Solskjær ble historisk da United slo Tottenham

Ole Gunnar Solskjær tok sin sjette seier på sine seks første forsøk for Manchester United. Det har ingen gjort før han.

Bilder med tillatelse fra TV2 Sport Premium

Bilder med tillatelse fra TV2 Sport Premium

Laster innhold, vennligst vent..

Seks strake seiere. Tre kamper uten baklengs. Det er blitt stilt spørsmål om Ole Gunnar Solskjær er god nok til også å vinne de store kampene.

I dag beviste han at han er mer enn god nok da United slo Tottenham på bortebane. Seieren gjorde også Solskjær historisk.

Ingen United-manager har klart å vinne sine seks første kamper. Det har Solskjær nå gjort. Dermed slo han Matt Busby sin rekord fra 1948. Han klarte fem seiere på rad, før han spilte uavgjort i sitt sjette forsøk.

– Vi nærmer oss de andre topp seks-lagene nå. Det er klart vi ser oppover på tabellen. Vi skal bare fortsette. Det går bra akkurat nå, vi har gode spillere, da får det resultater, sier Solskjær til TV 2.

Fantastisk pasning

Det skal sies at United tidvis var heldige. Flere ganger kom Tottenham til store sjanser. Flere ganger som følge av dårlig forsvarsspill fra de røde djevlene.

Solskjær

VANT IGJEN: Ole Gunnar Solskjær vant den tøffe bortekampen mot Tottenham.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Men gang på gang var Solskjærs menn både heldige og dyktige. I den første omgangen mest dyktige.

– Førsteomgang syns jeg var veldig godt utført taktisk. vi hadde en plan med å spille med en diamant på midtbanen. Målet kom jo også derfra. Det var perfekt, sier Solskjær til TV 2.

Rett før pause spilt Paul Pogba en utrolig pasning fra egen banehalvdel. Marcus Rashford gikk på løp, og Pogba klarte på et eller annet vis å spille ballen millimeterpresist 50 meter fremover i banen.

I intervju etter kampen, forklarte Pogba at pasningen i stor grad var en taktisk seier for Solskjær.

– Vi har jobbet med akkurat dette. Vi visste at når Tottenham angriper på den ene siden, blir det rom på den andre siden. Vi måtte utnytte rommene, så dette har vi trent på, fortalte Pogba i et intervju sendt på TV 2.

Rashford tok med seg ballen og avsluttet fra litt skrått hold. Kanskje burde Tottenhams keeper, Hugo Lloris reddet, men ballen snek seg inn i lengste hjørne.

Utrolige De Gea

Da Solskjær ble ansatt, fikk han umiddelbart flere av de utskjelte spillerne til å prestere. Pogba har blitt en nøkkelspiller for den norske manageren. Rashford har blomstret. Lukaku har scoret etter å ha blitt byttet inn.

SOCCER-ENGLAND-TOT-MUN/

REDDET: David de Gea reddet alle elleve skuddene han fikk mot seg mot Tottenham.

Foto: JOHN SIBLEY / Reuters

I dag var det altså David de Gea sin tur til å vise sitt enorme nivå. Hele elleve ganger stoppet spanjolen ballen fra å gå i mål.

– Jeg følte meg bra med de to første redningene. Jeg husker ikke alle redningene engang, så jeg klarer ikke plukke ut en favoritt, smiler De Gea i et intervju sendt på TV 2 etter kampen.

Den spanske keeperen reddet og reddet. Tosifret antall redninger er ekstremt sjeldent på dette nivået, men det mest oppsiktsvekkende var hvor gode mange av redningene var.

Tottenham kom alene med keeper og fikk avsluttet fra fem meter ved flere anledninger, men De Gea stoppet altså absolutt alt. Gang på gang vartet De Gea opp med utrolige benparader, noe som altså gjorde at United holdt nullen, og Rashfords mål var det eneste i kampen.

– Det er lov å ha en god keeper. Jeg sa det til han i pausen, at han måtte holde konsentrasjonen oppe fordi vi kanskje kom til å trenge han, smiler Solskjær til TV 2.

Fortsatt ligger United på sjetteplass i Premier League, men nå er de bare seks poeng bak fjerdeplassen.

Solskjær og De Gea

FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær var svært fornøyd med sin keeper etter kampen mot Tottenham.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Siste nytt

 • Mol og Sørum til åttandedelsfinalen

  Anders Mol og Christian Sørum vant sin gruppe i verdsserieturneringa i sandvolleyball i Mexico og er klare for åttandedelsfinalen.

  Søndag vant de gruppefinalen mot russarane Konstantin Semenov og Ilja Lesjukov med 2-0 (21-16, 21-18).

  Norges andre par i turneringa, Henrik Mol og Mathias Berntsen, er utslått etter å ha enda sist i ei knalltøff gruppe.

  Anders Mol og Christian Sørum
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Tsitsipas knuste Ruuds overmann

  Grekaren Stefanos Tsitsipas (22) slo Andrej Rublev i to strake sett i finalen i Monte-Carlo Masters. Han vann 6-3, 6-3 og kalla sigeren sin største så langt i karrieren.

  Han tok dermed sin første Masters 1000-tittel.

  Rublev spelte sin første finale på Masters 1000-nivå. Tsitsipas har tapt to slike tidlegare, men han vant ATP-tourfinalen i 2019.

  Monaco Monte Carlo Tennis Masters
  Foto: Jean-francois Badias / AP
 • Ruud står over Barcelona Open

  Den norske tennisproffen Casper Ruud må kvile armen sin og står over grusturneringa Barcelona Open.

  Proffen frå Snarøya storspela nyleg i Monto-Carlo Masters og tok seg heilt til semifinalen.

  Han var ein av sigerskandidatane til turneringa i Spania, men til VG stadfestar far og trenar Christian Ruud at dette ikkje blir noko av.

  Casper Ruud
  Foto: Jean-Francois Badias / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal