Solskjær følger treningene til Uniteds kvinnelag: – Han har tett dialog med treneren

Ole Gunnar Solskjær følger med på mer enn det som skjer på herresiden i Manchester United. Landslagsprofil Vilde Bøe Risa avslører at han også har full kontroll på kvinnelaget.

Vilde Bøe Risa og Ole Gunnar Solskjær

ENGASJERT: Vilde Bøe Risa (t.v.) synes det er stas med Ole Gunnar Solskjærs engasjement for klubbens kvinnesatsing. Her er han avbildet på kamp sammen med datteren Karna (18) som selv er en talentfull spiller.

Foto: MAGI HAROUN/REX / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / COLIN POULTNEY/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL

– Ole Gunnar er innom og hilser på av og til. Han kommer på treningene våre og slår av en prat, så det er veldig hyggelig, forteller Vilde Bøe Risa.

Hun fikk «drømmeovergangen» til den engelske superligaklubben Manchester United i sommer, og til tross for en kort oppkjøring med laget spilte hun seg rett inn i startelleveren.

Risa er full av lovord om klubbens profesjonalitet og miljø, men at hun jevnlig skulle henge med herrelagets manager, Ole Gunnar Solskjær, kom som en overraskelse.

– Han har full kontroll på det meste og han kjenner alle damespillerne. Han er jo på treningene våre, så da blir han godt kjent med oss, forteller midtbanespilleren.

Foreløpig har han ikke kommet med konkrete råd og coaching til henne.

– Men han har jo tett dialog med treneren vår, så jeg ser for meg at de utveksler litt spillestil og sånne ting.

Risa og Solskjær på Old Trafford

PÅ VEGGEN: Vilde Bøe Risa og en rekke andre Manchester United-profiler.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Pryder Old Trafford

I tillegg til å henge med Solskjær på trening er de to avbildet sammen på Old Trafford. Hun er en av de mange United-stjernene som pryder veggen på den mye besøkte fotballarenaen.

– Det var en på laget som ble tagget i et bilde på Instagram og bare: «Vi henger på veggen på Old Trafford» og jeg svarte «nei, det kan ikke stemme», forteller Risa.

yHGcSPIZQWk

NORSK DUO: Risa er portrettert ved siden av Solskjær.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Men de to tok turen til stadion og fant raskt ut at de var der, side om side med Cristiano Ronaldo, Jadon Sancho og Marcus Rashford.

– Det er ganske utrolig. Det er jo den retningen det går nå. Vi blir mye mer profilert sammen med herrelaget, og vi er jo én klubb og to lag, så det er vel sånn det skal være. Men utrolig kjekt, innrømmer hun.

Solskjærs datter på U21-laget

Denne uken er Risa og klubbvenninne Maria Thorisdottir på plass i Oslo for å spille VM-kvalifisering med landslaget.

Begge United-spillerne har struttet av selvtillit på trening, og det er kanskje ikke så rart etter å ha vært sterkt delaktige i at klubben står med seks poeng av seks mulige i serieåpningen.

4J3NJMv6QOs

JUBEL: Maria Thorisdottir (t.h.) scoret ett av målende i 3-1-seieren over Leicester søndag.

Foto: CRAIG BROUGH / Reuters

Og kanskje får Risa og Thorisdottir enda en norsk lagvenninne etter hvert. For Solskjærs datter, Karna Solskjær, har storspilt for Uniteds U21-lag i år.

– Hun fikk muligheten til å være med bort her. Selv om det var en vanskelig sesong for alle, så tror jeg hun trives, sa Ole Gunnar Solskjær nylig i et intervju med Dagbladet.

18-åringens fotballtalent bidrar trolig til at manageren følger ekstra godt med på kvinnesatsingen i klubben.

– Jeg ser de kampene jeg kan se, og jeg tror alle foreldre følger med. Så hun trives med fotball og det gjør Noah og Eliah også. De er vel skadet av miljøene de er oppvokst i.

 • Se VM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Armenia på NRK 1 eller i NRK TV fra kl. 17.50 torsdag.

Sportsnyheter

Football, Eliteserien, Molde - Bodø/Glimt

Glimt-sjefens beskjed til Ståle Solbakken: Ola (23) hører hjemme på landslaget

Bodø/Glimt og Ola Solbakken (23) fortsetter å imponere. Glimt-trener Kjetil Knutsen mener formspilleren nå bør få sjansen med flagget på brystet.

Siste nytt

 • Hamlet tapte millionkampen

  Marthin Hamlet måtte «klappe ut» i første runde, og tapte finalen i lettvekts tungvekt i PFL i MMA.

  Mannen fra Tønsberg måtte gi seg allerede etter første runde, ettersom motstanderen Antonio Carlos Jr klarte å få et «rear naked choke»-grep på nordmannen. Det klarte Hamlet aldri å komme seg ut av, og med et drøyt minutt igjen på klokka i første runde måtte han gi seg.

  Hamlet startet runden best, og satt et godt venstreslag på brasilianeren etter halvannet minutt. Carlos klarte å riste smellen av seg, og klarte å svare med et knallhardt høyreslag. Da mistet Hamlet balansen falt. Når nordmannen reiste seg, satt brasilianeren inn grepet som til slutt avgjorde kampen.

  Tapet betyr at Hamlet gikk glipp av førstepremien på én million dollar, og må ta til takke med trøstepremien på 200 000 dollar.

  Åpen trening med MMA-utøver Marthin Hamlet
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Koeman sparket som Barcelona-trener

  Barcelona-ledelsens tålmodighet med Ronald Koeman tok slutt med 0-1-tapet for Rayo Vallecano. Han fikk sparken onsdag kveld.

  Det kunngjorde klubbpresident Joan Laporta da Barcelona-laget kom hjem fra hovedstaden, melder klubben på sitt nettsted.

  Der står det at klubben takker ham for hans arbeid og ønsker ham lykke til videre i karrieren.

  Etter ti serierunder ligger Barcelona helt nede på en niendeplass i La Liga, og det var ingen bombe at klubben valgte å kvitte seg med sin nederlandske trener.

  Nå mener mange at den tidligere Barcelona-spilleren Xavi Hernandez er førstevalget til å ta over klubben fra Catalonia. Xavi er i dag trener for den Qatarske klubben Al Sadd.

  Den anerkjente journalisten Fabrizio Romano skriver på Twitter:

  – Barcelona tok kontakt med Xavi for flere uker siden. Samtalene fortsetter med Al Sadd fremover. Prosessen har så vidt startet, og Xavi ønsker seg til Barcelona.

  Ronald Koeman
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • City med cupsmell etter straffekonk

  West Ham vant straffesparkkonkurransen mot City 5-3 i den engelske ligacupen onsdag kveld.

  Kampen hadde endt 0-0 før det måtte avgjøres fra krittmerket.

  Phil Foden bommet for City, mens West Ham scoret på alle sine straffer.

  City har vunnet ligacupen fire ganger på rad, men nå får de altså ikke muligheten til å ta sin femte cuptittel på rad i turneringen.

  Kristoffer Ajer og Brentford er klar for kvartfinale i den engelske ligacupen etter 2-1-seier borte mot Stoke. Han vant den norske duellen mot Leo Østigård.

  Et B-preget Liverpool tok seg videre fra den fjerde runden i den engelske ligacupen da Preston ble slått 2-0 onsdag.

  Samtidig sørgert Lucas Moura for at Tottenham vant 1-0 mot Burnley og er klare for kvartfinale, mens Leicester er det samme etter straffeseier mot Brighton.

  djCD60Ku2FE
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal