Solberg om tiden etter ulykken: – Det var tøft

For to måneder siden lå Petter Solberg i sykesenga med kragebein- og ribbeinsbrudd. Veien frem til søndagens VM-bronse har handlet om mental styrke, sier han.

Petter Solberg

SIKRET VM-BRONSE: Petter Solberg sikret VM-bronse kun to måneder etter kollisjonen i Latvia.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

– Det var ikke dette jeg regnet med da jeg lå i sykesenga, for å si det sånn, sier Petter Solberg.

Det er knappe to måneder siden 42-åringen ble sendt rett på sykehus i ambulanse etter en kollisjon under en VM-runde i Latvia.

Solberg brakk kragebeinet og pådro seg to ribbeinsbrudd i kollisjonen, og måtte opereres. Det stoppet imidlertid ikke rallycrossføreren, som kun fem dager etter operasjonen kjørte ny VM-runde med store smerter for å være med i kampen om VM-sølvet.

– Jeg tror det er bare mental styrke. Det er en bra test på deg selv og hvor mye du vil kjøre løp. Det er bare å pushe på, sier Solberg om hvordan han har greid å komme tilbake.

– Det er klart, det var tøft. Men det ser ut til at det fungerte, likevel. Jeg må si meg veldig fornøyd med at jeg gjorde det, forteller han.

Vanskelig å snu seg i senga

– Hvordan føler du deg nå?

– Skulderen føles ganske bra nå, den er litt sår. Det går bra med ribbeina når jeg sitter i bilen, men det er litt verre når jeg skal snu meg i senga. Ellers går det bra, sier Solberg.

Søndag kjempet Solberg om sølvet i VM i rallycrossrunden i Sør-Afrika, men nordmannen måtte til slutt ta til takke med en tredjeplass etter at Mattias Ekström slo ham i semifinalen.

Team Solberg var ikke fornøyd med at sølvet røk, og mente at Ekström hadde tatt en vei utenfor selve banen før han passerte Solberg i 1. semifinale. Solberg fikk dermed en dårligere plassering i finalerunden, og kom seg aldri forbi Ekström.

– Jeg var forbanna

Også i fjor kjempet Solberg om VM-sølv, men da ble han påkjørt i semifinalen og mistet sjansen på medalje.

– Helt ærlig, jeg var forbanna. Jeg mistet jo sølvet i fjor også, forteller Solberg.

Johan Kristoffersson vant sammenlagtkampen med sine 316 poeng. Ekström endte på 256 poeng foran Solberg med 251 poeng.

Andreas Bakkerud (6.-plass) endte opp med 194 poeng.

– Man blir jo skuffet med en gang, men nå er jeg glad for bronse. Laget gjør en kjempesesong, med gull og tredjeplass, sier Solberg.

Dramatisk målgang i rallycross

Siste nytt

 • Christiansen sikret VM-sølv

  Henrik Christiansen svømte inn til VM-sølv på 400 meter fri under svømme-VM kortbane i Kina. Det er Christiansens aller første VM-medalje. Svømmeren satte også ny norsk rekord med tiden 3.36.64. Danas Rapsys fra Litauen tok gullet.

  Christiansen
  Foto: Matt Dunham / Ap
 • Tande holder seg hjemme

  Daniel-André Tande blir ikke med resten av hopplaget til verdenscupen i Engelberg til helgen. Han prøver i stedet å finpusse formen til hoppuka. Han erstattes av Marius Lindvik. Andreas Stjernen er tilbake på laget etter en treningsperiode på hjemmebane.

  RAW AIR Vikersundbakken.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Tøff EM-kvalifisering for U21-gutta

  Norges U21-landslag i fotball møter blant andre Portugal og Nederland i kvalifiseringen til EM-sluttspillet i 2021. Det ble klart etter trekningen i Sveits tirsdag. Norge skal også møte Hviterussland, Kypros og Gibraltar. Norge var seedet på nivå tre.

  Morten Thorsby
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live: VM svømming kortbane
VM svømming kortbane
NRK Sport Live: VM svømming kortbane
Sport i dag
EM håndball kvinner: Spania - Romania
EM håndball kvinner: Nederland - Norge