Solheim-ja kan redde snøbrett-VM

Miljøvernminister Erik Solheim åpner for å bygge i Oslo-marka. Det kan være nok til å berge snøbrett-VM snøbrett-VM i 2012.

Tryvann vinterpark hvis den blir bygget ut

Slik kan Tryvann vinterpark bli seende ut hvis den blir bygd ut

VM i snøbrett i Oslo 2012 skal etter det NRK erfarer langt på vei være reddet etter at miljøvernministeren skal være åpen for å bygge ut Wyllerløypa tilknyttet alpintanlegget på Tryvann Vinterpark.

Erik Solheim

Erik Solheim skal være positiv til snøbrett-VM

Foto: Scanpix

Departementet har i lengre tid jobbet med vedtaket, som har skapt debatt rundt Markaloven. En utvidelse medfører nemlig inngrep i naturen og er i utgangspunktet i strid med den nye loven som ble innført for ett år siden.

Les: Strid om skiløype kan stoppe VM

Idrettstopper for VM

Flere idrettstopper, deriblant skipresident Sverre Seeberg og generalsekretær i Norges Idrettsforbund, Inge Andersen, har alle vært pådrivere for en utvidelse, og mener det tjener Markalovens hensikt der det blant annet står følgende:

"Formålet med loven er å fremme og tilrettelegge for friluftsliv, naturopplevelse og idrett."

Tildelt VM

Norge er allerede tildelt retten til å være arrangør for mesterskapet i 2012, men under forutsetning av at Wyllerløypa bygges ut.

Les: Internasjonalt ja til snowboard-VM

Søknad om snowboard-VM levert

NRK vet at Miljøverndepartementet etter planen offentliggjør sitt vedtak førstkommende mandag, men de vil ikke uttale seg i dag, og sier saken fortsatt ikke er ferdigbehandlet.

Forutsetningen for at mesterskapet blir gjennomført, er at det blir en full utbygging av Wyllerløypa, og at det ikke legges begrensingen på anlegget.

Sportsnyheter

TAYjBA1taNw

Jakobs stikk etter Gjerts kommentar: – Virker som han ikke kan så mye om  løping

Jakob Ingebrigtsen hadde ingen problemer med å ta seg til OL-finalen på 1500 meter, og i stedet var det - som vanlig - da han og faren kom til intervjusonen det virkelig tok fyr.

Siste nytt

 • Storkamp i cupen

  Viking – Rosenborg blir den store godbiten i 3. runde av fotball-NM for menn. Samtidig er det klart at Brann spiller bortekamp mot Harstad fra 4. divisjon.

  Trekningen av 3. runde ble foretatt i Norges Fotballforbunds lokaler torsdag ettermiddag.

  Trekningen ble slik:

  Harstad – Brann, Kongsvinger – Fløy-Flekkerøy, Start – Mjøndalen, Alta – Bodø/Glimt, Vålerenga – Odd, Øygarden – Sarpsborg, Nardo – Arendal, Ranheim – Aalesund, Viking – Rosenborg, Strømsgodset – Stabæk, Bryne – Molde, Sogndal – Åsane, KFUM Oslo – Kristiansund, Grorud – Lillestrøm, Moss – Sandnes Ulf, HamKam – Raufoss.

  3. runde i NM spilles i september.

  9aJFWml-Ajs
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • 38 grader: Fotballfinalen flyttet

  Stekende hete gir trolig store utfordringer for OL-utøvere fredag. Lørdag ligger det an til å bli lyn, torden og regn for sandvolleygutta og Jakob Ingebrigtsen.

  Det kan bli hele 38 varmegrader i skyggen i Tokyo fredag. Det vil i så fall være toppnotering for OL-perioden.

  Torsdag kom det anmodninger fra myndighetene om at man bør oppholde seg lite utendørs den dagen på grunn av stor risiko for heteslag.

  Sveriges fotballkvinner skulle etter planen spille finale mot Canada med avspark 11.00 lokal tid. Det oppgjøret er flyttet til 21.00 og spilles da i Yokohama, ikke på OL-stadion i Tokyo som planlagt.

  Det gleder svenskene, som allerede hadde tatt til orde for å gi finalen et annet tidspunkt for å unngå at kampen gikk midt på natten hjemme i Sverige. Nå spilles den i stedet 14.00 europeisk tid.

  Natt til lørdag er det ventet å komme inn uvær med lyn, torden og regn. Det skal holde seg store deler av dagen. Sandvolleygutta Anders Mol og Christian Sørum spiller medaljekamp på formiddagen. Jakob Ingebrigtsen er ventet å løpe for 1500-metergullet på kveldstid.

  Sveriges landslag i fotball, kvinner
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • USA tok bronsen i målfest

  Turneringsfavoritt USA slo tilbake etter det skuffande semifinaletapet for Canada, og tok bronsen i ein målfest av ein kamp mot Australia.

  USA vann 4-3, etter to mål kvar av stjernene Megan Rapinoe og Carli Lloyd.

  Rapinoe opna scoringane etter åtte minutt, men Sam Kerr utlikna etter 17.

  Rapinoe gav USA leiinga tilbake like etter. Lloyd la på til 3-1 for USA på overtid av omgangen, og til 4-1 seks minutt ut i andre omgang.

  Så kom Australias innspurt. Caitlin Foord reduserte berre tre minutt etterpå, og Emily Gielnik reduserte ein giong til i det klokka passerte 90 minutt. Australia pressa sterkt for utlikning, men USA heldt unna.

  Carli Lloyd
  Foto: Henry Romero / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal