Hopp til innhold

Solskjær skal diskutere overganger med den mektige United-sjefen

MANCHESTER (NRK): Lørdag venter Solskjærs første FA-cup-møte. Likevel er det knyttet minst like mye spenning rundt overgangsvinduet som nettopp åpnet.

Ole Gunnar Solskjær

SKRYTER AV LAGET: Ole Gunnar Solskjær er fornøyd med innsatsen til spillerne.

Foto: Tobias Prosch Simonsen / NRK

For det er stor forventning rundt hva de engelske klubbene vil foreta seg frem til «Deadline Day» – det gjelder naturligvis Manchester United også. Som midlertidig manager er det usikkert hvor mye Solskjær har å si for valgene som tas i det kommende overgangsvinduet.

– Klubben har trolig en plan, for man planlegger ikke bare for én dag eller én måned i forveien. Overgangsvinduet har trolig vært planlagt siden i sommer. Jeg er sikker på at de har sine mål, sa Solskjær til et samlet pressekorps før han fortsatte:

– Jeg er her for å si hva jeg mener og jeg regner med at vi setter oss ned og snakker om det. Samtidig er jeg her for å jobbe med de jeg har. De har alle prestert og så lenge de presterer, burde de få muligheten til å spille. Det er min jobb, forbedre individene og forbedre laget.

Solskjær har gått seirende ut av sine fire første kamper, men holdt kun nullen mot Newcastle. Napolis stopperkjempe Kalidou Koulibaly er en som lenge har vært linket til klubben, og er nevnt som en som kan ordne opp i forsvarsproblemene i Manchester-klubben.

– Ekle kamper

Etter fellesseansen med pressen, satte NRK seg ned med mannen som nå leder verdens største klubb, og som skal møte Reading på Old Trafford i morgen.

– FA-cupkamper er alltid tøft, cup i Norge også, det er ekle kamper, sier Ole Gunnar Solskjær til NRK i Manchester.

SOCCER-ENGLAND-MUN-HDD/

FÅR MULIGHETEN: Ole Gunnar Solskjær vil gjøre noen endringer i laget i møtet med Reading.

Foto: DAVID KLEIN / Reuters

Samtidig er Reading et lag som for tiden ligger nest sist i Mesterskapsserien, nivå to i England. Det gir Solskjær en mulighet til å teste ut nye spillere, etter at store spillere som Paul Pogba har briljert etter hans ankomst.

– De fleste som er her, har lyst til å være med. Det skal bli spennende å se (Romelu) Lukaku og (Alexis) Sanchez fra start, hvordan de reagerer. (Sergio) Romero i mål, som jeg syns har vært en fantastisk keeper.

Kanskje er det også noen nerver hos den balanserte nordmøringen, for FA-cuptrofeet har de fortsatt sjansen til å løfte.

– Ikke det at vi forventer å alltid vinne, men United kan vinne FA-cupen hvert eneste år. Det er det trofeet vi har størst sjanse til å løfte i år, sier Solskjær til NRK.

Vil ikke spekulere om fremtiden

Solskjær har blitt en populær mann blant supporterne etter at han tok over som midlertidig manager. Og lykkes han, mot Reading og i FA-cupen, vil nok ikke spørsmålene og overskriftene om en permanent trenerjobb ligge brakk.

Solskjær i møte med NRK

SPEKULERER IKKE: Ole Gunnar Solskjær ønsker ikke å si noe om muligheten for en permanent jobb i Manchester United.

Foto: Tobias Prosch Simonsen / NRK

Det gjorde de ikke på dagens pressekonferanse heller:

– Har du snakket med klubben om din fremtid?

– Nei, det er veldig tidlig enda. Da jeg kom inn var klubben åpen og ærlig om at de ser etter den neste manageren, men jo lenger man er her, jo mer trives man med det. Det handler om å ta en kamp av gangen, og når de annonserer den neste manageren, om det er meg eller noen andre, så ønsker jeg de lykke til.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal