Solskjær stoppet ligalederen tross skadetrøbbel: – Alt som kunne gå galt, gikk galt

MANCHESTER/OSLO (NRK): Ole Gunnar Solskjær roste laget etter å ha berget 0–0 mot Liverpool hjemme på Old Trafford. Nordmannen fikk fryktelig trøbbel med skader i storkampen.

Ole Gunnar Solskjær

FRUSTRERT: Ole Gunnar Solskjær likte dårlig at tre spillere forlot banen i 1. omgang.

Foto: Johan Bull / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Solskjær fikk kjempetrøbbel med skader fra start, og måtte bruke alle byttene allerede i 1. omgang. Hverken Ander Herrera, Juan Mata og Jesse Lingard klarte å fullføre 1. omgang.

Jesse Lingard ble satt inn i det 25. minutt, men fikk kun 21 minutter på banen. Han hadde nettopp brent en kjempemulighet da han satte seg ned på gresset. Tre minutter før pause ble han tredje United-spiller som måtte byttes ut på grunn av skade. Han haltet av banen, og var tydelig skuffet etter kun å ha spilt 18 minutter.

Ander Herrera

SKADET: Ander Herrera ble erstattet av Andreas Pereira allerede etter 21 minutter.

Foto: Oli Scarff / AFP

– Alt som kunne gå galt, gikk falt. I 1. omgang spilte vi langt under det vi kan, men i 2. omgang var vi enestående. Jeg er veldig fornøyd med attityden og karakteren vi viser, sier Solskjær på pressekonferansen etter kampen.

Han roste måten forsvaret holdt unna på. Hverken Salah, Mané eller noen av de andre verdensklasseangriperne hos Liverpool kom til store sjanser.

– De hadde mye ball, men vi hadde de største sjansene og kunne ha vunnet. Nå forsvarte vi oss bra, og vi har fire kamper hjemme i England uten å slippe inn mål. Det er fantastisk, sier den norske manageren.

– Et kjempeproblem

I tillegg haltet Marcus Rashford rundt med tydelige smerter i beinet. Han ble liggende allerede etter syv minutter, men måtte fullføre kampen. Solskjær hadde brukt opp alle byttene før pause, og hadde ingen anledning til å sette på friske bein.

TV-bildene viste hektisk aktivitet rundt den norske United-manageren, som stadig snakket med sine assistenter for å finne en løsning på skadekrisen.

anchester United's English striker Marcus Rashford (R) talks Solskjær

HEKTISK: Solskjær hadde mange beskjeder å gi i 1. omgang. Her snakker han med en skadd Marcus Rashford.

Foto: Oli Scarff / AFP

Da Solskjær ruslet inn i garderoben til pause, smilte han til publikum. Men Uniteds midlertidige manager hadde mye å ta tak i.

– Dette skjer nesten aldri, og er et kjempeproblem for Solskjær. Han legger ned en plan med de spillerne han har, men nå må han legge en helt ny plan. Det går ikke an å forestille seg at dette skal skje, sier TV 2-ekspert Brede Hangeland.

Tannløst Liverpool

Solskjærs ord i pausen fungerte tydeligvis bra; Liverpool skapte ikke mange farlighetene foran David de Gea de siste 45 minuttene.

– Vi fikk en god start med høyt tempo. Så kom alle skadene og masse avbrytelser. Da mistet vi overtaket. Jeg vet ikke hvorfor det skjedde, men det burde ikke ha skjedd, sier Jürgen Klopp etter kampen.

Satte Premier League-rekord

Med 0–0 mot Liverpool står Solskjær med åtte seirer og to uavgjorte på sine ti første kamper som manager for storklubben.

Han har tatt 26 poeng på de første ti kampene, noe som er det beste i Premier Leagues historie, melder Manchester Evening News. Guus Hiddink hadde den forrige rekorden med Chelsea fra 2009, da han tok 25 poeng på de ti første kampene som Chelsea-sjef.

 Alexis Sanchez

AU!: Også innbytter Alexis Sánchez ble liggende med en smell i leggen, men han kom seg på beina.

Foto: Oli Scarff / AFP

Siste nytt

 • Duo til semifinale i roing

  Are Strandli (32) og Kristoffer Brun (33) vant forsøksheatet i lettvekt dobbeltsculler og ble semifinaleklare.

  De vant like foran Belgia som også tok seg rett til semifinalen.

  I bane 2 startet duoen godt og ledet ved passering på 500 meter i solskinnet på rostadionet Sea Forest Waterway lørdag formiddag japansk tid. Den ledelsen beholdt de hele veien. Til slutt var de komfortabelt inne til tiden 6.25,74. Den olympiske rekorden er 6.10,99 og ble satt i Beijing i 2008.

  Brun og Strandli tok bronsen i samme øvelse i Rio-OL for fem år siden. De har også vunnet VM-gull og EM-sølv. Strandli legger opp etter lekene i Tokyo. Brun har ikke bestemt seg for om han skal fortsette karrieren.

  Tyskland, Italia, Irland og Tsjekkia gikk også direkte til semifinale, som går i gang natt til tirsdag.

  Are Strandli og Kristoffer Brun
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Pochettino forlenget med PSG

  Paris Saint-Germains stjernetrener Mauricio Pochettino har forlenget sin kontrakt med klubben i ett år til sommeren 2023.

  Det opplyser PSG på sitt nettsted.

  Pochettino kom til klubben i januar i år. Da hadde han vært arbeidsledig i et drøyt år etter å ha fått sparken i Tottenham.

  Pochettino
  Foto: Andrew Boyers / Reuters
 • Casper Ruud til semifinale

  Casper Ruud slo tennisveteranen Benoît Paire 6-2, 5-7, 6-3 i fredagens kvartfinale i ATP-turneringen i Gstaad.

  Dermed er Ruud klar for semifinale mot den tsjekkiske kvalifiseringsspilleren Vit Kopriva. Nordmannen vant Båstad-turneringen i forrige uke – hans tredje ATP-tittel i karrieren – og er virkelig i siget.

  Casper Ruud
  Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal