Klopp mener Solskjær bør få fast jobb: – Han er briljant

Søndag møter Manchester United Liverpool til storkamp i Premier League.

Solskjær

Ole Gunnar Solskjær står med elleve seiere, én uavgjort og ett tap i sin periode som Manchester United-manager.

Foto: Matt Dunham / AP

Manchester United mot Liverpool. I fotball betyr noen kamper langt mer enn andre. Denne kampen er en slik kamp.

Ole Gunnar Solskjær har spilt kampen flere ganger som spiller. På pressekonferansen to dager før oppgjøret, beskriver han hvor mye denne kampen betyr.

– Jeg vet om magien for fansen, de som jobber her. Det er mange kommentarer om at dette er den store kampen. Vi har sett frem mot den, sier Solskjær, før han legger til:

– Så er det vår jobb å fokusere og kanaliserer energien inn i en prestasjon.

På Liverpools pressekonferanse snakket manager Jürgen Klopp om Solskjær. Tyskeren mener Uniteds midlertidige manager bør få jobben permanent.

– Det er ingen tvil om at han vil være trener også neste år. Det er klart. Kan du se for deg at de henter inn en ny manager? Han fortjener det 100 prosent, sa Klopp på fredagens pressekonferanse.

Inviterer Ferguson

Solskjær har flere ganger hatt samtaler med Ferguson etter at nordmannen overtok United. For første gang siden Ferguson selv var trener, har han vært tilbake på treningsfeltet til de røde djevlene.

FILE PHOTO: Manchester United Training

Ole Gunnar Solskjær har hatt Sir Alex Ferguson som sin mentor, både før og etter at han overtok som United-manager.

Foto: Phil Noble / Reuters

Nå går Solskjær enda lenger i sitt samarbeid med manager-legenden før storkampen mot Liverpool.

– Sir Alex vil være velkommen til å snakke med spillerne dersom han ønsker. Vi vet hvor mye kampene mot Liverpool betød for han. Spillerne vet det, sier Solskjær.

Kanskje fikk det noen av journalistene til å stusse. Han fikk umiddelbart spørsmål om det var aktuelt å la sin mentor holde en peptalk for spillerne før kampen.

– Nei, svarte Solskjær kategorisk da.

– Bygger et lag som er verdig historien

I Manchester United er man vant til å vinne kamper og trofeer. Slik har det ikke nødvendigvis vært de siste årene.

Siden Ferguson ga seg, har ikke klubben vunnet Premier League. De står med ett FA-cuptrofe, ett ligacuptrofe og en seier i Europaligaen de siste seks årene. I tillegg har de vunnet Community Shield to ganger.

Ferguson

Sir Alex Ferguson har vært på en rekke United-kamper etter at Solskjær overtok som midlertidig manager for klubben. Han har fått mye å smile for i perioden.

Foto: Franck Fife / AFP

Solskjær hinter om at det ikke er godt nok på pressekonferansen.

– Vi vil bygge et lag som er verdig i Uniteds historie, sier Solskjær.

Rivalen Liverpools manager, Jürgen Klopp, sier på sin pressekonferanse at han er svært imponert over hva Solskjær har fått til.

– Han gjør en briljant jobb. Det handler om å få ut potensialet til laget, forbedre kvaliteten. Det er åpenbart det han har gjort, og det gjør han til manager for en toppklubb, sier Klopp ifølge Sky Sports.

Siste nytt

 • Tyskland slo Nederland i EM-kvalik

  Tyskland vant 3-2 over Nederland i EM-kvalifiseringen søndag. Gjestene ledet 2-0 til pause i Amsterdam, men i den andre omgangen scoret Nederland to ganger. Det gikk mot poengdeling, men ett minutt før slutt ble Nico Schulz matchvinner for Tyskland.

  Nico Schulz og lagkameratene feirer etter Tysklands 3-2-scoring mot Nederland
  Foto: Emmanuel Dunand / AFP
 • NM-gull til Kristoffersen

  Henrik Kristoffersen lå på en tredjeplass før den finaleomgangen i Hemsedal, men kjørte seg opp og tok NM-gullet. Leif Kristian Nestvold-Haugen tok sølvet og Max Røiseland tok bronsen.

  AFP_1EQ832
  Foto: JAVIER SORIANO

Sendeplan

Kl. Program Kanal