Hopp til innhold

Solskjær varsler prat med spillerne: – Noen standarder forventes

Ole Gunnar Solskjær vil prate med spillerne som vrakes til hans første kamp i sjefsstolen. Der vil han være tydelig på hva som forventes av dem.

SE: Ole Gunnar Solskjærs pressekonferanse. Bilder med tillatelse fra TV2

Allerede lørdag må Ole Gunnar Solskjær ta sin første store avgjørelse som Manchester United-trener, når han skal velge sitt første lag til å møte Cardiff.

Noen spillere vil blir vraket, og Solskjær er klar på at han har forventninger til hvordan de skal takle det.

– Jeg kommer selvfølgelig til å sette meg og snakke med dem som ikke spiller, og hva jeg forventer av dem. Når du spiller for Manchester United så er det noen standarder som forventes, og en av dem er å være en lagspiller. Og jeg tror ikke noen har vært på benken like mye som meg. Det sier jeg alltid til spillerne, sier Solskjær.

Tok kontakt med Ferguson

På pressekonferansen før kampen avslører Solskjær tok kontakt med sin gamle trener Sir Alex Ferguson for å få noen tips når han nå skal styre skuta i Manchester United.

– Jeg har allerede snakket med Ferguson, for det er ingen bedre å få råd av, avslørte Solskjær på sin aller første pressekonferanse som manager for Manchester United.

Solskjær forteller også at han allerede i 2003 begynte å ta notater av hvordan Ferguson jobbet som manager.

– Han har påvirket meg med alt. Måten han har jobbet med folk, måten han holdt 25 toppspillere glade og sultne. Han har vært min mentor. Siden 2003 har jeg notert hvordan han løste det i forskjellige situasjoner.

Ferguson og Solskjær

RINGTE SJEFEN: Ole Gunnar Solskjær ringte gamlesjefen for å få hjelp.

Foto: LINDSEY PARNABY / NTB scanpix

Mangler stjernespiss

Men allerede nå har Solskjær fått sin første utfordring i sjefsstolen på Old Trafford. Stjernespissen Romelu Lukaku mister de to neste kampene av private grunner, ifølge Daily Mail. Dermed må Solskjær se etter andre alternativer på topp.

SOCCER-ENGLAND-MUN-MCI/

FÅTT FRI: Romelu Lukaku

Foto: CARL RECINE / Reuters

– Han har fått noen dager fri. Jeg har ikke sett ham enda. Jeg har heller ikke sett Sanchez, han er på vei tilbake nå. Jeg ser frem til å møte dem, det ble bestemt før min tid, fortalte Solskjær.

Torsdag kveld slapp Manchester United det første intervjuet med nordmannen siden han ble ansatt. Der fortalte 45-åringen at å returnere til gamleklubben var som å komme hjem.

På pressekonferansen fortalte Solskjær at han aldri var i tvil da Manchester United ringte.

– Jeg tenkte ikke to ganger da de ringte og ville signere meg som spiller, og selvsagt dette er en større ære. Det er et privilegium å hjelpe klubben i et par måneder.

Sportsnyheter

Da supertalentene trollbandt Norge: – Jeg har prøvd å slette det fra minnet

For ti år siden herjet to 17-åringer med erfarne landslagsspillere i cupfinalen, og lørdag stod duoen ansikt til ansikt i mesterligafinalen. Der var de toneangivende for hvert sitt lag.

Siste nytt

 • Tiger Woods trakk seg fra PGA-mesterskapet

  Tiger Woods trakk seg fra det amerikanske PGA-mesterskapet etter en tung 79-runde søndag. Det er første gang han har trukket seg fra en majorturnering.

  Arrangøren meldte etter avslutningen av lørdagens runde at golflegenden har gitt beskjed om at han ikke kommer til å spille søndagens runde.

  Woods haltet rundt på banen i kjølig vær og sjenerende vind, og runden ni slag over par er hans dårligste i turneringen noensinne, og den tredje dårligste i en majorturnering. Underveis fikk han bogey på fem strake hull.

  Etter lørdagens runde var han på delt sisteplass blant de 79 spillerne som fortsatt var med i PGA-mesterskapet. Norske Viktor Hovland hadde også en tung dag. 24-åringen hadde problemer på dag tre, og falt på listene etter en rekke bogeyer. Hovland både startet og avsluttet dagen med bogey, og med seks stykker totalt leverte han en runde fem slag over par. Det gir delt 45.-plass før siste runde.

  PGA Championship - Round 3
  Foto: Christian Petersen / AFP
 • Mbappé feiret ny kontrakt med hattrick

  Kylian Mbappé strålte etter å ha kunngjort at han blir værende i Paris. Den franske stjernen feiret ny PSG-kontrakt med hattrick i 5-0-seieren over Metz.

  – Jeg er veldig glad for å bli værende i Frankrike. I Paris, i min by, sa Mbappé til tilskuerne på Parc des Princes da han før kampstart holdt opp en trøye med "Mbappé 2025" på ryggen.

  Mbappé forlenger med Paris Saint-Germain fram til 2025 og skroter en gigantovergang til Real Madrid.

  Kanskje var det noen tusen kilo med press som forsvant fra skuldrene hans. Da kampen kom i gang, herjet Mbappé og de andre storstjernene i PSG. Først satte Mbappé inn 1-0 etter assist fra Angel di Maria etter 25 minutter, før Lionel Messi viste klasse bare to minutter senere.

  Kylian Mbappé
  Foto: FRANCOIS NASCIMBENI / AFP
 • Norge straffet i undertall – tapte mot Tsjekkia

  De norske ishockeygutta holdt følge med storfavoritt Tsjekkia i spill fem mot fem, men tapte VM-kampen 1-3 etter nye problemer i undertall.

  Tsjekkia startet VM på skuffende vis, men har hevet seg etter at blant andre NHL-profil David Pastrnak kom inn i troppen. Norge øynet håpet om en sjokkseier, men i stedet ble det tap nummer sju på rad mot Tsjekkia.

  Men de norske gutta holdt godt følge med Tsjekkia så lenge alle spillere var på isen. I rent fem-mot-fem-spill ble det 0-0.

  – Det er litt sånn det er. Det er jevnt i alle kampene og vanskelig å score i fem mot fem. Så det gjelder å holde seg unna utvisningsboksen, sa Norges Andreas Martinsen til Viaplay.

  Norge sliter nemlig i undertall. Så langt i VM har over 1 av 3 undertallsperioder endt med baklengsmål. Det gjentok seg lørdag. To undertall og ett tsjekkisk straffeslag ga 3-0 før Ludvig Hoff reduserte i tredje periode. Det ble det eneste norske målet tross flere sjanser.

  Roman Cervenka kunne sette inn 4-1 i et tomt norsk bur halvannet minutt før full tid.

  – Det er mye bra som vi bare må ta med oss. Vi spiller mot et av verdens beste hockeylag, sa Martinsen.

  Søndag venter Sverige for Norge.

  Finland Hockey Worlds
  Foto: Jussi Nukari / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste