Hopp til innhold

Solskjær følger treningene til Uniteds kvinnelag: – Han har tett dialog med treneren

Ole Gunnar Solskjær følger med på mer enn det som skjer på herresiden i Manchester United. Landslagsprofil Vilde Bøe Risa avslører at han også har full kontroll på kvinnelaget.

Vilde Bøe Risa og Ole Gunnar Solskjær

ENGASJERT: Vilde Bøe Risa (t.v.) synes det er stas med Ole Gunnar Solskjærs engasjement for klubbens kvinnesatsing. Her er han avbildet på kamp sammen med datteren Karna (18) som selv er en talentfull spiller.

Foto: MAGI HAROUN/REX / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / COLIN POULTNEY/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL

– Ole Gunnar er innom og hilser på av og til. Han kommer på treningene våre og slår av en prat, så det er veldig hyggelig, forteller Vilde Bøe Risa.

Hun fikk «drømmeovergangen» til den engelske superligaklubben Manchester United i sommer, og til tross for en kort oppkjøring med laget spilte hun seg rett inn i startelleveren.

Risa er full av lovord om klubbens profesjonalitet og miljø, men at hun jevnlig skulle henge med herrelagets manager, Ole Gunnar Solskjær, kom som en overraskelse.

– Han har full kontroll på det meste og han kjenner alle damespillerne. Han er jo på treningene våre, så da blir han godt kjent med oss, forteller midtbanespilleren.

Foreløpig har han ikke kommet med konkrete råd og coaching til henne.

– Men han har jo tett dialog med treneren vår, så jeg ser for meg at de utveksler litt spillestil og sånne ting.

Risa og Solskjær på Old Trafford

PÅ VEGGEN: Vilde Bøe Risa og en rekke andre Manchester United-profiler.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Pryder Old Trafford

I tillegg til å henge med Solskjær på trening er de to avbildet sammen på Old Trafford. Hun er en av de mange United-stjernene som pryder veggen på den mye besøkte fotballarenaen.

– Det var en på laget som ble tagget i et bilde på Instagram og bare: «Vi henger på veggen på Old Trafford» og jeg svarte «nei, det kan ikke stemme», forteller Risa.

yHGcSPIZQWk

NORSK DUO: Risa er portrettert ved siden av Solskjær.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Men de to tok turen til stadion og fant raskt ut at de var der, side om side med Cristiano Ronaldo, Jadon Sancho og Marcus Rashford.

– Det er ganske utrolig. Det er jo den retningen det går nå. Vi blir mye mer profilert sammen med herrelaget, og vi er jo én klubb og to lag, så det er vel sånn det skal være. Men utrolig kjekt, innrømmer hun.

Solskjærs datter på U21-laget

Denne uken er Risa og klubbvenninne Maria Thorisdottir på plass i Oslo for å spille VM-kvalifisering med landslaget.

Begge United-spillerne har struttet av selvtillit på trening, og det er kanskje ikke så rart etter å ha vært sterkt delaktige i at klubben står med seks poeng av seks mulige i serieåpningen.

4J3NJMv6QOs

JUBEL: Maria Thorisdottir (t.h.) scoret ett av målende i 3-1-seieren over Leicester søndag.

Foto: CRAIG BROUGH / Reuters

Og kanskje får Risa og Thorisdottir enda en norsk lagvenninne etter hvert. For Solskjærs datter, Karna Solskjær, har storspilt for Uniteds U21-lag i år.

– Hun fikk muligheten til å være med bort her. Selv om det var en vanskelig sesong for alle, så tror jeg hun trives, sa Ole Gunnar Solskjær nylig i et intervju med Dagbladet.

18-åringens fotballtalent bidrar trolig til at manageren følger ekstra godt med på kvinnesatsingen i klubben.

– Jeg ser de kampene jeg kan se, og jeg tror alle foreldre følger med. Så hun trives med fotball og det gjør Noah og Eliah også. De er vel skadet av miljøene de er oppvokst i.

  • Se VM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Armenia på NRK 1 eller i NRK TV fra kl. 17.50 torsdag.

Siste nytt

  • Nadal gjorde kort prosess i etterlengtet comeback – feide Cobolli av grusen

    Rafael Nadal imponerte da han endelig var tilbake på tennisbanen igjen. 37-åringen feide Flavio Cobolli av grusen i Barcelona Open.

    Nadal vant 6-2, 6-3 over den 62.-rangerte italieneren. Dermed tok han seg videre til kamp mot Alex de Minaur i neste runde. Nadal har vunnet turneringen 12 ganger.

    Det var gruskongens første kamp på favorittunderlaget siden han slo Casper Ruud i finalen i Roland-Garros i juni 2022. Han har vært plaget av skader siden da, og hans forrige kamp var i januar.

    Under skadeoppholdet har Nadal falt til 644.-plass på ATP-rankingen. (NTB)

    Nadal
    Foto: NTB
  • Norges håndballmenn møter Danmark og Frankrike i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og tittelforsvarer Frankrike da trekningen for OL-turneringen i håndball for menn ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe B med Danmark, Ungarn, Frankrike, Egypt og Argentina.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    OL-turneringen i håndball spilles fra 27. juli til 11. august. Innledningskampene er lagt til Paris Expo Porte de Versailles, og finalerundene skal spilles i Stade Pierre-Mauroy i Lille.

    Frankrike er tittelforsvarer i OL både for kvinner og menn. (NTB)

    EHF 2024 Mens European Handball Championship Main Round Norway v Portugal
    Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters
  • Norges håndballkvinner møter Danmark og Sverige i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og Sverige da trekningen for OL-turneringen i håndball for kvinner ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe A med Tyskland, Slovenia, Sverige, Danmark og Sør-Korea.

    Norges herrer møter Danmark, Frankrike, Ungarn, Egypt og Argentina i deres OL-gruppe.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    Norge var i samme seedingspulje som Kroatia, og kroatene var dermed de eneste Norge ikke kunne trekke. Frankrike fikk som tittelforsvarer velge gruppe etter at fem lag var trukket i hver. (NTB)

    gaGQ0Njsuwg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal