venter Portsmouth.

  Kvelden for Bournemouth ble dermed en ny nedtur. Klubben til Joshua King har også tapt fem av sine sju siste ligakamper.

  Mandag ble det i tillegg exit i FA-cupen.

  Arsenal
  Foto: John Walton / AP
 • Priser til Frida Karlsson

  Langrennsyndlingen Frida Karlsson mottok to priser på den svenske idrettsgallaen i Stockholm mandag.

  – Vi sees i sporet framover, sa 20-åringen fra scenen.

  Karlsson var nominert til prisen for årets gjennombrudd og i kategorien årets lag sammen med kollegene på det svenske VM-stafettlaget som tok gull i Seefeld sist vinter.

  20-åringen måtte på scenen for å hente begge prisene. Lagprisen mottok hun sammen med sprintstjernen Stina Nilsson.

  – Denne prisen vil jeg dele med alle dere som hjelper meg og har hjulpet meg på denne reisen. Vi sees i sporet framover, sa Karlsson i takketalen i Globen. (NTB)

  Frida Karlsson
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal