Solskjær følger treningene til Uniteds kvinnelag: – Han har tett dialog med treneren

Ole Gunnar Solskjær følger med på mer enn det som skjer på herresiden i Manchester United. Landslagsprofil Vilde Bøe Risa avslører at han også har full kontroll på kvinnelaget.

Vilde Bøe Risa og Ole Gunnar Solskjær

ENGASJERT: Vilde Bøe Risa (t.v.) synes det er stas med Ole Gunnar Solskjærs engasjement for klubbens kvinnesatsing. Her er han avbildet på kamp sammen med datteren Karna (18) som selv er en talentfull spiller.

Foto: MAGI HAROUN/REX / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / COLIN POULTNEY/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL

– Ole Gunnar er innom og hilser på av og til. Han kommer på treningene våre og slår av en prat, så det er veldig hyggelig, forteller Vilde Bøe Risa.

Hun fikk «drømmeovergangen» til den engelske superligaklubben Manchester United i sommer, og til tross for en kort oppkjøring med laget spilte hun seg rett inn i startelleveren.

Risa er full av lovord om klubbens profesjonalitet og miljø, men at hun jevnlig skulle henge med herrelagets manager, Ole Gunnar Solskjær, kom som en overraskelse.

– Han har full kontroll på det meste og han kjenner alle damespillerne. Han er jo på treningene våre, så da blir han godt kjent med oss, forteller midtbanespilleren.

Foreløpig har han ikke kommet med konkrete råd og coaching til henne.

– Men han har jo tett dialog med treneren vår, så jeg ser for meg at de utveksler litt spillestil og sånne ting.

Risa og Solskjær på Old Trafford

PÅ VEGGEN: Vilde Bøe Risa og en rekke andre Manchester United-profiler.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Pryder Old Trafford

I tillegg til å henge med Solskjær på trening er de to avbildet sammen på Old Trafford. Hun er en av de mange United-stjernene som pryder veggen på den mye besøkte fotballarenaen.

– Det var en på laget som ble tagget i et bilde på Instagram og bare: «Vi henger på veggen på Old Trafford» og jeg svarte «nei, det kan ikke stemme», forteller Risa.

yHGcSPIZQWk

NORSK DUO: Risa er portrettert ved siden av Solskjær.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Men de to tok turen til stadion og fant raskt ut at de var der, side om side med Cristiano Ronaldo, Jadon Sancho og Marcus Rashford.

– Det er ganske utrolig. Det er jo den retningen det går nå. Vi blir mye mer profilert sammen med herrelaget, og vi er jo én klubb og to lag, så det er vel sånn det skal være. Men utrolig kjekt, innrømmer hun.

Solskjærs datter på U21-laget

Denne uken er Risa og klubbvenninne Maria Thorisdottir på plass i Oslo for å spille VM-kvalifisering med landslaget.

Begge United-spillerne har struttet av selvtillit på trening, og det er kanskje ikke så rart etter å ha vært sterkt delaktige i at klubben står med seks poeng av seks mulige i serieåpningen.

4J3NJMv6QOs

JUBEL: Maria Thorisdottir (t.h.) scoret ett av målende i 3-1-seieren over Leicester søndag.

Foto: CRAIG BROUGH / Reuters

Og kanskje får Risa og Thorisdottir enda en norsk lagvenninne etter hvert. For Solskjærs datter, Karna Solskjær, har storspilt for Uniteds U21-lag i år.

– Hun fikk muligheten til å være med bort her. Selv om det var en vanskelig sesong for alle, så tror jeg hun trives, sa Ole Gunnar Solskjær nylig i et intervju med Dagbladet.

18-åringens fotballtalent bidrar trolig til at manageren følger ekstra godt med på kvinnesatsingen i klubben.

– Jeg ser de kampene jeg kan se, og jeg tror alle foreldre følger med. Så hun trives med fotball og det gjør Noah og Eliah også. De er vel skadet av miljøene de er oppvokst i.

 • Se VM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Armenia på NRK 1 eller i NRK TV fra kl. 17.50 torsdag.

Sportsnyheter

Pressekonferanse med Bodø/Glimt foran storkampen mot Roma

SE DIREKTE: Glimt om møtet med Mourinho

Bodø byr på farevarsel, snø og minusgrader når trenerlegenden José Mourinho og stjernene lander i kveld.

Siste nytt

 • Avblåser nytt møte

  Torsdagens møte mellom hoppsjef Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbund blir ikke noe av.

  Det opplyser Bråthens advokat Marit Håvemoen til NTB. Bråthen bekrefter overfor NRK at han ikke skal i møte torsdag.

  Etter sist ukes drøftelsessamtaler var partene enige om et nytt møte torsdag for at Bråthen skulle få gi kommentarer til diverse dokumenter som i etterkant ble oversendt fra Norges Skiforbunds (NSF) advokater, forklarer Håvemoen.

  «Det er meldt tilbake til NSFs advokater at det ikke er nødvendig med et slikt møte, men at Bråthen vil inngi skriftlige kommentarer i løpet av uken», skriver Håvemoen i en SMS til NTB.

  Håvemoen opplyser også at det er gitt beskjed om at «Bråthen gjerne stiller i et møte senere hvis NSF ønsker det etter å ha gjennomgått den skriftlige tilbakemeldingen».

  Sist torsdag satt Bråthen i et 3,5 timer langt møte med skiforbundet og uttalte etterpå at han fikk snakket godt ut. Et drøftelsesmøte kan være første skritt på veien i en oppsigelsesprosess.

  – Vi vil forelegge resultatene av utredning og undersøkelser og forhold som kan utgjøre grunnlaget for å avslutte arbeidsforholdet med Clas Brede Bråthen, sa skiforbundets advokat Nina G. Sandnes til NTB før møtet sist uke.

  Hun har foreløpig ikke hatt anledning til å svare på NTBs henvendelser onsdag.

  Clas Brede Bråthen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Bruce ferdig i Newcastle

  Steve Bruce er ikke lenger hovedtrener for Newcastle.

  Det opplyser klubben i en pressemelding.

  Newcastle opplyser at avgjørelsen er tatt i fellesskap og at jakten på ny trener er iverksatt.

  Klubben ble sist uke kjøpt opp av det saudiarabiske oljefondet. Flere medier har meldt at de ønsker en mer merittert trener.

  Newcastle ligger på 18. plass etter åtte serierunder med kun tre poeng. Graeme Jones leder laget i helgens kamp mot Crystal Palace.

  FILE PHOTO: Pre Season Friendly - Hibernian v Newcastle United
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Åpen om Haaland-interesse

  Chelsea-trener Thomas Tuchel snakker åpent om interessen for Erling Braut Haaland (21) i et intervju med tyske Sport Bild.

  – Vi snakket om Erling et par ganger, også i løpet av overgangsvinduet, sier Tuchel.

  Dortmund var gjennom sommeren krystallklar på at Haaland ikke kom til å forlate klubben ennå. Kontrakten hans strekker seg til sommeren 2024.

  – Det fremstod totalt urealistisk og overhodet ikke gjennomførbart, forklarer Tuchel, som ledet Chelsea til mesterligatriumf sist sesong.

  Dortmund-topp Hans-Joachim Watzke har uttalt at det heller ikke er avgjort om han forlater klubben kommende sommer. Men da kan det bli vanskeligere å beholde ham.

  Flere internasjonale medier hevder at han har en utkjøpsklausul som gjør at han er tilgjengelig for rundt 750 millioner kroner.

  – Vi diskuterer det naturligvis regelmessig siden han er en fantastisk spiller og den mest fremtredende skikkelsen i Dormund, som er en stor rival i mesterligaen, sier Tuchel.

  Premier League - Brentford v Chelsea
  Foto: Toby Melville / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal