Hopp til innhold

Solskjær følger treningene til Uniteds kvinnelag: – Han har tett dialog med treneren

Ole Gunnar Solskjær følger med på mer enn det som skjer på herresiden i Manchester United. Landslagsprofil Vilde Bøe Risa avslører at han også har full kontroll på kvinnelaget.

Vilde Bøe Risa og Ole Gunnar Solskjær

ENGASJERT: Vilde Bøe Risa (t.v.) synes det er stas med Ole Gunnar Solskjærs engasjement for klubbens kvinnesatsing. Her er han avbildet på kamp sammen med datteren Karna (18) som selv er en talentfull spiller.

Foto: MAGI HAROUN/REX / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / COLIN POULTNEY/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL

– Ole Gunnar er innom og hilser på av og til. Han kommer på treningene våre og slår av en prat, så det er veldig hyggelig, forteller Vilde Bøe Risa.

Hun fikk «drømmeovergangen» til den engelske superligaklubben Manchester United i sommer, og til tross for en kort oppkjøring med laget spilte hun seg rett inn i startelleveren.

Risa er full av lovord om klubbens profesjonalitet og miljø, men at hun jevnlig skulle henge med herrelagets manager, Ole Gunnar Solskjær, kom som en overraskelse.

– Han har full kontroll på det meste og han kjenner alle damespillerne. Han er jo på treningene våre, så da blir han godt kjent med oss, forteller midtbanespilleren.

Foreløpig har han ikke kommet med konkrete råd og coaching til henne.

– Men han har jo tett dialog med treneren vår, så jeg ser for meg at de utveksler litt spillestil og sånne ting.

Risa og Solskjær på Old Trafford

PÅ VEGGEN: Vilde Bøe Risa og en rekke andre Manchester United-profiler.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Pryder Old Trafford

I tillegg til å henge med Solskjær på trening er de to avbildet sammen på Old Trafford. Hun er en av de mange United-stjernene som pryder veggen på den mye besøkte fotballarenaen.

– Det var en på laget som ble tagget i et bilde på Instagram og bare: «Vi henger på veggen på Old Trafford» og jeg svarte «nei, det kan ikke stemme», forteller Risa.

yHGcSPIZQWk

NORSK DUO: Risa er portrettert ved siden av Solskjær.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Men de to tok turen til stadion og fant raskt ut at de var der, side om side med Cristiano Ronaldo, Jadon Sancho og Marcus Rashford.

– Det er ganske utrolig. Det er jo den retningen det går nå. Vi blir mye mer profilert sammen med herrelaget, og vi er jo én klubb og to lag, så det er vel sånn det skal være. Men utrolig kjekt, innrømmer hun.

Solskjærs datter på U21-laget

Denne uken er Risa og klubbvenninne Maria Thorisdottir på plass i Oslo for å spille VM-kvalifisering med landslaget.

Begge United-spillerne har struttet av selvtillit på trening, og det er kanskje ikke så rart etter å ha vært sterkt delaktige i at klubben står med seks poeng av seks mulige i serieåpningen.

4J3NJMv6QOs

JUBEL: Maria Thorisdottir (t.h.) scoret ett av målende i 3-1-seieren over Leicester søndag.

Foto: CRAIG BROUGH / Reuters

Og kanskje får Risa og Thorisdottir enda en norsk lagvenninne etter hvert. For Solskjærs datter, Karna Solskjær, har storspilt for Uniteds U21-lag i år.

– Hun fikk muligheten til å være med bort her. Selv om det var en vanskelig sesong for alle, så tror jeg hun trives, sa Ole Gunnar Solskjær nylig i et intervju med Dagbladet.

18-åringens fotballtalent bidrar trolig til at manageren følger ekstra godt med på kvinnesatsingen i klubben.

– Jeg ser de kampene jeg kan se, og jeg tror alle foreldre følger med. Så hun trives med fotball og det gjør Noah og Eliah også. De er vel skadet av miljøene de er oppvokst i.

 • Se VM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Armenia på NRK 1 eller i NRK TV fra kl. 17.50 torsdag.

Siste nytt

 • Zuccarello med målgivende i tap

  Mats Zuccarello bidro med en assist da Minnesota Wild tok ledelsen i kampen mot Calgary Flames, men det endte likevel med tap for nordmannens lag.

  Både Zuccarello og Matt Dumba bidro med å få pucken til Kirill Kaprizov, som endte med å smadre kølla da han sørget for Wilds første mål under kampen.

  Ytterligere et mål fra Mason Shaw sendte Wild opp i en 2-0-ledelse i første periode, men tre mål fra motstanderne førte til at kampen sto 2–3 da andre periode var ferdigspilt.

  Wilds Jon Merill utlignet i tredje periode, men det ble ytterligere to mål fra Flames før kampslutt. Stillingen endte derfor 3–5 i favør av Flames.

  Wilds seiersrekke på fire kamper ble med det brutt. (NTB)

  NHL: Minnesota Wild at Calgary Flames
  Foto: Sergei Belski / Reuters
 • Bayern München endte Barcelona-kvinnenes ville seiersrekke

  Alexander Straus' Bayern München sørget for Barcelonas første tap på 16 kamper. Tyskerne vant 3-1 på hjemmebane i mesterligaen onsdag.

  Vertene fikk en drømmeåpning på kampen da Klara Bühl og Lina Magull sørget for 2-0-ledelse etter kun ti minutter.

  Etter en times spill økte Lea Schüller vertenes ledelsen til tre mål. Da hjalp det lite for gjestene at Geyse utlignet fem minutter senere.

  Emilie Bragstad og Ingrid Syrstad Engen startet begge kampen på benken for hvert sitt lag. Engen kom inn til pause, mens Bragstad først fikk prøve seg fra det 85. spilleminutt.

  Barcelona topper likevel gruppe D med ni poeng på fire kamper. Bayern har like mange poeng, men langt dårligere målforskjell.

  Sist Barcelona tapte en tellende kamp var mesterligafinalen mot Lyon forrige sesong.

  Bayern trenes av Straus, som i sommer forlot Brann. Han har fått i oppgave å lede de rødkledde til toppen av europeisk fotball.

  Women's Champions League - Group D - Bayern Munich v FC Barcelona
  Foto: ANDREAS GEBERT / Reuters
 • Bøe Risa med måldobbel mot Everton

  Vilde Bøe Risa scoret to mål da Manchester United slo Everton 4-2 i den engelske ligacupen for kvinner onsdag.

  Bøe Risa brukte bare ett minutt på å sende vertene i føringen. 19 minutter senere satte hun inn sitt andre mål for kvelden.

  I mellomtiden hadde også Rachel Williams scoret for Manchester United.

  Jess Park reduserte til 1-3 for Everton etter 25 minutter, men det hjalp lite da Jade Moore satte inn «de røde djevlenes» fjerde mål for kveld, to minutter senere.

  Danske Karen Holmgaard fikk satt inn enda en redusering for Everton på tampen av kampen, men Manchester United vant til slutt 4-2.

  United ligger nå på 2.-plass i gruppe A med fem poeng etter tre kamper. Aston Villa topper gruppen med ni poeng, men med én kamp mer spilt. Aston Villa vant 2-1 over Sheffield United på bortebane. (NTB)

  Women's Super League - Manchester United v Tottenham Hotspur
  Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste