Solskjær stoppet ligalederen tross skadetrøbbel: – Alt som kunne gå galt, gikk galt

MANCHESTER/OSLO (NRK): Ole Gunnar Solskjær roste laget etter å ha berget 0–0 mot Liverpool hjemme på Old Trafford. Nordmannen fikk fryktelig trøbbel med skader i storkampen.

Ole Gunnar Solskjær

FRUSTRERT: Ole Gunnar Solskjær likte dårlig at tre spillere forlot banen i 1. omgang.

Foto: Johan Bull / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Solskjær fikk kjempetrøbbel med skader fra start, og måtte bruke alle byttene allerede i 1. omgang. Hverken Ander Herrera, Juan Mata og Jesse Lingard klarte å fullføre 1. omgang.

Jesse Lingard ble satt inn i det 25. minutt, men fikk kun 21 minutter på banen. Han hadde nettopp brent en kjempemulighet da han satte seg ned på gresset. Tre minutter før pause ble han tredje United-spiller som måtte byttes ut på grunn av skade. Han haltet av banen, og var tydelig skuffet etter kun å ha spilt 18 minutter.

Ander Herrera

SKADET: Ander Herrera ble erstattet av Andreas Pereira allerede etter 21 minutter.

Foto: Oli Scarff / AFP

– Alt som kunne gå galt, gikk falt. I 1. omgang spilte vi langt under det vi kan, men i 2. omgang var vi enestående. Jeg er veldig fornøyd med attityden og karakteren vi viser, sier Solskjær på pressekonferansen etter kampen.

Han roste måten forsvaret holdt unna på. Hverken Salah, Mané eller noen av de andre verdensklasseangriperne hos Liverpool kom til store sjanser.

– De hadde mye ball, men vi hadde de største sjansene og kunne ha vunnet. Nå forsvarte vi oss bra, og vi har fire kamper hjemme i England uten å slippe inn mål. Det er fantastisk, sier den norske manageren.

– Et kjempeproblem

I tillegg haltet Marcus Rashford rundt med tydelige smerter i beinet. Han ble liggende allerede etter syv minutter, men måtte fullføre kampen. Solskjær hadde brukt opp alle byttene før pause, og hadde ingen anledning til å sette på friske bein.

TV-bildene viste hektisk aktivitet rundt den norske United-manageren, som stadig snakket med sine assistenter for å finne en løsning på skadekrisen.

anchester United's English striker Marcus Rashford (R) talks Solskjær

HEKTISK: Solskjær hadde mange beskjeder å gi i 1. omgang. Her snakker han med en skadd Marcus Rashford.

Foto: Oli Scarff / AFP

Da Solskjær ruslet inn i garderoben til pause, smilte han til publikum. Men Uniteds midlertidige manager hadde mye å ta tak i.

– Dette skjer nesten aldri, og er et kjempeproblem for Solskjær. Han legger ned en plan med de spillerne han har, men nå må han legge en helt ny plan. Det går ikke an å forestille seg at dette skal skje, sier TV 2-ekspert Brede Hangeland.

Tannløst Liverpool

Solskjærs ord i pausen fungerte tydeligvis bra; Liverpool skapte ikke mange farlighetene foran David de Gea de siste 45 minuttene.

– Vi fikk en god start med høyt tempo. Så kom alle skadene og masse avbrytelser. Da mistet vi overtaket. Jeg vet ikke hvorfor det skjedde, men det burde ikke ha skjedd, sier Jürgen Klopp etter kampen.

Satte Premier League-rekord

Med 0–0 mot Liverpool står Solskjær med åtte seirer og to uavgjorte på sine ti første kamper som manager for storklubben.

Han har tatt 26 poeng på de første ti kampene, noe som er det beste i Premier Leagues historie, melder Manchester Evening News. Guus Hiddink hadde den forrige rekorden med Chelsea fra 2009, da han tok 25 poeng på de ti første kampene som Chelsea-sjef.

 Alexis Sanchez

AU!: Også innbytter Alexis Sánchez ble liggende med en smell i leggen, men han kom seg på beina.

Foto: Oli Scarff / AFP

Siste nytt

 • Delph klar for City

  Fabian Delph er klar for Everton. Den engelske landslagsspilleren kommer fra Manchester City og har signert en treårskontrakt med Liverpool-klubben, melder klubben på sine hjemmesider. Engelskmannen skal koste i underkant av 95 millioner kroner.

  Laster Twitter-innhold
 • Pernell Whitaker er død

  Tidligere OL-vinner i boksing Pernell Whitaker har gått bort 55 år gammel. Whitaker ble påkjørt av en bil søndag og døde av skadene. Bokselegenden vant blant annet gull i OL i Los Angeles i 1984, i tillegg til VM-gull i fire forskjellige vektklasser.

  Pernell Whitaker, Lou Duva, Larry Hazard
  Foto: Ron Frehm / AP
 • Uavgjort for Norge

  Norges G19-lag spilte mandag sin første kamp i U19-EM i fotball. De norske guttene møtte Irland, og ledet lenge etter at Rosenborgs Erik Botheim satt inn 1-0 i det åttende minutt. Irene kom tilbake og utlignet knappe ti minutter før slutt. Kampen endte 1-1.

  NM i fotball 2019 2. runde. Tiller - Rosenborg (0-3)
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal