Hopp til innhold

Solemdals første pallplass på nesten fire år: – Nesten litt utrolig

OSLO/ÖSTERSUND (NRK): Synnøve Solemdal skulle bruke verdenscupåpningen som trening, men endte 2,9 sekunder fra førsteplassen og jublet som om hun skulle vunnet.

Verdesncup skiskyting Östersund

TILBAKE: Synnøve Solemdal gikk inn til andreplass i Östersund onsdag.

Foto: Pontus Lundahl/tt / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg var litt ute av meg selv i dag, og klarte ikke roe meg ned. Jeg var så nervøs. Jeg var overrasket da jeg fikk det første fulle huset, men så rant det på. Jeg var litt tung i sporet, men det holdt akkurat til en andreplass. Den siste runden var tung. Jeg fikk maks ut av det. En skikkelig overraskelse, sier Solemdal til NRK.

20 treff av 20 mulige sendte 28-åringen inn i kampen om pallplassene på normaldistansen som markerte starten på verdenscupsesongen.

Mens de fleste snakket om Marte Olsbu og Tiril Eckhoff, feide Solemdal ned blinkene. Hun tok også innpå ledende Nadezjda Skardino på den siste runden, men 2,9 sekunder skilte seier fra andreplass.

Det var sykdomsplagede Solemdals første pallplass siden januar 2014! Hennes to eneste seirer i verdenscupen har kommet på jaktstart i østerrikske Hochfilzen i 2012 og 2013.

Stolt trener

– Dette var fantastisk morsomt. Nesten litt utrolig, men med fullt hus er det alltid en mulighet, sier trener Steinar Mundal.

Det syntes også Solemdal som forteller at hun ikke hadde noen ambisjoner før start, og at planen var å bruke verdenscupåpningen som trening.

Verdesncup skiskyting Östersund

PALLEN: Synnøve Solemdal (fra venstre), vinneren Nadezjda Skardino og ukrainske Julija Dzjyma.

Foto: Pontus Lundahl/tt / NTB scanpix

For ett år siden fulgte hun åpningsrennene fra sofaen. Tingvoll-jenta fikk hele sesongen ødelagt av flåttbitt og vurderte sterkt å legge opp.

– Jeg har vært langt nede. Etter hvert fikk jeg troen på at dette skulle gå til slutt, men allerede i dag... Dette er kjempestort, sier Solemdal.

– Jeg har jo vært helt ut av det. Det var litt tårer hver dag en periode. Det er når man først blir frisk man skjønner hvor sliten man var. På denne tiden i fjor hadde jeg nok med daglige gjøremål. Å komme på pallen i dette rennet skal egentlig ikke gå an, fortsetter 28-åringen etter å ha vært innom pallen og fått blomster.

Eckhoff nummer 22

– Hvor sliten var du på det verste?

– Jeg gjorde ingenting. Det handlet om å stå opp og få dagen til å gå. Men det er forbi nå!

Marte Olsbu ble nest beste fra Norge på 10. plass. Tiril Eckhoff endte som nummer 22, men tross tre tilleggsminutter var hun bare 2.24,1 minutter bak vinneren Skardino.

– Jeg jobbet alt jeg kunne for å få ned blinkene. Det gikk ikke så fort, men jeg prøvde virkelig, sier Eckhoff.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal