Solskjær: – Jeg bryr meg ikke om hva andre sier. De kan ha sin mening

To straffebommer til tross. Ole Gunnar Solskjær kan puste lettet ut etter at Manchester United slo Norwich 3-1.

Premier League - Norwich City v Manchester United

ENDELIG: Manchester United og Solskjær jubler for seier over Norwich.

– Dette har vært en god uke for oss. Det startet med en brukbar innsats mot Liverpool og nå to borteseiere, sier Solskjær til BBC etter kampen.

Han forteller videre:

– Vi har et ungt lag og av og til vil de føle presset. Men nå har vi hatt et par gode resultater, og da forsvinner litt av presset. Du kan se at de spiller med et smil om munnen, sier en fornøyd manager.

Oppgjøret mot Alexander Tetteys Norwich ble av mange fotballeksperter på forhånd sagt å være en skjebnekamp for Solskjær og hans videre manager-fremtid i klubben.

– Jeg bryr meg ikke om hva andre sier. De kan ha sin mening. Jeg blir ikke såret over hva andre sier, kommenterer han.

Resultatene må han likevel bry seg om. Et nederlag mot Norwich ville ha betydd at United ville nærmet seg nedrykksstreken. Med tre poeng i potten er imidlertid Solskjærs menn nå på 7.-plass på tabellen med 13 poeng.

MÅL: United jubler for etter 1-0.

– Måtte prestere

Ole Gunnar Solskjærs United har vist enkelte tegn til bedring etter den elendige sesongstarten. Det endte 1-1 i storkampen mot Liverpool, en kamp de fleste hadde regnet med at Manchester United skulle tape.

Og i Europaligaen, mot Partizan Beograd, sikret United sin første borteseier siden mars.

Det var da også gjestene som kom best i gang mot et av bunnlagene i Premier League (nest siste plass), og etter 21 minutter kunne 22 år gamle Scott McTominay sende United i ledelsen.

– Vi måtte prestere i dag. Vi skulle ha vunnet over Liverpool forrige uke, men denne gangen leverte vi i 90 minutter, sier Scott McTominay til BBC.

VAR i fokus

Solskjærs menn kom enkelt til mot Norwich, og etter 27 minutter ble det dømt straffe til United etter at Daniel James gikk over ende i en duell med Ben Godfrey inne i boksen. Dommer blåste ikke for situasjonen, men VAR-dommerne vurderte situasjonen på nytt og ga United straffe.

Marcus Rashford har slitt med å score mål denne sesongen. Straffesparket mot Norwich viste hvorfor. Keeper Tim Krul hadde nemlig få problemer med å redde skuddet.

– Jeg vil ikke snakke for mye om VAR. Jeg er uenig i den første avgjørelsen. Men begge burde ha vært tatt på nytt, siden målvakten ikke er på linjen, sier Solskjær.

Bare to minutter senere kom imidlertid den etterlengtede oppturen for Rashford, som denne gangen kunne utmanøvrere Krul og sørge for 2-0 etter en pasning fra James.

Marcus Rashford

BOM og MÅL: Marcus Rashford.

Ny straffebom

Straffedramatikken var imidlertid ikke over. Og nok en gang måtte VAR kobles inn da det ble dømt hands på en Norwich-spiller.

Denne gangen var det Anthony Martial som tok straffen. Og nok en gang reddet Krul skuddet. Men til tross for sjansesløsingen: Manchester United ledet 2-0 da dommeren blåste til pause.

Etter 72 minutter fikk også Martial sin revansje etter straffebommen i første omgang etter et lekkert angrep av Martial og Rashford. Det var til slutt Martial som avsluttet alene med keeper Krul - og denne gangen kunne en glad United-spiller sende ballen i nettet.

– Det var en klasseavslutning av Martial, mener Solskjær.

– Det var veldig bra for Martial å score et slikt mål.

Norwich og Onel Hernández reduserte til 3-1 like før slutt.

Norwich har kun Watford bak seg på Premier League-tabellen etter ti serieomganger. Opp til Newcastle på trygg grunn skiller det to poeng.

Jan Jönsson

Treneren stormet banen, ble utvist og prøvde å klemme dommer: – Ikke akseptabel oppførsel

I kampen mellom Vålerenga og Stabæk ble det baluba på overtid. I sentrum: Stabæk-trener Jan Jönsson.

• Grøvdal vraker 10.000 meter i EM – går for ny distanse

Karoline Bjerkeli Grøvdal (33) endrer konkurranseplanen for sommerens europamesterskap i Roma.

Hun dropper 10.000 meter og planlegger for å løpe halvmaraton.

Det bekrefter hun overfor NRK.

Nå satser hun på å løpe 5000 meter fredag 7. juni og halvmaraton 9. juni – og regnes som en sterk medaljekandidat på begge distansene.

– Det kan være en morsom kombo det, sier Grøvdal, som presiserer at hun vil ta en endelig avgjørelse etter det første løpet.

Hun vant nylig New York halvmaraton på tiden 1.09.09 minutter. Hun er rangert som den femte beste europeeren i kategoriene 5000 meter og gateløp.

Grøvdal har vel å merke ikke tatt EM-kravet på 32 minutter på 10.000 meter, men det ville vært for en formalitet å regne. Hun har løpt minuttet raskere to ganger på asfalt, men måtte tatt på seg piggsko for å kvalifisere seg til europamesterskapet. Det ønsker hun ikke å prioritere i en viktig treningsperiode inn mot EM- og OL-sesongen.

Den erfarne langdistanseprofilen har bronse på 10.000 meter og 3000 meter hinder fra tidligere europamesterskap, samt at hun har vunnet EM i terrengløp tre år på rad.

Halvmaraton er ikke en tradisjonell mesterskapsøvelse, men arrangeres i EM i år som sammenfaller med OL.

PS! EM i Roma og OL i Paris ser du på NRK.

Friidretts-VM 2023: Pressetreff
  • Storhamar sikret gullet etter «sliteseier»: – Ekstrem lettelse

Storhamar vant den femte NM-finalen med 4-3 over Vålerenga i forlengning. Med 4-1 i kamper kunne vertene juble for tittelen.

Eirik Salsten ble helten med scoring 50 sekunder ut i spilleforlengelsen. Da eksploderte det på Hamar – som hadde «mætt fjøs» med over 7100 tilskuere.

For veteran Patrick Thoresen ble det ekstra spesielt å vinne foran familien på tribunen.

– Det er helt magisk. Jeg har jo vært med på veldig mange finaler, dessverre tapt veldig mange de siste par åra, så det var en ekstrem lettelse å få være med å vinne. Jeg har drømt om dette. Dette har vært et stort, stort mål de siste åra mine, sier Thoresen til NRK.

– Det er helt sykt at det er 7000 mennesker her som har fulgt oss i tykt og tynt mer eller mindre i hele år.

Med tirsdagens triumf er Storhamars åttende kongepokal i boks. Vålerenga er fortsatt ledende i Norge med sine 26 «bøtter».

Tross tapet, lar Storhamar-trener Petter Thoresen seg imponere av motstanden og kaller tirsdagens kamp for en «sliteseier».

– Imponert av Vålerenga. De har mistet flere sentrale spillere og kriget mot Oilers i syv kamper. Jeg er faktisk imponert over det de leverer, skal jeg være helt ærlig, sier Thoresen til NRK.

Og det var gjestene fra hovedstaden som kom best i gang i den femte kampen i NM-sluttspillet. Lagets storscorer Thomas Olsen satte 1-0 etter tre og ett halvt minutt. Da Storhamar fikk muligheten i overtall i midtperioden satte Peter Quenneville inn utligningen. Storhamar gikk så opp til 2-1, før Magnus Brekke Henriksen utlignet for Vålerenga.

55 minutter og 25 sekunder ut i kampen sendte Jakob Berglund Storhamar nok en gang opp i ledelsen, men 12 sekunder før slutt sikret Vålerenga spilleforlengelse da Christopher Bengtson satte 3-3. I spilleforlengelsen sørget Saltsten for seier til Storhamar. (NRK/NTB)

NM finale Ishockey Storhamar IL - Vålerenga IF i CC Amfi. SIL - VIF
  • Sævik med ny scoring da Vålerenga beholdt tabelltoppen

Både Karina Sævik og Iris Omarsdottir scoret sitt fjerde mål for sesongen da Vålerenga slo Stabæk 3-2 på hjemmebane i Toppserien tirsdag.

Kampen skulle opprinnelig spilles i september, men ble framskyndet for å legge til rette for Vålerengas deltakelse i mesterligakvalifiseringen. Med tirsdagens seier ligger Vålerenga og Rosenborg på topp med tolv poeng, men VIF har bedre målforskjell. Deretter følger Røa med ni.

Vålerengas hjemmeseier tirsdag kom etter scoringer av Olaug Tvedten, Ylinn Tennebø og Sævik, som scoret sitt fjerde mål for sesongen. For gjestene sto spisstalentet Omarsdottir for begge nettkjenningene – den siste fem minutter før slutt. 20-åringen har i likhet med Sævik scoret fire ganger denne sesongen.

Stabæk står med seks poeng etter to seirer og tre tap hittil. Vålerenga har byderby mot Lyn til helgen, mens Stabæk får besøk av Brann. (NTB)

Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner