NRK Meny
Normal

Dramatisk helg for Solberg: – Trodde ikke vi skulle klare det

Da han ble påkjørt fredag så Petter Solberg VM-runden forsvinne i det fjerne.

Solberg på 4. plass

INNERSVING (VIDEO): Petter Solberg (i mørk bil) klarte å manøvrere seg opp igjen til 4. plass på førsterunden etter en dårlig start, men blandet seg aldri inn i tetstriden. Til slutt endte han på 4. plass.

– Jeg har vært gjennom flere smeller i karrieren, men denne trodde jeg ikke helt at vi skulle hente oss inn fra, sier Petter Solberg.

Søndag endte han likevel på 4. plass i Tyskland.

– Å ta seg til finale var for meg som å vinne finalen, sier nordmannen som til slutt endte på 4. plass..

Fredag ble Solberg påkjørt i kvalifiseringen og fikk store problemer med bilen. Så store at han mistet troen på at teamet skulle rekk å få den klar til neste løp.

– Som team var vi litt i krise, men vi hentet fram alt av erfaring, kunnskap, styrke og vilje for å få oss tilbake på rett spor. Og det fungerte.

Laster Twitter-innhold

– Redningsaksjon

Men nordmannen har enda ikke vært på pallen i år og nå begynner nordmannen å sakke akterut i kampen om sammenlagtseieren allerede etter bare tre VM-runder.

Målet før sesongen var å slå tilbake etter det skuffende fjoråret, men foreløpig har ikke Solberg kjørt en eneste VM-runde der alt har klaffet. Og nå ligger han på tredjeplass sammenlagt, 23 poeng bak suverene Mattias Ekstrøm, som tok sin tredje strake seier søndag.

Solberg vant VM-runden i både 2014 og 2015, men denne helgen hadde han altså nok med å fullføre.

– Løpet utviklet seg til å bli en ren redningsaksjon for min del. Første del av kvalifiseringen ble håpløs, og vi måtte grave dypt etter at vi ble påkjørt, ødela bilen og endte nest sist. Det var en forferdelig følelse etterpå, sa Solberg.

Etter den tunge fredagen kvalifiserte Solberg seg for semifinale med sterk kjøring i lørdagens to avsluttende innledende heat. I semifinalen søndag kjørte nordmannen igjen bra og sikret seg plass i finalen som tredjemann i sitt heat.

Hat trick

Men svenske Ekstrøm klarte verken Solberg eller noen andre å gjøre noe med. Svensken har nå vunnet alle de tre VM-rundene hittil i år.

– I fotball tror jeg de kaller det hat trick. Det føles ganske bra, sier svensken med et stort smil.

– Jeg vet ikke hvordan han gjør det, sier landsmannen Timmy Hansen som endte på tredjeplass søndag.

Petter Solberg

4. PLASS: Petter Solberg har fortsatt ikke vært på pallen i årets VM-runde i rallycross. I tyske Hockenheim endte han på 4. plass søndag.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Regn

Regn skapte svært vanskelige kjøreforhold under finalen i tyske Hockenheim og Solberg fikk en dårlig start, men klarte likevel å snike seg forbi blant andre Sébastien Loeb i en innersving på førsterunden.

Men opp til de tre i tet kom han seg aldri.

Det gjenstår fortsatt ni VM-runder, en av dem i Norge, men Ekstrøm virker sterk. I tillegg gjør Solbergs stallkamerat i Volkswagen, Johan Kristoffersson, det bedre enn nordmannen. Søndag kapret han andreplassen

En trøst for Solberg og Kristoffersson er at deres Volkswagen-team leder kampen om fabrikkmesterskapet.

PS! Andreas Bakkerud gikk ikke videre fra lørdagens kvalifisering og er skuffet etter helgens VM-runde.

– Det var definitivt ikke min helg. Vi hadde rett og slett ikke farten for å nå semifinale denne helgen. sier Bakkerud.

Siste nytt

 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp
 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal