NRK Meny
Normal

Dramatisk helg for Solberg: – Trodde ikke vi skulle klare det

Da han ble påkjørt fredag så Petter Solberg VM-runden forsvinne i det fjerne.

Solberg på 4. plass

INNERSVING (VIDEO): Petter Solberg (i mørk bil) klarte å manøvrere seg opp igjen til 4. plass på førsterunden etter en dårlig start, men blandet seg aldri inn i tetstriden. Til slutt endte han på 4. plass.

– Jeg har vært gjennom flere smeller i karrieren, men denne trodde jeg ikke helt at vi skulle hente oss inn fra, sier Petter Solberg.

Søndag endte han likevel på 4. plass i Tyskland.

– Å ta seg til finale var for meg som å vinne finalen, sier nordmannen som til slutt endte på 4. plass..

Fredag ble Solberg påkjørt i kvalifiseringen og fikk store problemer med bilen. Så store at han mistet troen på at teamet skulle rekk å få den klar til neste løp.

– Som team var vi litt i krise, men vi hentet fram alt av erfaring, kunnskap, styrke og vilje for å få oss tilbake på rett spor. Og det fungerte.

Laster Twitter-innhold

– Redningsaksjon

Men nordmannen har enda ikke vært på pallen i år og nå begynner nordmannen å sakke akterut i kampen om sammenlagtseieren allerede etter bare tre VM-runder.

Målet før sesongen var å slå tilbake etter det skuffende fjoråret, men foreløpig har ikke Solberg kjørt en eneste VM-runde der alt har klaffet. Og nå ligger han på tredjeplass sammenlagt, 23 poeng bak suverene Mattias Ekstrøm, som tok sin tredje strake seier søndag.

Solberg vant VM-runden i både 2014 og 2015, men denne helgen hadde han altså nok med å fullføre.

– Løpet utviklet seg til å bli en ren redningsaksjon for min del. Første del av kvalifiseringen ble håpløs, og vi måtte grave dypt etter at vi ble påkjørt, ødela bilen og endte nest sist. Det var en forferdelig følelse etterpå, sa Solberg.

Etter den tunge fredagen kvalifiserte Solberg seg for semifinale med sterk kjøring i lørdagens to avsluttende innledende heat. I semifinalen søndag kjørte nordmannen igjen bra og sikret seg plass i finalen som tredjemann i sitt heat.

Hat trick

Men svenske Ekstrøm klarte verken Solberg eller noen andre å gjøre noe med. Svensken har nå vunnet alle de tre VM-rundene hittil i år.

– I fotball tror jeg de kaller det hat trick. Det føles ganske bra, sier svensken med et stort smil.

– Jeg vet ikke hvordan han gjør det, sier landsmannen Timmy Hansen som endte på tredjeplass søndag.

Petter Solberg

4. PLASS: Petter Solberg har fortsatt ikke vært på pallen i årets VM-runde i rallycross. I tyske Hockenheim endte han på 4. plass søndag.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Regn

Regn skapte svært vanskelige kjøreforhold under finalen i tyske Hockenheim og Solberg fikk en dårlig start, men klarte likevel å snike seg forbi blant andre Sébastien Loeb i en innersving på førsterunden.

Men opp til de tre i tet kom han seg aldri.

Det gjenstår fortsatt ni VM-runder, en av dem i Norge, men Ekstrøm virker sterk. I tillegg gjør Solbergs stallkamerat i Volkswagen, Johan Kristoffersson, det bedre enn nordmannen. Søndag kapret han andreplassen

En trøst for Solberg og Kristoffersson er at deres Volkswagen-team leder kampen om fabrikkmesterskapet.

PS! Andreas Bakkerud gikk ikke videre fra lørdagens kvalifisering og er skuffet etter helgens VM-runde.

– Det var definitivt ikke min helg. Vi hadde rett og slett ikke farten for å nå semifinale denne helgen. sier Bakkerud.

Siste nytt

 • Norske Mathias (18) til NHL-lag

  NHL-laget Calgary Flames har draftet den norske 18-åringen Mathias Emilio Pettersen fra Manglerud, opplyser klubben på Twitter. Det siste året har han spilt på Muskegon Lumberjacks i United States Hockey League.

  Mathias Emilio Pettersen
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Molde slo tilbake

  Molde vann 3–0 heime mot Stabæk i kveld. Dermed slo dei tilbake på første forsøk etter 1-0-tapet mot Kristiansund. Fredrik Aursnes og Eirik Hestad scora begge før kvarteret var spelt, medan innbytar Mattias Moström slo til med eit lekkert mål i det 90. minutt.

  Fredrik Aursnes og Eirik Hestad
  Foto: Arne Flatin / NRK
 • Vil sende dommaren til Haag

  Serbia-trenar Mladen Krstajic er svært skuffa over at Aleksandar Mitrovic ikkje fekk straffe i 2-1-tapet mot Sveits. – Dommaren (tyske Felix Brych) burde ha blitt sendt til Haag, rasar Krstajic – og siktar til byen der den internasjonale straffedomstolen ligg.

  FBL-WC-2018-SRB-PRESSER
  Foto: OZAN KOSE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal