Solskjær brøt Southampton-trend: Utskjelt United-talent slo tilbake med kjempekamp

Andreas Pereira (23) fikk skylden for Solskjærs første poengtap som United-manager. Lørdag slo brasilianeren kraftig tilbake.

Premier League - Manchester United v Southampton

Laster innhold, vennligst vent..

Han har vært ute i kulden siden han skled og ga bort et mål mot Burnley i januar, men lørdag var Andreas Pereira tilbake i startoppstillingen til Ole Gunnar Solskjær.

23-åringen svarte på tilliten med å snu kampen mot Southampton nærmest på egen hånd.

Først dundret han inn en perle fra 25 meter, og så trillet han gjennom Romelu Lukaku til 2–1. Kampen var imidlertid langt fra over, men United avgjorde, som de har gjort så mange ganger før, på overtid.

– Det er slike kamper som gjør at vi får grå hår, sier Solskjær i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

Har gjort det før

Det er ikke første gang Pereira har vist fram den elleville høyrefoten. I førsesongkampen mot Liverpool fikk 23-åringen United-fansen til å sikle da han bøyde ballen i krysset på frispark.

Andreas Pereira

GODFOT: Pereira scoret mot Liverpool før sesongen.

Foto: Carlos Osorio / AP

Den belgiskfødte brasilianeren fikk dog ikke stort med spilletid under Mourinho, men Solskjær ga han sjansen fra start mot Burnley.

Det gikk altså ikke så bra, men nå har 23-åringen virkelig lagt inn en god søknad for en fast plass på laget.

– Jeg er virkelig glad på vegne av Andreas, for at han endelig fikk målet sitt, sier Solskjær.

Brøt Southampton-trend

David Moyes. Louis van Gaal. José Mourinho. Alle har de én ting til felles, og det er at de ikke har klart å knekke Southampton-koden på Old Trafford.

Under Sir Alex Ferguson vant United 13 av 14 hjemmekamper mot laget fra sørkysten. Siden skotten takket for seg har derimot Manchester-laget vunnet én fattig hjemmekamp mot «The Saints».

Det så litt stygt ut for Ole Gunnar Solskjær også. Yan Valery hadde tydeligvis lest seg opp på statistikken før kamp, og tok sjansen på en kanonkule fra langt hold. Rett i krysset.

Men United snudde kampen i ekte Ferguson-stil, takket være Andreas Pereiras scoring og målgivende pasning til Romelu Lukaku.

En David Beckham-inspirert James Ward-Prowse ville det dog annerledes:

Men Romelu Lukaku hadde mer på lager. Han fikk ballen fra innbytter Fred, snudde rundt utenfor 16-meteren, og plasserte ballen hardt nede i høyre hjørne. Paul Pogba kunne satt inn 4-2, men bommet på straffespark på overtid.

– Vi visste at vi måtte vinne, og vi klarte det. Det var ikke vår beste kamp, men vi må være fornøyd med å vinne, sier Romelu Lukaku i intervjuet vist på TV 2 etter kampen.

– Det var en kamp som hadde alt. Og at vi avgjør på slutten viser at troen er der. Spillerne har gått så lenge uten å tape nå, at de er sikre på at de skal score, sier Solskjær.

Ny skadesmell

I kampen mot Liverpool måtte Solskjær gjøre tre spillerbytter allerede før pause. Mot Southampton var det flere stjerner som måtte kaste inn håndkleet.

sanchez

SKADE: Alexis Sánchez.

Foto: Oli Scarff / AFP

Alexis Sánchez startet på vingen, men han gikk av med det som så ut som en strekk noen minutter ut i andre omgang. Nordmannen hadde ikke noe annet valg enn å bytte på en offensiv back, Diogo Dalot.

Det betyr at de offensive valgene blir færre og færre for Solskjær, da Anthony Martial og Jesse Lingard allerede er ute.

Det er dårlig nytt før onsdagens returoppgjør mot PSG i mesterligaen.

– Vi har vært veldig gode på bortebane, men PSG er også et veldig bra lag. Men vi har ikke noe å tape. Om vi fortsatt er inne i det det med en halvtime igjen kan alt skje, sier Solskjær, med lyden av jublende United-spillere i bakgrunnen.

– Gutta er klare for Paris. Vi ser frem til det. Det blir vanskelig, men ikke umulig. Denne klubben har gjort mange store comebacks, så dette er ikke over, sier nordmannen

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Solbakken og Købehavn videre

  Ståle Solbakken og FC København er klare for åttedelsfinalen i Europaligaen etter 4-2-seier sammenlagt mot skotske Celtic. I Glasgow torsdag kveld vant danskene 3-1 etter to scoringer de siste ti minuttene. Europa-eventyret er over for Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi.

  fWHZphJUxuQ Ståle Solbakken
  Foto: Scott Heppell / AP
 • EM-mester på 800 meter dopingtatt

  Ukrainske Natalia Krol risikerer å bli utestengt for doping i fire år. 25-åringen ble europamester på 800 meter i både Berlin i 2018 og i Amsterdam i 2016.

  Før hun giftet seg het hun Natalia Prysjtsjepa.

  Mellomdistanseløperen har testet positivt på stoffet hydrochlorothiazid, som er mest kjent som et stoff som kan brukes til å maskere bruk av andre forbudte stoffer.

  Krol er midlertidig utestengt fra all aktiv idrett.

  PLGY32p_T0k Natalia Prysjtsjepa
  Foto: JOHN MACDOUGALL
 • UAE Tour avlyst på grunn av korona

  Sykkelrittet, som arrangeres i De forente arabiske emirater, stoppes når det gjenstår to etapper, skriver TV 2. Lotto Soudal-rytter Carl Fredrik Hagen sier til kanalen at noen i støtteapparatet til et lag har testet positivt. De neste timene skal alle utøvere og støtteapparat testes.

  Carl Fredrik Hagen
  Foto: Anne-christine Poujoulat / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal