Hopp til innhold

Ble buet av banen – så hyllet Solskjær supporterne

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United lukket ørene for pipekonserten på Old Trafford. I stedet tok de med seg applausen fra Stretford End – og snudde 0–2 til 3–2.

ELLEVILL SNUOPERASJON: Slik kom Cristiano Ronaldos 137. mål i mesterligaen.

Forsvarsrekka hadde tatt på seg spanderbuksene. Angrepsrekka misbrukte den ene gigasjansen etter det den andre.

Derfor ledet Atalanta 2–0 til pause på Old Trafford, og Ole Gunnar Solskjær og hans lag ble buet inn i garderoben.

Men det er to omganger i alle fotballkamper. Og etter to omganger var det bare ekstase å spore blant dem som holdt med hjemmelaget på «Drømmenes Teater»

– En enorm triumf for Ole Gunnar Solskjær, for knivene ble slipt og gjort klare. Men så greier de å snu det i andre omgang. De hadde ganske store sjanser i første også, så det bar bud om at dette kunne faktisk gå, men likevel en magisk kveld på Old Trafford som den gjengen der kommer til å huske lenge, sier tidligere landslagskeeper Erik Thorstvedt i TV 2-studio.

ON5xNYiGa8c

VAR I TRØBBEL: Ole Gunnar Solskjær ropte og pekte, men til ingen nytte. Men det var i første omgang.

Foto: Dave Thompson / AP

Solskjærs svar: – De er best i verden

I et intervju vist på TV 2 etter kampen kritiserte imidlertid ikke Solskjær publikums reaksjon. Tvert imot.

– De er en stor del av denne klubben. De som synger her i dag holdt spillerne gående og fikk alle til å tro. Det er det du gjør i Manchester United på en mesterligakveld, sier han

– Men det var buing også?

– Ja, men i dette hjørnet er de best i verden, sier han, og snakker om kjernesupporterne på Stretford End.

– Hva sa du i pausen, da dere lå på bunn i gruppa?

– Sørg for at vi får det neste målet, for det vil avgjøre kampen. Så lenge vi ikke slapp inn et til, var jeg ganske sikker på at vi kom til å vinne. Vi skapte sjanser i første omgang, så det handlet bare om å ta dem, sier Solskjær, som også bruker anledningen til å slå tilbake mot kritikken Cristiano Ronaldo utsettes for.

For selvfølgelig var det portugiseren som vant kampen for United.

– Han er fantastisk foran mål. Og hvis noen vil kritisere ham for arbeidsinnsats eller holdning, bare se på denne kampen. Se hvordan han løper rundt, sier Solskjær i intervjuet på TV 2.

Kritisk

United tapte åpningskampen i mesterligaen, da Young Boys avgjorde fem minutter på overtid. Seier over Villarreal i andre kamp gjorde at det imidlertid ikke var kritisk for Solskjær før onsdagens kamp mot Atalanta.

Kritisk ble det imidlertid da gjestene fra Bergamo gikk opp i ledelsen etter et knapt kvarters spill. Davide Zappacosta la inn foran mål, Mario Pasalic snek seg forbi alt og alle i United-forsvaret, holdt seg akkurat på rett side av offsidelinja og satte inn 1–0.

Dermed hadde Manchester United sluppet inn mål i 12 hjemmekamper på rad – den verste rekken siden de slapp inn mål i 13 kamper på rad til februar 1964, ifølge OptaJoe.

Se 1–0-målet:

Hangeland: – Utilgivelig

– Nå er det alvor for Ole Gunnar Solskjær, det kan det neppe være noen tvil om, konstaterte TV 2 s kommentator Øyvind Alsaker, mens bilder av en tilsynelatende betenkt norsk manager rullet over TV-skjermen.

Fem minutter senere fikk Fred den første store United-sjansen, men Atalanta-keeper Juan Musso reddet skuddet mesterlig.

Men selv om Solskjærs karer etablerte et visst trykk, skulle vondt bli verre. Etter 29 minutter steg nemlig Merih Demiral i været og stanget inn 2–0.

– Han får gå opp på fire meter uten at noen har kroppskontakt, fri heading rett foran mål – utilgivelig, fastslo TV 2s ekspertkommentator Brede Hangeland, mens Cristiano Ronaldo gestikulerte på en måte som tydelig indikerte hva han syntes om innsatsen til lagkameratene i forsvaret.

Se 2–0-målet:

Smellfete sjanser

Etter 42 minutter kunne og kanskje burde Marcus Rashford ha tent nytt håp. Men alene med keeper somlet han altfor mye, og ga Atalanta-stopper Merih Demiral anledning til å kaste seg inn i en takling – som skulle vise seg å bli klokkeren.

To minutter senere fikk Fred sin andre sjanse for kvelden, og denne var mye større enn hans første. Igjen burde United skutt nytt liv i kampen.

På overtid i første omgang skulle også Rashford få en ny eventyrlig sjanse, men han traff tverrliggeren – og Ole Gunnar Solskjærs lag ble buet inn i garderoben av sitt eget publikum.

To minutter etter pause var det Cristiano Ronaldo sin tur til å komme alene med keeper. Men selv den største giganten vaklet da det gjaldt, og keeper Musso reddet igjen uten altfor store problemer.

Satt – til slutt

Men målet måtte nesten komme. Og da Marcus Rashford fikk sin tredje store sjanse, holdt han hodet kaldt – og skrudde inn reduseringen i lengste hjørne.

Se 2–1-målet:

Med ett var pipekonserten borte. Old Trafford sang av full hals. United måket på framover. Og etter 57 minutter smalt det i stanga.

United-keeper David de Gea var knapt i TV-bildet de første 25 minuttene av andre omgang. Men etter 72 minutter leverte han to glitrende redninger, og holdt med det seiershåpet i live for de røde djevlene.

Jakten kunne fortsette. Og etter 75 minutter fant et innlegg fra Bruno Fernandes veien gjennom hele feltet. På bakerste stolpe sto Harry Maguire. I motsetning til en del av sine mer offensive lagkamerater, trengte kapteinen bare ett forsøk. 2–2.

– Det var en instinktiv avslutning. Han hadde en bom da vi trente i morges, og jeg tror ikke du ville trodd at han skulle score den, sier Solskjær til TV 2 med et lurt smil.

– Det er det første målet denne sesongen for klubben, og mitt første mål i mesterligaen, så det er et stolt øyeblikk for meg og familien var her og så på, sier Maguire selv i et intervju på samme kanal.

Se 2–2-målet:

Ronaldos revansj

Da Luke Shaw svingte ballen inn foran kassa etter 82 minutter, var sløseriet over. Cristiano Ronaldo steg til værs.

Nå har han scoret 137 mål i mesterligaen.

3–2 til Manchester United.

Ronaldo har dermed scoret i alle de tre mesterligakampene etter returen til Old Trafford.

Se målet:

– Må stramme opp

Seier og tre poeng betyr at Manchester United leder gruppa. Det betyr også at de går inn i helgens ligakamp mot Liverpool med fornyet selvtillit.

Det trenger de, etter bare ett poeng på de te tre siste ligakampene.

De trenger også å stramme opp forsvarsspillet på dødballer imot.

– Vi har sluppet inn altfor mange mål på faste situasjoner i det siste, så det må vi stramme opp. Det er marginer, men vi må gjøre det bedre, sier kaptein Maguire.

Både Marcus Rashford og Fred måtte for øvrig ut med skade. Etter kampen sier Solskjær at han tror Rashford rekker Liverpool-oppgjøret. Mer i tvil er han om Fred.

Siste nytt

  • Storhamar knuste Vålerenga

    Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

    Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

    Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

    NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

    Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

    Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

    Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

    Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
    Foto: Alf Simensen / NTB
  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal