Solbergs beskjed til skeptikerne etter storspillet: – Vi er ikke ferdige ennå

KUMAMOTO (NRK): Silje Solberg vartet opp med flere klasseredninger da det gjaldt som mest mot Tyskland. Nå er Norge klare for VM-semifinale mot Spania fredag.

Solberg

VISTE KLASSE: Norges superkeeper Silje Solberg hadde ingen optimal innledning på VM-nøkkelmatchen mot Tyskland, men leverte flere klasseredninger da Tyskland truet Norges ledelse etter pause.

Foto: Charly Triballeau / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Norge måtte ha minst uavgjort mot Tyskland i dagens mellomrundekamp håndball-VM, og Thorir Hergeirssos lag kunne smile bredest etter oppgjøret. Norge førte an nesten hele veien i en tett og fysisk match i Kumamoto, og kunne juble for 32–29-seier.

Keeper Silje Solberg vartet opp med flere nøkkelredninger det siste kvarteret, og ble den største norske helten.

– Jeg er bare glad, det var en slitekamp. Jeg føler vi har litt tyngde framover og går i litt flere dueller i andre omgang enn i første. Samtidig ser jeg at jeg skal ta litt flere baller i første. Forsvaret gjør en ok jobb, sier Solberg til NRK.

Thorir Hergeirsson hyller arbeidsmoralen i laget sitt etter VM-seieren.

– Det var «safe» da det gjenstod 30 sekunder. Det er kvalitet hos enkeltspillere og kollektiv, og det er en herlig arbeidsmoral og ydmykhet overfor oppgavene. I tillegg har vi et godt miljø og en gjeng med gode verdier, sier islendingen til NRK.

Håndball VM kvinner Kumamoto Japan

KLAR FOR VM-SEMIFINALE: De norske håndballkvinnene jubler etter å ha slått Tyskland 32-29 i ettermiddag, norsk tid.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Semifinale mot alle odds

De norske jentene har gjort alle påstander før årets VM til skamme. Laget dro til Japan uten en rekke store navn på grunn av flere langtidsskader, men den relativt urutinerte norske troppen har likevel tatt seg videre til semifinale.

Solberg innrømmer at det betyr noe ekstra denne gangen.

– Det var mange som ikke hadde troen på oss, så det er ekstra deilig fordi vi måtte spille om en kjip femteplass i fjor, sier hun til NRK.

– Hva sier dere til dem som var skeptiske?

– Vi er ikke ferdige ennå, hehe.

-

– STERKT: Landslagssjef Thorir Hergeirsson er veldig fornøyd med innsatsen til det norske laget i VM.

Foto: Charly Triballeau / AFP

Thorir Hergeirsson er imponert av det relativt urutinerte norske laget.

– Dette er sterkt av et nykomponert lag. Det er mange ferske, både debutanter og en del spillere med lite mesterskapserfaring. De som har vært med en stund er flinke til å gå fremst, og jeg synes de andre følger godt etter, sier han til NRK.

– Det er utrolig kjekt og inspirerende å jobbe med en sånn gjeng. Så får vi se om vi ikke klarer å gjøre litt til, det har vi veldig lyst til. Nå skal vi restituere godt og lade opp til en «fight» mot Spania, legger han til.

– Hva tenker du om forhåndsskepsisen til det norske laget?

– Jeg har vært optimistisk realist og sagt hele tiden at denne gjengen kan gå til topps, men også at vi kan ryke ut og komme på 13. til 16. plass. Det har jeg vært ærlig på siden i sommer. Når vi så hvor mange gode som ikke kunne være med, er utfallet mindre sikkert.

Norges kaptein Stine Bredal Oftedal innrømmer at det norske laget ikke visste helt hvor det stod før årets VM-sluttspill.

– Jeg er glad for å gjøre dette, og motbevise skeptikerne. Vi visste ikke helt hvor vi stod selv heller. Det er vanskelig når vi har en såpass ny tropp. Jeg synes vi har jobba bra sammen. Det har funka. Da er det ikke tvil om at vi har gode nok spillere, sier hun til NRK.

Håndball VM kvinner Kumamoto Japan

NORSK JUBEL: Heidi Løke, Stine Bredal Oftedal og Camilla Herrem leverte strålende mot Tyskland onsdag ettermiddag norsk tid. Nå venter Spania i fredagens semifinale.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Solberg-show

Etter en jevn 1. omgang gikk Norge til pause med 17–16-ledelse i Japan. Etter hvilen festet Norge et skikkelig grep på kampen, takket være tidvis godt forsvarsspill og ikke minst det gode keeperspillet til Silje Solberg.

Thorir Hergeirssons lag gikk opp til en 22–17-ledelse etter en sterk periode midtveis i omgangen. Derfra og inn så det ganske trygt ut for Norge, men tyskerne kjempet tilbake gang på gang.

Kampen var i realiteten ikke avgjort før Silje Solberg gjorde en kjemperedning for Norge på stillingen 31–29 et snaut minutt før slutt.

-

NORSK TOPPSCORER: Kari Brattset ble norsk toppscorer mot Tyskland med seks nettkjenninger.

Foto: Charly Triballeau / AFP

Målet er gull

Nå venter altså et sterkt spansk lag på Norge i fredagens semifinale. Silje Solberg sier følgende om spanjolene:

– Det blir vel mye fart, det. De er flinke på pasningsspillet, og kommer seg gjennom til mye linjeskudd. Jeg har ikke sett dem ennå, men vi får se. Jeg tror de begynner å bli slitne, så vi må bare fortsette.

Hergeirsson sier følgende:

– Den motstanderen vi får, passer oss. Sånn er det alltid. Men vi må «fighte» godt om vi skal ha noen sjanse. Nå tar vi semien først. Hvis vi spiller opp mot vårt beste, har vi en sjanse.

Camilla Herrem er i kjent stil offensiv på vegne av de norske ambisjonene.

– Målet nå er å ta gull. Vi er i semien, og å stå her og si noe annet ville være en stor løgn, sier rogalendingen til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Barcelona tapte

  Barcelona tapte 2-0 for Valencia i La Liga, og gjekk på sitt første ligatap sidan 2. november. Eit sjølvmål og ei scoring av Maxi Gomez senka serieleiaren.

  Det betyr at Real Madrid kan gå til topps på tabellen om dei tek poeng mot Valladolid søndag.

  Valencia scorar mot Barcelona
  Foto: Alberto Saiz / AP
 • Tysk laghoppsiger framfor Noreg

  Tyskland sikrer ein solid siger framfor Noreg i laghoppkonkurransen i Zakopane i Polen. Slovenia tok tredjeplassen. Marius Lindvik, Robert Johannson, Daniel André Tande, og Johann André Forfang som hoppa for Noreg.

  Japanske Yukiya Sato sette bakkerekord med 147 meter, men det japanske laget måtte nøye seg med fjerdeplass.

  HXejz7z8F8w
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Bundesliga-leiaren tapte

  Bundesliga-leiar Leipzig gjekk på eit 2-0-tap borte mot Eintracht Frankfurt i ettermiddag. Leipzig leier framleis tabellen, men berre to poeng framfor Borussia Mönchengladbach (før Bayern Münchens kamp seinare i kveld).

  Erling Braut Haalands Borussia Dortmund er nummer fire, men no berre fire poeng bak teten.

  RB Leipzig
  Foto: Ralph Orlowski / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal