NRK Meny
Normal

Solberg raskest på Shakedown

Henning Solberg ser frem til Rally Sverige etter bestetid på Shakedown. Lillebror Petter kjørte to tideler saktere.

Video Henning best i shakedown

Henning Solberg trives i snøen i Sverige (Bilder med tillatelse av Viasat Motor)

Shakedown er den siste tekniske testen for førerne og teller ikke i løpet. Den kan derimot gi førerne en indikasjon på oppsettet på bilen.

Henning Solberg kjørte syv runder og var naturlig nok fornøyd med oppsettet på sin Ford Fiesta, etter at han var raskest på testen.

– Bilen er perfekt for meg. Jeg er nok litt mer nervøs når løpet starter, men jeg skal nok ha det under kontroll. Det er en strekke i kveld og følelsen er bra, men vi får bare se hvordan det går, sier han til NRK.no.

Les også:

– Det ser bra ut

Lillebror Petter Solberg nøyde seg med fem runder og var tredje raskest etter dagens tester. Mads Østberg kjørte inn til 2:03:9 som bestetid, og var sjuende raskest totalt.

Henning Solberg ser optimistisk på de norske sjansene før Rally Sverige starter i kveld.

– Det er så tett som bare det. Det ser veldig bra ut, så nå er det bare å lade det vi kan i kveld og utover helga. Jeg gleder meg som bare det nå, sier han.

Dagens Shakedown ble kjørt i Råda nær Hagfors. Rally Sverige innledes med en fartsetappe på Färjestadtravet i Karlstad torsdag kveld. Første bil starter kl 20.04.

Shakedown Rally Sverige

1. Henning Solberg 2:02,5
2. Mikko Hirvonen 2:02,6
3. Petter Solberg 2:02,7
4. Sébastien Loeb 2:02,8
5. Jari-Matti Latvala 2:03,2
6. PG Andersson 2:03,4
7. Mads Østberg 2:03,9
8. Kimi Räikkonen 2:04,5
9. Sebastian Ogier 2:05,3

Siste nytt

 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP
 • OUR klare for hockeyfinale

  De russiske hockeyherrene er klar for OL-finalen etter 3-0-seier over Tsjekkia i semifinalen. Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov og Ilja Kovaltsjuk scoret målene for OUR.

  I finalen venter Canada eller Tyskland.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Grigory Dukor / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal