Solskjær varsler prat med spillerne: – Noen standarder forventes

Ole Gunnar Solskjær vil prate med spillerne som vrakes til hans første kamp i sjefsstolen. Der vil han være tydelig på hva som forventes av dem.

SE: Ole Gunnar Solskjærs pressekonferanse. Bilder med tillatelse fra TV2

Allerede lørdag må Ole Gunnar Solskjær ta sin første store avgjørelse som Manchester United-trener, når han skal velge sitt første lag til å møte Cardiff.

Noen spillere vil blir vraket, og Solskjær er klar på at han har forventninger til hvordan de skal takle det.

– Jeg kommer selvfølgelig til å sette meg og snakke med dem som ikke spiller, og hva jeg forventer av dem. Når du spiller for Manchester United så er det noen standarder som forventes, og en av dem er å være en lagspiller. Og jeg tror ikke noen har vært på benken like mye som meg. Det sier jeg alltid til spillerne, sier Solskjær.

Tok kontakt med Ferguson

På pressekonferansen før kampen avslører Solskjær tok kontakt med sin gamle trener Sir Alex Ferguson for å få noen tips når han nå skal styre skuta i Manchester United.

– Jeg har allerede snakket med Ferguson, for det er ingen bedre å få råd av, avslørte Solskjær på sin aller første pressekonferanse som manager for Manchester United.

Solskjær forteller også at han allerede i 2003 begynte å ta notater av hvordan Ferguson jobbet som manager.

– Han har påvirket meg med alt. Måten han har jobbet med folk, måten han holdt 25 toppspillere glade og sultne. Han har vært min mentor. Siden 2003 har jeg notert hvordan han løste det i forskjellige situasjoner.

Ferguson og Solskjær

RINGTE SJEFEN: Ole Gunnar Solskjær ringte gamlesjefen for å få hjelp.

Foto: LINDSEY PARNABY / NTB scanpix

Mangler stjernespiss

Men allerede nå har Solskjær fått sin første utfordring i sjefsstolen på Old Trafford. Stjernespissen Romelu Lukaku mister de to neste kampene av private grunner, ifølge Daily Mail. Dermed må Solskjær se etter andre alternativer på topp.

SOCCER-ENGLAND-MUN-MCI/

FÅTT FRI: Romelu Lukaku

Foto: CARL RECINE / Reuters

– Han har fått noen dager fri. Jeg har ikke sett ham enda. Jeg har heller ikke sett Sanchez, han er på vei tilbake nå. Jeg ser frem til å møte dem, det ble bestemt før min tid, fortalte Solskjær.

Torsdag kveld slapp Manchester United det første intervjuet med nordmannen siden han ble ansatt. Der fortalte 45-åringen at å returnere til gamleklubben var som å komme hjem.

På pressekonferansen fortalte Solskjær at han aldri var i tvil da Manchester United ringte.

– Jeg tenkte ikke to ganger da de ringte og ville signere meg som spiller, og selvsagt dette er en større ære. Det er et privilegium å hjelpe klubben i et par måneder.

Siste nytt

 • Adegbenro ut med skade

  Rosenborg slo 1. divisjonslaget Stjørdals Blink 3-1 i en treningskamp torsdag, men et skår i gleden var at Samuel Adegbenro måtte gå av banen tidlig etter å ha fått vondt i låret. På Twitter skriver Rosenborg at det trolig ikke er snakk om noen alvorlig skade, men at han gikk av for ikke å ta noen sjanser.

  En gammel RBK-kjenning markerte seg da Vålerenga slo Mjøndalen 2-0 på bortegress i en annen treningskamp. Matthías Vilhjálmsson scoret 1-0-målet etter 53 minutters spill. Mot slutten doblet Bård Finne Vålerengas ledelse.

  Samuel Adegbenro
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen
 • Børven ble matchvinner

  I Odds treningskamp hjemme mot Start ble Torgeir Børven matchvinner for skienslaget. Han scoret seiersmålet etter en drøy times spill og sørget for 2-1 til Odd. Eman Markovic hadde sendt Start i føringen før pause. Utligningen kom ved Onyekachi «Kachi» Ugwuadu etter 53 minutter.

  pPG8lbeDRFI
  Foto: Fredrik Hagen
 • Hegerberg tilbake med ball

  Stjernespissen Ada Stolsmo Hegerberg (24) driver opptrening etter korsbåndskaden i Polen. Onsdag trente hun med ball for første gang, ifølge L'Equipe. Hegerberg skadet det høyre kneet alvorlig under en treningsøkt i januar. Normal rehabiliteringstid etter en korsbåndskade er minst ni måneder, og Lyon-proffen gjør store framskritt. Hun befinner seg for tiden i Polen, der ektemannen Thomas Rogne spiller for Lech Poznan. Der er hun altså i gang med balltrening. (©NTB)

  16-delsfinalen i Champions League kvinner. Avaldsnes - Lyon (0-2)
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal