Hopp til innhold

Solbergs beskjed til skeptikerne etter storspillet: – Vi er ikke ferdige ennå

KUMAMOTO (NRK): Silje Solberg vartet opp med flere klasseredninger da det gjaldt som mest mot Tyskland. Nå er Norge klare for VM-semifinale mot Spania fredag.

Solberg

VISTE KLASSE: Norges superkeeper Silje Solberg hadde ingen optimal innledning på VM-nøkkelmatchen mot Tyskland, men leverte flere klasseredninger da Tyskland truet Norges ledelse etter pause.

Foto: Charly Triballeau / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Norge måtte ha minst uavgjort mot Tyskland i dagens mellomrundekamp håndball-VM, og Thorir Hergeirssos lag kunne smile bredest etter oppgjøret. Norge førte an nesten hele veien i en tett og fysisk match i Kumamoto, og kunne juble for 32–29-seier.

Keeper Silje Solberg vartet opp med flere nøkkelredninger det siste kvarteret, og ble den største norske helten.

– Jeg er bare glad, det var en slitekamp. Jeg føler vi har litt tyngde framover og går i litt flere dueller i andre omgang enn i første. Samtidig ser jeg at jeg skal ta litt flere baller i første. Forsvaret gjør en ok jobb, sier Solberg til NRK.

Thorir Hergeirsson hyller arbeidsmoralen i laget sitt etter VM-seieren.

– Det var «safe» da det gjenstod 30 sekunder. Det er kvalitet hos enkeltspillere og kollektiv, og det er en herlig arbeidsmoral og ydmykhet overfor oppgavene. I tillegg har vi et godt miljø og en gjeng med gode verdier, sier islendingen til NRK.

Håndball VM kvinner Kumamoto Japan

KLAR FOR VM-SEMIFINALE: De norske håndballkvinnene jubler etter å ha slått Tyskland 32-29 i ettermiddag, norsk tid.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Semifinale mot alle odds

De norske jentene har gjort alle påstander før årets VM til skamme. Laget dro til Japan uten en rekke store navn på grunn av flere langtidsskader, men den relativt urutinerte norske troppen har likevel tatt seg videre til semifinale.

Solberg innrømmer at det betyr noe ekstra denne gangen.

– Det var mange som ikke hadde troen på oss, så det er ekstra deilig fordi vi måtte spille om en kjip femteplass i fjor, sier hun til NRK.

– Hva sier dere til dem som var skeptiske?

– Vi er ikke ferdige ennå, hehe.

-

– STERKT: Landslagssjef Thorir Hergeirsson er veldig fornøyd med innsatsen til det norske laget i VM.

Foto: Charly Triballeau / AFP

Thorir Hergeirsson er imponert av det relativt urutinerte norske laget.

– Dette er sterkt av et nykomponert lag. Det er mange ferske, både debutanter og en del spillere med lite mesterskapserfaring. De som har vært med en stund er flinke til å gå fremst, og jeg synes de andre følger godt etter, sier han til NRK.

– Det er utrolig kjekt og inspirerende å jobbe med en sånn gjeng. Så får vi se om vi ikke klarer å gjøre litt til, det har vi veldig lyst til. Nå skal vi restituere godt og lade opp til en «fight» mot Spania, legger han til.

– Hva tenker du om forhåndsskepsisen til det norske laget?

– Jeg har vært optimistisk realist og sagt hele tiden at denne gjengen kan gå til topps, men også at vi kan ryke ut og komme på 13. til 16. plass. Det har jeg vært ærlig på siden i sommer. Når vi så hvor mange gode som ikke kunne være med, er utfallet mindre sikkert.

Norges kaptein Stine Bredal Oftedal innrømmer at det norske laget ikke visste helt hvor det stod før årets VM-sluttspill.

– Jeg er glad for å gjøre dette, og motbevise skeptikerne. Vi visste ikke helt hvor vi stod selv heller. Det er vanskelig når vi har en såpass ny tropp. Jeg synes vi har jobba bra sammen. Det har funka. Da er det ikke tvil om at vi har gode nok spillere, sier hun til NRK.

Håndball VM kvinner Kumamoto Japan

NORSK JUBEL: Heidi Løke, Stine Bredal Oftedal og Camilla Herrem leverte strålende mot Tyskland onsdag ettermiddag norsk tid. Nå venter Spania i fredagens semifinale.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Solberg-show

Etter en jevn 1. omgang gikk Norge til pause med 17–16-ledelse i Japan. Etter hvilen festet Norge et skikkelig grep på kampen, takket være tidvis godt forsvarsspill og ikke minst det gode keeperspillet til Silje Solberg.

Thorir Hergeirssons lag gikk opp til en 22–17-ledelse etter en sterk periode midtveis i omgangen. Derfra og inn så det ganske trygt ut for Norge, men tyskerne kjempet tilbake gang på gang.

Kampen var i realiteten ikke avgjort før Silje Solberg gjorde en kjemperedning for Norge på stillingen 31–29 et snaut minutt før slutt.

-

NORSK TOPPSCORER: Kari Brattset ble norsk toppscorer mot Tyskland med seks nettkjenninger.

Foto: Charly Triballeau / AFP

Målet er gull

Nå venter altså et sterkt spansk lag på Norge i fredagens semifinale. Silje Solberg sier følgende om spanjolene:

– Det blir vel mye fart, det. De er flinke på pasningsspillet, og kommer seg gjennom til mye linjeskudd. Jeg har ikke sett dem ennå, men vi får se. Jeg tror de begynner å bli slitne, så vi må bare fortsette.

Hergeirsson sier følgende:

– Den motstanderen vi får, passer oss. Sånn er det alltid. Men vi må «fighte» godt om vi skal ha noen sjanse. Nå tar vi semien først. Hvis vi spiller opp mot vårt beste, har vi en sjanse.

Camilla Herrem er i kjent stil offensiv på vegne av de norske ambisjonene.

– Målet nå er å ta gull. Vi er i semien, og å stå her og si noe annet ville være en stor løgn, sier rogalendingen til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB
  • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

    Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

    Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

    Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

    Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

    I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

    West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

    I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.

    Leverkusen-jubel mot West Ham
    Foto: BEN STANSALL / AFP
  • Mirakelet uteble for Liverpool – slått ut av Europa

    Liverpool trengte et mirakel, men det ble bare 1-0-seier borte mot Atalanta. Den italienske klubben er klare for semifinale, mens Jürgen Klopps europaeventyr med Liverpool endte i Europaligaens kvartfinale.

    Etter 0-3-tapet hjemme på Anfield forrige uke, var det et fryktelig utgangspunkt Liverpool reiste til Bergamo med.

    Der fikk de akkurat den starten de trengte, da Trent Alexander-Arnold skaffet straffe etter fem minutter. Mohamed Salah var sikker og scoret kveldens første.

    Liverpool hadde fortsatt godt over 80 minutter til på å hente opp ledelsen til Atalanta, men tiden gikk og de store sjansene uteble.

    Flere mål ble det ikke, og Atalanta vant dermed 3-1 sammenlagt.

    For Liverpool-manager Jürgen Klopp ble det dermed en tung avslutning i Europa.

    I januar fortalte Jürgen Klopp at han gir seg som Liverpool-manager etter sesongen, og finalen i Europaligaen i Dublin 22. mai kunne blitt et perfekt punktum for Klopps karriere i Merseyside-klubben.

    Slik gikk det ikke, og dermed er det de seks siste serierundene i Premier League-gulljakten som gjenstår av Klopps Liverpool-karriere.

    Salah

Sendeplan

Kl. Program Kanal