Hopp til innhold

Solli svømte til VM-semien i rekordfart

Lavrans Solli (21) forbedret den nordiske rekorden med 13 hundredeler da han tok seg til semifinalen på 50 meter rygg i Barcelona-VM.

Solli

Lavrans Solli er klar for semifinale etter å ha blitt nummer 11 i kvalifiseringsheatene.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

 • Se semifinalene og finalene i svømme-VM på NRK2 og i nett-tv fra klokken 18.00! Lavrans Solli svømmer for finalebillett klokken 19.15.
Snildal

Ingvild Snildal klarte ikke å sikre Norge en finaleplass i VM. Fredag sviktet hun på 50 meter butterfly.

Foto: Suslin, Maja / NTB scanpix

Før VM i Barcelona hadde 21-åringen nordisk rekord på 50 meter rygg med tiden 25,28, ifølge medley.no.

Finalehåpet lever

I lørdagens kvalifiseringsheat fosset nordmannen fra sin egen rekord, og kvalifiserte seg til semifinalen med tiden 25,15.

Det ga 11.-plass i kvalifiseringen, og Solli er dermed blant de 16 som skal svømme for en finalebillett lørdag kveld.

– Det var kjempebra. Formen er bedre på 50 meter enn på 100 meter, sier Solli til SVT.

Brasilianeren Daniel Orzechowski var raskest i de innledende heatene med tiden 24,67.

 • Se hvem som kvalifiserte seg til semfinalene her! (ekstern lenke)

Slo tilbake

Rekordtiden kommer etter at Solli fikk en tøff start på VM-oppholdet. Mandag var han nesten sekundet fra å ta seg til semifinale på 100 meter rygg.

– Jeg har alltid mer å gi. Nå skal jeg spise litt og sove litt, også er jeg klar for semien. Det blir en stor opplevelse, sier Solli.

Solli ble klokket inn på 55,52 sekunder, noe som ga 23.-plass og VM-exit på 100-meteren.

Fredag skuffet også Ingvild Snildal på sin favorittdistanse 50 meter butterfly, og 24-åringen vurderer nå om hun orker å satse videre.

Derfor er Sollis semifinaleplass en etterlengtet gladnyhet for norsk svømming, og nå har han altså mulighet til å nå målet om en finaleplass på sin favorittdistanse.

For de norske jentene ble det som ventet for tøft under morgenøkten i Barcelona lørdag. Henriette Brekke ble nummer 31 på 50 meter bryst med 32,11. På 50 meter fri endte Susann Bjørnsen (26,09) på 34.-plass i kvalifiseringen.

På brystdistansen overrasket Julija Efimova med å sette verdensrekord allerede i det innledende heatet. Russeren ble klokket inn på 29,78, to hundredeler foran Jessica Hardys gamle rekord fra 2009.

Sportsnyheter

Norge må ut i kvalik etter tapt skjebne­kamp: – Vi er nødt til å vinne

Etter et uvirkelig sjansesløseri mot Østerrike står de norske kvinnene i fare for å rykke ned i nasjonsligaen. Takket være fransk hjelp ble det i hvert fall ikke direkte nedrykk.

Siste nytt

 • Kjempedrama i OL-jakten: England røk tross 6-0-seier

  England så ut til å ha gjort akkurat nok med 6-0 over Skottland, men på overtid knep Nederland puljeseieren i kvinnenes nasjonsliga og er videre i OL-dansen.

  Det ble klart da Damaris Egurrola sikret nederlandsk 4-0-seier fem minutter ut i tilleggstiden mot Belgia.

  Nederland er klar for sluttspillet i februar etter å ha slått England på målforskjell etter seks puljekamper. Før nettkjenningen til Miedema var det engelske laget videre på flere scorede mål. Begge lag endte på tolv poeng.

  OL-fiaskoen er en stor nedtur for Sarina Wiegman. Den nederlandske landslagssjefen til England skulle ha ledet Storbritannia i Paris-lekene om det hadde blitt billett dit. I stedet så hun se sitt eget hjemland frata henne muligheten.

  Nederland, Frankrike, Tyskland og Spania utgjør finalesluttspillet i nasjonsligaen. De franske kvinnene er allerede OL-klar på hjemmebane, og det betyr at to av de tre andre gruppevinnerne får innpass i lekene. (NTB)

  Nederland-spillerne jubler etter 4-0-scoring mot Belgia i nasjonsligaen
  Foto: GERRIT VAN KEULEN / AFP
 • Elverum avsluttet europasesongen med seier

  Til tross for at Elverum rundet av årets europaliga i håndball med 31-27 over Kadetten Schaffhausen, er det sveitserne som er videre til neste fase.

  Det var allerede klart før tirsdagens kamp at Elverum var uten mulighet til avansement. Kadetten Schaffhausen fra Sveits ledet med fire poeng ned til Elverum på 3.-plass før den siste runden i det innledende gruppespillet.

  Tirsdag endte det til slutt med firemålsseier til Elverum over Kadetten Schaffhausen. Daniel Blomgren ble Elverums toppscorer med seks mål.

  Flensburg-Handewitt avsluttet med kalasseier 42-19 over Lovcen Cetinje og endte på 10 poeng. Kadetten Schaffhausen stoppet på åtte poeng, Elverum fikk seks og Lovcen Cetinje ble poengløse.(NTB)

  Elverum-trener Børge Lund
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Storhamar slo Vålerenga etter straffethriller

  Martin Johnsen tok Storhamar til 5-4 over tittelrival Vålerenga og en liten luke i tetsjiktet i eliteserien ishockey. Han avgjorde tirsdagens straffedrama.

  I alt ble det slått 20 straffer da en vinner skulle kåres. Johnsen var alene om å finne nettmaskene.

  – Det var digg å sette den, sa matchvinneren til TV 2.

  Seieren gjør at Storhamar beholdt tabelltoppen og leder med ett poeng på Vålerenga etter 23 kamper. For åtte gang på rad gikk gjestene fra Oslo tapende ut av en hockeydyst i Hamar. (NTB)

  EHL 2023/2024: Lillehammer - Storhamar (2-4)
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal