Hopp til innhold

Konkurrentens dramatiske fall på målstreken sikret Solevåg seieren: – Han var knust

Franske Clement Noel lå nesten sekundet foran og så lenge ut til å knuse Sebastian Foss Solevåg i kampen om seier. Men ett lite feilskjær like før mål endret alt.

Italy Alpine Skiing World Cup

DRAMATISK: Franske Clement Noel lå an til å ta en overlegen seier. Så snublet han nesten bokstavelig talt på målstreken.

Det kunne neppe blitt en mer dramatisk avslutning på slalåmrennet i italienske Madonna di Campiglio. Noel ledet med nærmere ett sekund til Solevåg like før mål, men så gikk det fryktelig galt for franskmannen.

– Han var veldig knust faktisk, så det var trist å se, sa Solevåg om sin franske konkurrent etter rennet.

Italy Alpine Skiing World Cup

GRATULERER: Noel (t.v.) kom seg opp etter fallet og gratulerte Solevåg med seieren.

Foto: Alessandro Trovati / AP

For Noel havnet på innerskien rundt den nest siste siste porten og gikk i bakken. Han skled over målstreken og klokka viste over ett sekund til franskmannens fordel, men det hjalp lite.

Den siste porten ble nemlig passert på feil side, og dermed gikk seieren til Solevåg i stedet for Noel.

– Jeg sa først at det var trist og han var hakket bedre, men slik er det. Men så sa han at man må komme i mål, så jeg fortjente den, sa Solevåg om møtet Noel etter den elleville avslutningen på rennet.

Har trent på dette

Og dramatikken preget også Solevåg umiddelbart, selv om det tross alt var hans andre verdenscupseier.

– For å være helt ærlig trodde jeg han kom til mål, så jeg ble litt paff og ikke så glad, men nå er jeg selvfølgelig det. Jeg har en jobb å gjøre om jeg skal hamle opp med Noel. Han har en ekstremt stor toppfart, sier Solevåg.

Sebastian Foss Solevåg

SEIER NUMMER TO: Onsdagens verdenscupseier er Solevågs andre i karrieren. Den første kom i gjennombruddssesongen i fjor.

Foto: TIZIANA FABI / AFP

For nøyaktig ett år siden klarte ikke Solevåg å sikre seieren i Madonna di Campiglio etter å ha ledet etter første omgang. Den gang endte det med andreplass bak Henrik Kristoffersen, men i år ble det full klaff for Solevåg.

30-åringen har trent mye på dårlige forhold i oppkjøringen for å øve seg på andreomgangene – og i Madonna di Campiglio fikk han lønn for strevet.

I sesongdebuten i Val d'Isere i midten av desember endte med en sjetteplass for sunnmøringen, etter mange store feil i nettopp andreomgangen.

Sterk laginnsats

Og det stod ikke på laginnsatsen til «Attacking Vikings» i den italienske bakken denne onsdagen like før jul. Hele tre av fire som gikk til andre omgang var innenfor topp ti.

Timon Haugan leverte en sterk omgang og kjørte inn til ledelse etter sin finaleomgang. Det endte med en solid femteplass for 24-åringen.

Italy Alpine Skiing World Cup

STERKT: Haugan kunne juble i målområdet etter en solid omgang i slalåmbakken.

Foto: Alessandro Trovati / AP

Henrik Kristoffersen hadde også et godt utgangspunkt etter den første omgangen og ga gass også i den andre. Dessverre for 27-åringen hektet han i en port og kjørte ut i finaleomgangen. Lucas Braathen endte som nummer 20.

Siste nytt

  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

    Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

    Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

    Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

    – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

    – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

    Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

    – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

    Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

    Andreas van der Spa
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

    Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

    Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

    – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

    Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

    Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

    Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
    Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

    Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

    – Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

    Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

    Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

    For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

    Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

    UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal