Solberg påmeldt til Rally Sverige

Etter ett års rally-pause er Henning Solberg påmeldt til Rally Sverige. Men om han faktisk kjører er han ikke sikker på.

Henning Solberg
Foto: Jørn Tveter/NRK

– Kjempegøy! Nå får vi en Solberg i alle fall sier løpsansvarlig Bertil Klarin til NWT.se.

40-åringen fra Spydeberg ble etteranmeldt til løpet med en Ford. Men det er slett ikke sikkert at han kjører Ford.

– Alt er usikkert. Jeg vet ikke en gang om jeg kjører. Jeg jobber som bare det for å få det til, sier Henning Solberg til NRK.no.

Mini eller Ford

Han jobber fortsatt med Go Fast, som også skulle sponse ham i fjor.

– Jeg jobber døgnet rundt for å få det til. jeg skal få det til, sier han.

På kjøretøyfronten står det mellom Mini og Ford, men ingen ting er avklart her heller.

– Når må du ha ting klart før det avgjøres om du kjører i Sverige?

– Vet jeg noe helgen før løpet, så holder det lenge, sier han.

I fjor endte Henning Solberg på en sjuendeplass i Rally Sverige. Etter det ble det bråstopp for videre kjøring på grunn av sponsorproblemer.

Rally Sverige kjøres 7-11 februar i Värmland. I tillegg til Henning Solberg kjører Mads Østberg og Eyvind Brynildsen i Sverige.

Siste nytt

 • Fortsatt koronafast i Alaska

  Thomas Wærner gikk til topps i verdens lengste hundesledeløp Iditarod 18. mars. Turen hjem blir mye mer omfattende og vanskelig enn han hadde sett for seg.

  Det som normalt blir gjort er at en person flyr til Alaska med fire hunder av gangen, ettersom det er maksimalt av hva ham får med seg på en flytur. Da de dro til Alaska var det fire forskjellige personer som fløy over med fire hunder hver på forskjellige dager. Nå er det to personer og 16 hunder igjen i Alaska.

  Thomas Wærner på vei inn til sjekkpunktet Unalakleet
  Foto: Loren Holmes / Loren Holmes
 • Bergen åpner idrettsanleggene

  Fire dager etter at Helsedirektoratet åpnet opp for organisert trening på idrettsanlegg, velger Bergen kommune å gjøre det samme.

  Onsdag åpnet Helsedirektoratet for at det igjen kan drives organisert trening, men innenfor de strenge smittevernrådene helsemyndighetene har gitt.

  Likevel valgte Bergen kommune å vente med å åpne opp for trening i små grupper for å få klarhet i hva direktoratet mente.

  Søndag åpnet kommunen utendørsanleggene for organisert trening. Det innebærer at den tildelte treningstiden igjen kan brukes av idrettslagene.

  Stengt fotballbane korona Møvig skole Kristiansand
  Foto: Thomas Sommerset / NRK
 • Hardt ut mot Premier League-toppene

  Wayne Rooney mener at Premier League kommer til å henge ut spillere etter diskusjonen rundt lønnskutt i kjølvannet av korona-pandemien.

  – Hvorfor er spillerne plutselig de store stygge ulvene? Premier Leagues offentliggjøring av deres ønske (om lønnskutt) legger bare mer press på spillerne og setter dem etter min mening i en umulig situasjon, skriver Rooney i sin spalte i avisen Sunday Times.

  Spillerforeningen ble bedt om å godta lønnskutt på 30 prosent, og nå skal det diskuteres videre mellom spillere og enkelte klubber. Det ventes å bli vanskelige samtaler som vil pågå inn i neste uke.

  Premier League har ikke rett til å beslutte lønnskutt for hele ligaen, og spillerne må gå med på det om det skal gjennomføres.

  Wayne Rooney og Odion Ighalo
  Foto: Rui Vieira / Rui Vieira

Sendeplan

Kl. Program Kanal