Hopp til innhold

Solskjær varsler prat med spillerne: – Noen standarder forventes

Ole Gunnar Solskjær vil prate med spillerne som vrakes til hans første kamp i sjefsstolen. Der vil han være tydelig på hva som forventes av dem.

SE: Ole Gunnar Solskjærs pressekonferanse. Bilder med tillatelse fra TV2

Allerede lørdag må Ole Gunnar Solskjær ta sin første store avgjørelse som Manchester United-trener, når han skal velge sitt første lag til å møte Cardiff.

Noen spillere vil blir vraket, og Solskjær er klar på at han har forventninger til hvordan de skal takle det.

– Jeg kommer selvfølgelig til å sette meg og snakke med dem som ikke spiller, og hva jeg forventer av dem. Når du spiller for Manchester United så er det noen standarder som forventes, og en av dem er å være en lagspiller. Og jeg tror ikke noen har vært på benken like mye som meg. Det sier jeg alltid til spillerne, sier Solskjær.

Tok kontakt med Ferguson

På pressekonferansen før kampen avslører Solskjær tok kontakt med sin gamle trener Sir Alex Ferguson for å få noen tips når han nå skal styre skuta i Manchester United.

– Jeg har allerede snakket med Ferguson, for det er ingen bedre å få råd av, avslørte Solskjær på sin aller første pressekonferanse som manager for Manchester United.

Solskjær forteller også at han allerede i 2003 begynte å ta notater av hvordan Ferguson jobbet som manager.

– Han har påvirket meg med alt. Måten han har jobbet med folk, måten han holdt 25 toppspillere glade og sultne. Han har vært min mentor. Siden 2003 har jeg notert hvordan han løste det i forskjellige situasjoner.

Ferguson og Solskjær

RINGTE SJEFEN: Ole Gunnar Solskjær ringte gamlesjefen for å få hjelp.

Foto: LINDSEY PARNABY / NTB scanpix

Mangler stjernespiss

Men allerede nå har Solskjær fått sin første utfordring i sjefsstolen på Old Trafford. Stjernespissen Romelu Lukaku mister de to neste kampene av private grunner, ifølge Daily Mail. Dermed må Solskjær se etter andre alternativer på topp.

SOCCER-ENGLAND-MUN-MCI/

FÅTT FRI: Romelu Lukaku

Foto: CARL RECINE / Reuters

– Han har fått noen dager fri. Jeg har ikke sett ham enda. Jeg har heller ikke sett Sanchez, han er på vei tilbake nå. Jeg ser frem til å møte dem, det ble bestemt før min tid, fortalte Solskjær.

Torsdag kveld slapp Manchester United det første intervjuet med nordmannen siden han ble ansatt. Der fortalte 45-åringen at å returnere til gamleklubben var som å komme hjem.

På pressekonferansen fortalte Solskjær at han aldri var i tvil da Manchester United ringte.

– Jeg tenkte ikke to ganger da de ringte og ville signere meg som spiller, og selvsagt dette er en større ære. Det er et privilegium å hjelpe klubben i et par måneder.

Siste nytt

 • Tsjekkisk sensasjon til finale i Roland-Garros – full kollaps for verdenstoeren

  Karolina Muchova slo til med et dramatisk comeback og booket finaleplass i Roland-Garros. Hun avverget en matchball i møtet med Aryna Sabalenka.

  Alt lå til rette for Sabalenka i tredje sett. Belaruseren ledet 5-2 og var ett poeng unna finalen i Paris, men lot sjansen glippe. Det skulle koste verdenstoeren dyrt.

  Muchova kom mesterlig tilbake og dunket inn to vellykkede bruddballer. Tsjekkeren servet så nådeløst hjem seieren i en kamp som endte 7-6 (7-5), 6-7 (5-7), 7-5.

  For første gang er hun finaleklar i en Grand Slam-turnering. (NTB)

  APTOPIX France Tennis French Open
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Carlsen fortsatt seiersløs: – Ett steg nærmere å være ferdig med turneringen

  Magnus Carlsen har én sjanse igjen til å vinne et langsjakkparti i årets Norway Chess. Torsdag ble det nok en remis i møtet med Shakhriyar Mamedyarov.

  Spillerne ble enige om å la partiet ende uavgjort etter vel 30 trekk. Reglene i turneringen tilsier at man ved remis skal kåre en vinner etter spill i armageddon.

  Der var Carlsen nok en gang best. Med svarte brikker var han i tidstrøbbel, men greide likevel å ta sin sjuende strake seier på denne måten. Slikt blir det ikke nok poeng av, og allerede etter sju runder var Carlsen ute av stand til å ta sin femte strake Norway Chess-tittel.

  – Jeg ville bare spille solid, siden jeg var litt lei av dårlige opplevelser. Derfor tenkte jeg at jeg i hvert fall ikke skulle ta unødvendig risiko. Det var ett steg nærmere å være ferdig med turneringen, sa Carlsen smilende til TV 2.

  Fredag har han en siste mulighet til å vinne et langsjakkparti i Stavanger. (NTB)

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Uno-X-rytter imponerte: På pallen i Dauphiné

  Fjorårets Tour de France-vinner Jonas Vingegaard tok en suveren soloseier på den femte etappen i Critérium Dauphiné. Et drøyt halvminutt bak kom det en mindre gruppe som spurtet om de gjenværende plassene på podiet.

  Der viste norske Tobias Halland Johannessen seg frem. Tidligere verdensmester Julian Alaphilippe klarte akkurat å slå Johannessen i spurten, men nordmannen tok med seg en svært fin tredjeplass.

  Det er 23-åringens første pallplass for sesongen.

  Johannessen blir etter alle solemerker en av de viktigste rytterne til Uno-X i sommerens Tour de France, hvor laget deltar for første gang.

  Rittet avsluttes søndag.

  Tobias Halland Johannessen
  Foto: Tuva Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste