Hopp til innhold

Solskjær må kalle inn til familieråd – hvis det blir forlengelse

OSLO/MANCHESTER (NRK): I et møte med NRK forteller Ole Gunnar Solskjær om livet i Manchester, sjefen som hentet ham til klubben, og hva første punkt på agendaen er, dersom det skulle bli et lengre opphold i United.

Solskjær i møte med NRK

MØTET MED SOLSKJÆR: I et lite rom på Carrington møtte NRK Ole Gunnar Solskjær.

Foto: Tobias Prosch Simonsen / NRK

Like etter fredagens pressekonferanse, i et lite møterom på Carrington-anlegget, setter NRKs journalist seg ned med manageren for verdens største klubb. En manager som ikke kan annet en å glise, med fem av fem mulige seire i banken.

– Hvor mye koser du deg?

– Veldig! Selvfølgelig så er det her det største du kan oppnå som fotballtrener. Det å være leder for den gjengen og den klubben her, sier Ole Gunnar Solskjær til NRK i Manchester.

FBL-ENG-FACUP-MAN UTD-READING

DET STØRSTE: Det blir ikke større enn å lede Manchester United.

Foto: OLI SCARFF / AFP

Det ville kanskje vært naturlig at også press er en del av det å lede verdens største klubb, men på det svarer Solskjær:

– Ikke noe i det hele tatt, hva er press?

– Jeg har hatt det perfekte liv hjemme. Jeg signerte akkurat en ny kontrakt med Molde, får den muligheten her, hvorfor skal det tynge på skuldrene mine? Det spørsmålet skjønner jeg ikke helt, for det her skal jeg nyte så lenge det varer, sier kristiansunderen.

Familieråd

Likevel erkjenner han at det er plusser og minuser ved den nye jobben. Familien ble ikke med over til England og har reist hjem etter julefeiringen. Hva skjer så om han skulle bli manager på permanent basis?

– Det får vi jo se på resultatene etter hvert, om jeg får muligheten. Og får jeg muligheten så blir det vel familieråd, sier en smilende Ole Gunnar Solskjær.

Les også: På gigantens skuldre

Familiære råd har han også fått fra et annet hold. For mannen som hentet ham til Manchester United for godt og vel 20 år siden, Sir Alex Ferguson, er trenermessig som en farsfigur å regne.

– Jeg hadde ikke vært her om ikke han signerte meg, sier Solskjær.

– Han har sikkert hatt et ord med i laget om ansettelsen han og. Om personligheten min og de tingene, men klubben vet hva jeg står for. Om han ga tommel opp eller tommel ned, det vet jeg ikke. Men han har vært på besøk og gitt gode råd.

Ferguson og Solskjær

MENTOR: Sir Alex Ferguson har vært og er en mentor for Ole Gunnar Solskjær.

Foto: LINDSEY PARNABY / NTB scanpix

All lærdom fra sjefen kommer godt med. Spesielt når man skal håndtere superstjerner som blant andre Paul Pogba og Alexis Sánchez.

Les også: Kan Solskjær løse Sánchez-gåten?

– Det er fotballspillere som er gode til å spille fotball. De må bare få lov til å vite at de er gode og vi må sette de sammen i et lag. Det er hele poenget her, vi skal ha resultater. Jeg hadde mange av dem da de var i junioravdelinga. Det er ikke noe annet det enn om det er Molde eller Clausenengen Jenter 16, sier Solskjær om stjernegalleriet han kontrollerer.

Den største prøvelsen

Et stjernegalleri han kanskje skal kontrollere i lang tid fremover, men fremtiden er uansett ett stykke unna. Det samme gjelder den permanente jobben, og Solskjær selv vil ikke spekulere.

– Du rekker ikke å tenke på det, det blir feil fokus. I fotball er det sånn at hvis du tar øyet av ballen i en liten stund og blir distrahert, da merker spillerne det, klubben merker det og jeg merker det selv.

Ole Gunnar Solskjær FA-cupen

TROFEET SOM SIKRER FREMTIDEN? Ole Gunnar Solskjær er fortsatt med i kampen om FA-cuptrofeet.

Foto: Vibeke Undhjem / NRK

Den midlertidige manageren tviholder sitt fokus på én kamp av gangen, og den neste kampen blir hans største prøvelse hittil.

– Det å motivere spillerne til å spille mot Tottenham, det trenger du ikke. Vi må bare finne en taktikk og en strategi til den kampen som vi har trua på, så skal vi gi Tottenham en bra kamp.

Før den tid venter treningsleir i Dubai, den blir ikke et hvilehjem.

– Vi har en uke med trening, knallhard trening, for vi trenger å komme oss i litt bedre form. Det blir kjekt, det er artige kamper i vente, avslutter Solskjær.

MANCHESTER UNITED: Ole Gunnar Solskjær stortrives i den nye jobben.

Siste nytt

  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Forskere frykter hetebølge i Paris-OL

    Studier viser at det kan bli krevende temperaturer for utendørsutøverne i sommerens OL. Den norske troppen tar alle forholdsregler.

    Hanne Staff opplyser at det er tall og analyser som tilsier at det kan det bli varmere enn i Tokyo-OL for tre år siden.

    – Vi må virkelig ta det på alvor i forberedelsene, men jeg opplever at vi har lært mye fra Tokyo. Vi har lagt gode planer, sier Staff til NTB.

    Hun er leder for prestasjon og utvikling på Olympiatoppen.

    Tidligere i år ble det publisert en studie av tidsskriftet Npj Climate and Atmospheric Science, som undersøkte risikoen for at temperaturen i Paris kan overgå rekorden som ble satt i fjor. Den konkluderte med at det er en «ikke ubetydelig risiko». Franske helsemyndigheter har opplyst at hetebølgen i 2023 forårsaket 5000 dødsfall.

    Også det europeiske værbyrået ECMWF sine prognoser peker mot en varm sommer – muligens den varmeste siden 2017, ifølge instituttets april-prognose. Bakteppet er at 2023 var blant de varmeste årene noen gang registrert.

    En talsperson fra OL-arrangøren i Frankrike har tidligere uttalt til AFP at hetebølger og ekstremvær er faktorer de tar med i betrakningen og som de forbedereder seg så mye som mulig på for å iverksette nødvendige tiltak.

    Blant tiltakene er enten tidlig eller sent tidspunkt for konkurranser for å unngå den verste varmen. Det gjelder idretter som friidrett, sandvolleyball og tennis. (NTB)

    Hanne Staff på mediemøte 100 dager til OL
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Medaljesjanse glipper trolig for Norge i OL

    En medalje ville vært innen rekkevidde for Norge med Casper Ruud og Ulrikke Eikeri i mixed double i tennis i Paris-OL, men det ligger dårlig an.

    Utfordringen er at om man skal delta i mixed double, må man fra før være kvalifisert til enten single- eller doubleturneringen.

    – Det er en liten sjanse, men den er der, sier Fredrik Lovén til NTB.

    Han er landslagsansvarlig i Norges tennis- og padelforbund.

    For at Ruud/Eikeri skal bli en realitet i Paris, bør Eikeri spille seg til en plass innenfor topp ti på doublerankingen. Da vil hun umiddelbart være kvalifisert, men hun trenger da en landsvenninne innenfor topp 300 på en av rankingene.

    Malene Helgø er for øyeblikket på 388.-plass på singlerankingen. Etter det vil OL-plassene fordeles etter den kombinerte rangeringen til de to double-spillerne.

    31 år gamle Eikeri er for øyeblikket på 26.-plass på doublerankingen etter et knepent finaletap i Stuttgart søndag.

    I Tyskland pådro dessuten Eikeri seg en skade som gjør at hun blir på sidelinjen i en kort periode.

    Det er kun 16 lag som stiller i mixed double-turneringen i OL.

    – Ruud/Eikeri ville utgjort en stor medaljemulighet?

    – Ja. Det viste de i United Cup i desember (slo Kroatia). Casper spiller egentlig ikke double eller mixed spesielt ofte, men er man god i tennis, pleier det å fungere i double òg, sier Lovén.

    Eikeri har blant annet spilt finalen i Roland-Garros i mixed double. På WTA-touren har hun tre doubletitler.

    Verdensrankingen 10. juni bestemmer hvilke utøvere som kvalifiserer seg til sommerens leker.

    (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: Erlend Havsgård Martinsen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal